Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
RATIFICACI DE LACORD CONTRA EL CANVI CLIMTIC
  
L'acord de Pars contra l'escalfament global del planeta, el primer pacte mundial vinculant sobre canvi climtic acordat fa nou mesos a Pars, entrar en vigor el mes vinent un cop complerts els requisits abans del previst, desprs que el Parlament Europeu va donar, el dimarts 4 doctubre, el seu vistiplau a la ratificaci. Lacord es va prendre amb 610 vots a favor, 38 en contra i 31 abstencions.

La UE, els EUA, la Xina, l'ndia i altres actors globals, responsables de gran part de les emissions, es reuniran al novembre a Marrqueix en la propera ronda negociadora (COP22) per avanar en el desenvolupament de l'acord.

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA EUROPA CREATIVA CULTURA DE SUPORT A PROJECTES DE COOPERACI EUROPEA
  
El subprograma Cultura del programa Europa Creativa t com objectiu donar suport a projectes principalment relacionats amb la mobilitat transnacional dartistes i professionals; el desenvolupament daudincies; la creativitat; i la creaci de capacitats, que permetin la digitalitzaci, nous models empresarials i leducaci i formaci.

En aquesta convocatria es poden presentar projectes de cooperaci a menor escala o a major escala. En el primer cas, els projectes comptaran amb un cap de projecte i, com a mnim, amb dos altres socis, amb seu a tres pasos diferents que participin al subprograma Cultura. Els projectes de cooperaci a major escala hauran de comptar amb un cap de projecte i, com a mnim, altres cinc socis, que tindran seu, com a mnim, en sis pasos diferents que participin al programa.

Termini: 23 novembre 2016
Ms informaci: Oficina Europa Creativa-Media Catalunya

  
  
  
CONVOCATRIA EUROPA CREATIVA MEDIA DE SUPORT ALS FESTIVALS DE CINEMA EACEA/16/2016
  
El subprograma MEDIA del programa Europa Creativa dona suport a iniciatives que presentin i promoguin la diversitat de les obres audiovisuals europees, aix com a activitats per a promoure els coneixements cinematogrfics i augmentar linters del pblic per a les obres audiovisuals europees.

Les accions elegibles daquesta convocatria sn festivals que ofereixin un mnim dun 70% de programaci europea o b un mnim de 100 llargmetratges (o 400 curts) de pasos que pertanyin al subprograma MEDIA. Daquests el 50% hauran de ser films no nacionals i amb un mnim de 15 pasos representats.

Termini: 24 de novembre de 2016, per a festivals que se celebrin des de l'1 de maig al 31 d'octubre de 2017, i 27 d'abril de 2017, per a festivals entre l'1 de novembre del 2017 al 30 d'abril del 2018.

Ms informaci: Oficina Europa Creativa-Media Catalunya

  
  
  
3. SOM EUROPA
LAJUNTAMENT DE LLEIDA PARTICIPA EN EL PROJECTE EUROPEU TOY-PLUS PER PROMOURE LAPRENENTATGE INTERGENERACIONAL
  
El Servei dEducaci de lAjuntament de Lleida participa en la segona fase del projecte TOY (Together Old and Young 2013-14), amb lobjectiu de promoure l'aprenentatge intergeneracional i crear noves possibilitats per a la gent gran i els nens petits per aprendre junts i beneficiar-se de la companyia dels altres.

Aquest nou projecte, finanat en el marc del programa Erasmus+ de la UE, porta per ttol TOY-PLUS: Professional Learning Upscaling Skills i s la continuaci de tota la investigaci i la prctica duta a terme durant els projecte TOY i de les diferents accions que shan portat a terme als pasos socis del projecte.

El socis del projecte sn: la Fundaci de Beth Johnson (Irlanda), lInstitut de Tecnologia de Dubln (Irlanda), el Centre d'Investigaci del Desenvolupament d'Iniciatives Pedaggiques Pas a Pas - DRCPI SBS (Eslovnia), lAzienda Speciale ReteSalute (Itlia), Hellenic Open University (Grcia) i lInternational Child Development Initiatives (Pasos Baixos)

Ms informaci: web TOY

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA DE FORMACI PROFESSIONAL DUAL BOSCH A ALEMANYA
  
La multinacional alemanya Bosch llana la segona convocatria del seu programa de Formaci Professional Dual 2017-2021 per a joves aturats a Espanya. S'ofereixen 50 vacants a noies i nois entre 18 i 24 anys, que estiguin interessats en formar-se en l'mbit de l'electrnica industrial i la mecnica.

El programa de Bosch inclou un curs d'alemany a Espanya, a ms d'unes prctiques prvies a la formaci professional en una planta productiva de Bosch a Alemanya.

Termini de presentaci fins el 14 doctubre 2016.

BOSCH

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSI JUNCKER
LA COMISSI EUROPEA PROPOSA AMPLIAR EL FONS EUROPEU PER A INVERSIONS ESTRATGIQUES
  
En motiu del discurs del President Juncker sobre l'estat de la Uni de 2016, celebrat el passat 14 de setembre, la Comissi Europea ha exposat com pretn seguir impulsant la inversi en suport de l'ocupaci i del creixement sostenible, tant a Europa com a la resta del mn.

La Comissi proposa ampliar el Fons Europeu per a Inversions Estratgiques, nucli del seu Pla d'Inversions per a Europa, per tal d'augmentar la seva capacitat i reforar els seus punts forts; i crear un nou Pla Europeu d'Inversions Exteriors (PEIE), destinat a fomentar la inversi a l'frica i als pasos vens de la UE, utilitzant fons pblics com a garantia per atreure la inversi pblica i privada per crear llocs de treball reals.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
6. OFERTES DE TREBALL A EUROPA XARXA EURES
FRANA
  
Ofertes per a fisioterapeutes en balneraris per a la temporada 2017. Fins 31 doctubre
Ofertes de treball

  
  
  
SUCIA
  
Selecci dinfermers/es per treballar en hospitals pblics en ciutats petites i mitjanes de les regions de Vstra Gtaland, Kalmar, Gvleborg i Uppsala.
Oferta de treball

  
  
  
SUCIA
  
Selecci de xefs i cuiners/es per treballar en hotels i restaurants de Sucia. Es faran entrevistes de selecci a Tarragona (8 novembre), Barcelona (9 novembre) i a Girona (10 novembre)
Oferta de treball

  
  
  
IRLANDA
  
Selecci dinfermers/es qualificats/des i recent graduats/des per treballar a diferents centres a Irlanda.
Oferta de treball

  
  
  
  
Trobareu ms ofertes de treball i processos de selecci a Europa en aquest enlla del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí