Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL REGNE UNIT VOTA A FAVOR DE DEIXAR LA UNI EUROPEA
  
Els ciutadans del Regne Unit van decidir, amb un 51,9% dels vots en un referndum celebrat el passat 24 de juny, sortir de la Uni Europea. Ser la primera vegada a la histria de la UE que un Estat membre en marxi. Per a fer-ho, caldr seguir els passos establerts a larticle 50 del Tractat de la UE (TUE), en un procs que pot durar fins a dos anys.

En primer lloc, caldr que el Regne Unit notifiqui oficialment la seva intenci de retirar-se al Consell Europeu (fet que encara no sha produt), i posteriorment el Consell Europeu fixar les directrius per a les negociacions entre la UE i el Regne Unit per establir un acord de sortida. En tercer lloc, la Comissi Europea far les seves recomanacions per a les negociacions de sortida, que hauran de tenir un negociador de la UE, nomenat pel Consell de la UE. Finalment, per a aprovar lacord de sortida del Regne Unit, caldr el consentiment del Parlament Europeu, aprovaci del Consell de la UE i ratificaci dels canvis als tractats actuals per part dels altres Estats membres de la UE.

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
SUBVENCIONS PER AL DESENVOLUPAMENT DE PROGRAMES ADREATS A PERSONES IMMIGRANTS NACIONALS DE TERCERS PASOS
  
Lobjectiu daquesta convocatria de subvencions s fomentar el desenvolupament de programes orientats a intervenir sobre les necessitats especfiques de la poblaci immigrant derivades de la diversitat d'orgens culturals i de les seves circumstncies especials, complementant aix els programes dirigits a la poblaci en general.

Aquestes subvencions sn a crrec de tres lnies de finanament diferents: pressupostos de lEstat espanyol, Fons Social Europeu i Fons europeu d'Asil, Migraci i Integraci. Hi poden optar entitats o organitzacions no governamentals sense nim de lucre dmbit estatal i organismes internacionals que tinguin seu permanent a lEstat espanyol.

Termini: 25 juliol 2016
Ms informaci: convocatria BOE

  
  
  
CONVOCATRIA DEL PREMI UNI EUROPEA DE PATRIMONI CULTURAL 2017
  
El Premi Uni Europea de Patrimoni Cultural vol destacar els millors xits d'Europa en la cura del patrimoni, i reconeix els millors projectes de restauraci, la investigaci ms destacada, els professionals i voluntaris del patrimoni ms implicats, aix com la millor sensibilitzaci, formaci i programes educatius.

El Premi reconeix cada any fins a 30 casos de patrimoni destacats d'arreu d'Europa. Fins a set casos sn seleccionats com a guanyadors del Gran Premi i un rep el Premi del Pblic, elegit en una enquesta en lnia. Tots els guanyadors reben un certificat, aix com una placa o trofeu. Els guardonats del Gran Premi tamb reben 10.000 cadascun. Les candidatures poden ser presentades pels pasos que participen en el programa Europa Creativa de la Comissi Europea.

Termini: 1 octubre 2016
Ms informaci: web Europa Nostra

  
  
  
INICIATIVA VOLUNTARIS UE: PROJECTES DE DESPLEGAMENT DE VOLUNTARIS DAJUDA DE LA UE EN TERCERS PASOS
  
Aquesta convocatria de projectes preveu el finanament daccions que condueixin al desplegament de Voluntaris dAjuda de la UE per donar suport i complementar les operacions dajuda humanitria a tercers pasos en projectes centrats en la reducci dels riscos de catstrofes, la preparaci per a casos de catstrofes i el refor del vincle entre lajuda demergncia, la rehabilitaci i el desenvolupament.

Amb aquesta convocatria es preveu el desplegament de 350 professionals novells o experimentats per a lexecuci de projectes dajuda humanitria en tercers pasos amb catstrofes o crisis. Tamb es finanaran les oportunitats de voluntariat en lnia, prctiques daprenentatge a Europa per a 100 professionals novells i altres tasques de refor de les capacitats organitzatives.

Termini: 1 de setembre de 2016
Ms informaci: convocatria

  
  
  
3. SOM EUROPA
JOVES LLEIDATANS PARTICIPEN EN DOS INTERCANVIS JUVENILS EUROPEUS A FINLNDIA I PORTUGAL
  
El Departament de Joventut organitza activitats internacionals dins el programa europeu Erasmus+ amb lobjectiu de fomentar la cohesi social, el respecte a altres cultures i la mobilitat dels joves, entre els diferents pasos de la Uni Europea.

En el marc del programa Erasmus +, shan aprovat dos intercanvis juvenils amb participaci de joves de Lleida: en primer lloc, un grup de 12 joves lleidatans han estat a Finlndia en un intercanvi amb altres joves de Finlndia, Macednia i Irlanda, del 26 de juny al 6 de juliol, on el centre dinters com han estat els Drets Humans; en segon lloc, un grup de 6 joves participar en un intercanvi de 12 dies a Portugal amb altres joves de Portugal, Grcia, Itlia i Romania, del 18 al 28 de juliol, en un intercanvi darts.

Ms informaci: Departament de Joventut- Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES REMUNERADES AL CONSELL DE LA UE 2017
  
Prctiques de 5 mesos per a recent titulats universitaris a la Secretaria General del Consell de la Uni Europea. Requisits: tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un pas candidat, acreditar bon coneixements de francs o angls i no haver gaudit anteriorment de cap prctica remunerada superior a 2 mesos a qualsevol instituci de la UE.
Presentaci de sollicituds dins el 31 dagost 2016.
Consell de la UE

  
  
  
PRCTIQUES REMUNERADES A LA COMISSI EUROPEA
  
Prctiques de 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissi Europea. Requisits: tenir bon nivell dangls, francs o alemany i no haver gaudit anteriorment duna beca de prctiques a qualsevol instituci europea per estades superiors a 6 setmanes.
Presentaci de sollicituds: del 18 de juliol al 31 dagost. Inici de les prctiques al mar de 2017.
Comissi Europea

  
  
  
BEQUES DE SUPORT A LA PROMOCI TURSTICA DE LA MARCA CATALUNYA ALS CENTRES DE PROMOCI TURSTICA DE CATALUNYA
  
Convocatria de 7 beques de prctiques als centres de Promoci Turstica de Catalunya a Madrid, Frankfurt, Brusselles, Pars i Londres per a persones titulades universitries oficials de grau mitj o superior (persones diplomades, llicenciades o graduades), menors de 30 anys. Presentaci de sollicituds fins el 15 de setembre.
Agncia Catalana de Turisme

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSI JUNCKER
AVALUACI DEL PLA DINVERSIONS PER A EUROPA EN EL SEU PRIMER ANY DE FUNCIONAMENT
  
Desprs dun any de funcionament del Pla dinversions per a Europa, aquest Pla ha finanat un total de 64 projectes, amb un total de 9.300 M, i shan signat tamb fins a 185 acords de finanament, per un valor de 3.500 milions. Est previst que aquestes inversions beneficin ms de 140.000 pimes europees i generin 100.000 M dinversi a tota la Uni Europea. A Espanya, el Pla dinversions per a Europa ha finanat, a travs del Banc Europeu dInversions (BEI), sis projectes dinfraestructures i innovaci i vuit acords de finanament per tal de fer arribar liquiditat a les pimes.

Un dels sis projectes sha signat amb lempresa catalana Grifols, que ha obtingut 241 M per finanar un projecte de recerca de terpies, diagnstics i solucions mdiques derivades del plasma per a hospitals. L'Estat espanyol s el 5 pas ms beneficiat pel pla darrere d'Itlia, Frana, el Regne Unit i Alemanya.

Ms informaci: Comissi Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí