Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PLA D'INVERSIONS PER A EUROPA: JORNADA A BARCELONA EL 15 DE SETEMBRE
  
El Pla dInversions per a Europa de la Comissi Europea t com a objectiu fomentar la inversi en projectes estratgics a tota la Uni Europea i mobilitzar inversions per valor de 315 000 milions deuros fins al 2018. Amb aquest Pla dInversions, la UE vol fer front al dficit d'inversi que pateix el continent europeu.

Actualment, i arrel de la crisi econmica i financera mundial, el nivell dinversi a Europa se situa un 15 % per sota del nivell anterior a la crisi. Europa ha de posar remei a aquest dficit dinversions per recuperar-se de la crisi i donar una empenta a la seva competitivitat internacional.

La Representaci de la Comissi Europea a Barcelona organitza, el 15 de setembre, una Jornada adreada a petites empreses i a representants d'administracions per donar a conixer les oportunitats que ofereix el Pla d'Inversions per a Europa llanat per la Comissi Europea.

Ms informaci i inscripcions: Representaci de la Comissi Europea a Barcelona

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DEL FSE: CONTRACTACI EN PRCTIQUES DE JOVES BENEFICIARIS DEL PROGRAMA GARANTIA JUVENIL A CATALUNYA
  
El Servei dOcupaci de Catalunya subvenciona els contractes de treball en prctiques a jornada completa durant un perode de 6 mesos realitzats per ajuntaments de Catalunya; consells comarcals de Catalunya, i les entitats sense nim de lucre legalment constitudes i amb centre de treball a Catalunya.

Lobjectiu de la convocatria incentivar la contractaci laboral en prctiques de joves amb formaci beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil per tal de millorar la seva ocupabilitat.

La Garantia Juvenil s un programa europeu per reduir latur juvenil. L'objectiu s garantir que els joves menors de 30 anys puguin rebre una oferta d'ocupaci, d'educaci contnua o un perode de prctiques desprs d'acabar l'educaci formal o quedar aturats

Termini: 15 de setembre 2016
Ms informaci: Oficina de Treball de la Generalitat

  
  
  
PREMI UNI EUROPEA DEL PATRIMONI CULTURAL 2017
  
El Premi Uni Europea de Patrimoni Cultural destaca els millors xits d'Europa en la cura del patrimoni, i reconeix els millors projectes de restauraci, la investigaci ms destacada; els professionals i voluntaris del patrimoni ms implicats; i la millor sensibilitzaci, formaci i programes educatius.

El Premi reconeix cada any fins a 30 casos de patrimoni destacats d'arreu d'Europa. 7 poden guanyar el Gran Premi, reconegut amb 10.000 euros. Les candidatures poden ser presentades pels pasos que participen en el programa Europa Creativa de la Comissi Europea.

Termini: 1 doctubre 2016.
Ms informaci: Europa Nostra

  
  
  
AJUTS CULTURA DE LEUROREGI PIRINEUS MEDITERRNIA
  
L'Euroregi Pirineus Mediterrnia ha publicat una nova convocatria de projectes conjunta, amb lobjectiu de posar en relleu la diversitat cultural dels territoris de lEuroregi i fer-ne un espai de referncia en lmbit de la creaci artstica.

La dotaci financera de la present convocatria s de 100.000 euros, a distribuir entre 6 projectes, com a mxim, de qualsevol disciplina i expressi artstica en els mbits de les arts escniques, art contemporani, cinema, audiovisual, etc.

Sn elegibles les entitats culturals professionals amb personalitat jurdica de dret privat amb seu en una de les regions membres de lEuroregi Pirineus Mediterrnia (Llenguadoc-Rossell-Migdia-Pirineus, Catalunya, i les Illes Balears), aix com artistes professionals. Tamb hi poden participar persones jurdiques de dret pblic implantades en el territori euroregional (museus, biblioteques, arxius, universitats, orquestres, etc.)

Termini: 17 doctubre de 2016.
Ms informaci: Euroregi Pirineus Mediterrnia

  
  
  
3. SOM EUROPA
PROGRAMA EUROPA A LABAST PER APROPAR LA UNI EUROPEA ALS CENTRES DENSENYAMENT DE LLEIDA
  
LEurope Direct Lleida de lAjuntament de Lleida torna a oferir aquest curs escolar el projecte Europa a lAbast als centres educatius de Lleida, amb lobjectiu que els alumnes densenyament secundari, batxillerat i cicles formatius dels centres densenyament puguin comprendre la importncia de la UE i com afecta en el nostre dia a dia, a travs de sessions informatives.

Conixer la histria de la UE, les seves institucions, qu significa ser europeu i les oportunitats que ofereix Europa per millorar laprenentatge de llenges, sn elements essencials per al desenvolupament formatiu dels joves. A ms, els estudiants que es troben ms a prop de laccs al mercat de treball podran conixer les eines de mobilitat que permeten desenvolupar prctiques formatives i laborals internacionals.

Aquestes sessions, organitzades a petici dels propis centres densenyament, formen part del programa treball del centre Europe Direct de Lleida que compta amb el suport de la Comissi Europea. Per sollicitar una sessi informativa cal adrear-se al Europe Direct Lleida.

Ms informaci: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
NOU MANUAL DE PRCTIQUES A LES INSTITUCIONS EUROPEES I A ALTRES ACTORS INTERNACIONALS
  
La Secretaria dAfers Exteriors i de la Uni Europea ha elaborat el Manual de prctiques a les institucions europees i a altres actors internacionals, pensat per a les persones que vulguin adquirir experincia en lmbit internacional. Aquest manual recull una multitud dinstitucions, rgans i agncies de diferents mbits que ofereixen estades de prctiques, bona part enfocades als joves universitaris. Es facilita aix laccs a perodes formatius que permetin descobrir el funcionament de les institucions i, alhora, adquirir experincia professional.
Manual de prctiques a les institucions europees

  
  
  
BEQUES ROBERT SCHUMAN DE PRCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
Prctiques laborals de 5 mesos remunerades, adreades a titulats universitaris que permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis, familiaritzar-se amb lactivitat de la UE, en particular, del Parlament Europeu i conixer les tasques d'una oficina de premsa. Per accedir-hi cal tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un pas candidat; ser major dedat; tenir bon coneixement de 2 idiomes oficials de la UE i no haver gaudit anteriorment dunes prctiques similars.
Presentaci de sollicituds fins el 15 d'octubre 2016.
Parlament Europeu

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A EUROPA - XARXA EURES
DINAMARCA
  
La xarxa Eures i dues empreses de selecci de personal daneses organitzen un procs de selecci per a metges/es que vulguin treballar a Dinamarca. Jornada informativa i entrevistes de selecci (en angls) el 30 de setembre a Saragossa.
Oferta de treball

  
  
  
ALEMANYA
  
La xarxa Eures Espanya i Eures Alemanya organitzen un procs de selecci de 332 camioners/es professionals amb llicncies C/CE/C1E per treballar a Alemanya.
Oferta de treball

  
  
  
REGNE UNIT
  
Ofertes de treball per a professors de secundria a diferents centres educatius del pas, de les especialitats segents: cincies, matemtiques, TIC i francs/espanyol. Entrevistes a Barcelona el 30 de setembre.
Oferta de treball

  
  
  
SUCIA
  
Selecci de xefs i cuiners/es per a la temporada dhivern en estacions desqu de Sucia. El 27 de setembre Eures-Espanya far un vdeo-taller per donar ms informaci sobre les ofertes, la presentaci de candidatures i altra informaci dinters.
Oferta de treball

  
  
  
  
Trobareu ms ofertes de treball i processos de selecci a Europa en aquest enlla del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí