Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CATALUNYA REBR 304,7 MILIONS DEL FONS SOCIAL EUROPEU ENTRE 2014 I 2020
  
Durant el perode 2014-2020 la UE destinar un total de 304,7 milions d'euros a Catalunya per fomentar l'ocupaci i la inclusi social. Aquesta xifra representa un 7% ms de recursos respecte del perode anterior (2007-2013). El Programa Operatiu del FSE de Catalunya pel perode 2014-2020 es concentrar en la lluita contra les elevades taxes datur, especialment de determinats collectius, la promoci de locupaci de qualitat i la formaci professional per a locupaci. Tamb dedicar recursos al foment de la promoci de lemprenedoria, la disminuci de les bretxes de gnere en el mercat de treball, la reducci de les taxes de pobresa i la inversi en formaci permanent.

El Fons Social Europeu s un programa de finanament de la UE que promou inversions en totes les regions de la UE. Pel perode 2014-2020 es destinaran ms de 80.000 milions deuros en el conjunt de la UE.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
AJUTS CULTURA DE LEUROREGI PIRINEUS MEDITERRNIA
  
L'Euroregi Pirineus Mediterrnia ha publicat una nova convocatria de projectes conjunta, amb lobjectiu de posar en relleu la diversitat cultural dels territoris de lEuroregi i fer-ne un espai de referncia en lmbit de la creaci artstica.

La dotaci financera de la present convocatria s de 100.000 euros, a distribuir entre 6 projectes, com a mxim, de qualsevol disciplina i expressi artstica en els mbits de les arts escniques, art contemporani, cinema, audiovisual, etc.

Sn elegibles les entitats culturals professionals amb personalitat jurdica de dret privat amb seu en una de les regions membres de lEuroregi Pirineus Mediterrnia (Llenguadoc-Rossell-Migdia-Pirineus, Catalunya, i les Illes Balears), aix com artistes professionals. Tamb hi poden participar persones jurdiques de dret pblic implantades en el territori euroregional (museus, biblioteques, arxius, universitats, orquestres, etc.)

Termini: 17 d'octubre 2016
Ms informaci: Euroregi Pirineus Mediterrnia

  
  
  
CONVOCATRIES DEL PROGRAMA LIFE: SUBGRUPS MEDI AMBIENT I ACCI PER AL CLIMA 2016
  
La Comissi Europea ha publicat les convocatries del programa LIFE pel 2016, amb l'objectiu de donar suport a projectes de protecci del medi ambient i lluita contra els efectes del canvi climtic.

Per al subprograma de medi ambient, aquesta convocatria cobrir les subvencions per a activitats de projectes "tradicionals", els projectes preparatoris, projectes integrats i projectes d'assistncia tcnica. Per al subprograma d'Acci pel Clima, aquesta convocatria cobrir subvencions per a activitats de projectes "tradicionals", projectes integrats i projectes d'assistncia tcnica.

Poden presentar-shi les persones jurdiques del sector pblic, del sector privat i, organitzacions amb finalitats no comercials, incloses les ONGs.

Termini: setembre, diferents dates en funci de lacci.
Ms informaci: programa Life

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA EUROPA AMB ELS CIUTADANS PER A XARXES DE CIUTATS 2016
  
El programa Europa amb els ciutadans t com a objectius generals contribuir a millorar la comprensi de la UE, de la seva histria i de la seva diversitat per part dels ciutadans, aix com fomentar la ciutadania europea i millorar les condicions per a la participaci ciutadana i democrtica a nivell de la UE. En el marc del captol 2 del programa, hi ha lacci Xarxes de ciutats, que proporciona fons als municipis i associacions que treballen junts en un tema com amb una perspectiva a llarg termini, i que desitgin desenvolupar xarxes de ciutats per fer ms sostenible la seva cooperaci.

La convocatria est oberta a ciutats/municipis o els seus comits o xarxes d'agermanament; altres nivells d'autoritats locals / regionals; federacions i associacions d'autoritats locals; i organitzacions sense nim de lucre que representin les autoritats locals. Els projectes hauran de tenir una durada mxima de 24 mesos i hauran de participar municipis de, com a mnim 4 pasos, un dels quals haur de ser un Estat membre de la UE.

Termini: 1 de setembre 2016
Ms informaci: programa Europa amb els ciutadans

  
  
  
3. SOM EUROPA
L'AJUNTAMENT DE LLEIDA OPTA ALS FONS EUROPEUS FEDER PER AL NOU MUSEU DART DE LLEIDA
  
La Paeria ha sollicitat un ajut d1.968.377 dels fons FEDER per a la construcci de la nova seu del Museu dArt Jaume Morera, en el marc de la convocatria per presentar operacions de les entitats locals susceptibles de cofinanament del PO FEDER de Catalunya per al perode 2014-2020. El projecte presentat porta per nom Un nou portal patrimonial: el Museu dArt de Lleida, en el marc de leix prioritari 6 de la convocatria, que fa referncia a la conservaci, protecci, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural.

El pressupost per al nou Museu dArt de Lleida, que estar ubicat a ledifici de lantiga Audincia a la Rambla Ferran, s de 3.936.753,99 (sense IVA), i lajut que es demana en aquesta convocatria s el 50%, s a dir, 1.968.377 .

Lactuaci principal del projecte que es presenta s la construcci duna nova seu pel Museu dArt de Lleida a partir de la rehabilitaci de ledifici de lantiga Audincia, un edifici emblemtic catalogat, i la seva obertura al pblic amb tot un seguit de serveis i programes que posin en valor el patrimoni que custodia i esdevinguin un element fonamental en latracci cultural i turstica de la ciutat.

Ms informaci: web de la Paeria

  
  
  
4. DESTAQUEM
OFERTES DE TREBALL A IRLANDA
  
La xarxa Eures i lagncia de treball irlandesa del sector farmacutic Life Science Consultants organitzen un procs de selecci per buscar professionals espanyols per treballar a Irlanda, principalment enginyers i altres especialistes de la indstria amb experincia en el sector farmacutic, biotecnolgic i de dispositius mdics.
Es faran entrevistes a Madrid els dies 5 i 6 de juliol. Enviament de CV fins el 30 de juny.
SEPE

  
  
  
OFERTES DE TREBALL PER A PERSONAL D'INFERMERIA AL REGNE UNIT
  
Mitjanant el web de l'Ambaixada espanyola al Regne Unit, l'empresa Euroseleccin cerca personal d'infermeria per a l'hospital pblic NHS a Blackpool (Regne Unit) en diferents especialitats. Cal tenir estudis dinfermeria i nivell B1 dangls. Lempresa ofereix contracte indefinit, dos mesos dallotjament gratuts i possibilitat de traslladar-se amb la famlia.
Es faran entrevistes de selecci per Skype o presencialment a Mlaga els dies 21 i 23 de juny.
Oferta de treball

  
  
  
BEQUES FARO PER FER PRCTIQUES A LESTRANGER
  
Programa FARO de prctiques formatives en empreses estrangeres per a estudiants universitaris. Aquest programa permet fer prctiques dentre 5 i 6 mesos en empreses o entitats que tinguin la seu en pasos dEuropa, Estats Units i Canad, i tamb en entitats i empreses espanyoles o multinacionals amb seu a sia i Oceania. Requisits: ser estudiant, espanyol o estranger menor de 30 anys, amb residncia legal a Espanya i estar cursant estudis de Grau, Llicenciatura, Enginyeria, Enginyeria Tcnica, Arquitectura o Arquitectura Tcnica en una universitat espanyola, i haver superat un mnim del 70% dels crdits necessaris per obtenir el ttol.
Presentaci de sollicituds: convocatria permanentment obert (fins 31 desembre 2017)
Programa FARO

  
  
  
5. PRIORITATS DEL PLA JUNCKER: MERCAT NIC DIGITAL
LA UE AVANA CAP AL MERCAT NIC DIGITAL
  
Una de les deu prioritats de la Comissi Juncker s crear un veritable Mercat nic Digital, on tots els ciutadans i empreses europees puguin gaudir d'una manera igualitria dels productes i serveis que s'ofereixen en lnia. Per aquest motiu la Comissi Europea ha presentat noves propostes per eliminar les fronteres nacionals en el mercat audiovisual online i en el comer electrnic.

La nova proposta de Directiva de Serveis Audiovisuals aposta per protegir els espectadors d'una banda, i de l'altra promoure la creaci audiovisual europea. Les noves mesures proposades contemplen millorar la protecci dels menors davant la pornografia o la violncia i evitar l's de llenguatge que inciti a l'odi.

Aix mateix, el nou paquet de mesures en matria de comer digital contempla tres grans actuacions: evitar el bloqueig geogrfic i altres prctiques discriminatries per motius de nacionalitat o residncia, transparncia i abaratiment de les despeses d'enviament, i millorar els mecanismes de confiana dels consumidors.

Ms informaci: Comissi Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí