Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU PROPOSA REGALAR UN BITLLET DE TREN INTERRAIL ALS JOVES EUROPEUS DE 18 ANYS
  
Els membres del Parlament Europeu han proposat, en la sessi plenria del PE del 4 doctubre, a la Comissi Europea que regali un bitllet de tren per recrrer Europa, lInterRail, als joves de la UE quan compleixin 18 anys. Amb aquesta iniciativa es pretn ajudar els joves europeus a conixer-se i descobrir Europa i facilitar lenteniment entre els ciutadans dels pasos vens.

LInterRail s un bitllet de tren dun mes de durada que permet als joves recrrer Europa lliurement a travs de la seva xarxa ferroviria. Segons dades de la Comissi Europea, unes 300.000 persones utilitzen els bitllets InterRail per viatjar per Europa cada any.

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA EUROPA CREATIVA CULTURA DE SUPORT A LES XARXES EUROPEES EACEA/39/2016
  
Aquesta convocatria ofereix subvencions per a activitats concretes de les xarxes europees actives en l'mbit dels sectors cultural i creatiu. Es tracta de grups estructurats de les organitzacions representatives dels sectors cultural i creatiu, l'objectiu dels quals s enfortir la capacitat dels sectors cultural i creatiu per operar de manera transnacional i internacional.

Shi poden presentar xarxes europees de com a mnim 15 organitzacions membres (que no siguin persones fsiques) establertes legalment en un mnim de 10 pasos diferents que participin al Programa Europa Creativa. Almenys 5 organitzacions membres hauran de tenir la seu en cinc pasos UE/ EFTA.

Termini: 25 de novembre de 2016

Ms informaci: Oficina Europa Creativa Catalunya

  
  
  
SEGONA CONVOCATRIA DE PROJECTES POCTEFA 2014-2020 PREVISTA PER MITJANS DE NOVEMBRE
  
La segona convocatria de projectes del programa POCTEFA 2014-2020 de cooperaci transfronterera entre Espanya-Frana-Andorra est previst que sobri el 10 de novembre, en ocasi del seminari informatiu que tindr lloc a Bordeus. A partir daleshores sobrir el perode de presentaci de candidatures, que sallargar aproximadament un mes. En aquesta segona convocatria es programar un mnim del 30% del FEDER del programa.

Les inscripcions a la jornada es poden realizar a travs del web https://plenario2016.ctp.org abans del divendres 4 de novembre.

Ms informaci: programa POCTEFA

  
  
  
3. SOM EUROPA
LAJUNTAMENT DE LLEIDA PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU ERASMUS+ PER IMPULSAR LA INCLUSI DE LES FAMLIES MIGRADES A LLEIDA
  
LAjuntament de Lleida participa com a soci en el Projecte Europeu Growing together (Creixent Junts), conjuntament amb lescola de Balfia i altres dos centres de Portugal, lAjuntament itali de Follonica (Itlia) i el collegi de la mateixa localitat, impulsat per lAjuntament de Odemira (Portugal), coordinador del projecte. Lobjectiu del projecte s impulsar la inclusi de les famlies migrades a Lleida, mitjanant accions deducaci en adults i les activitats comunitries, tot treballant des de la innovaci i lintercanvi de bones prctiques.

Lacci clau s formar a persones migrades pel seu apoderament com a ciutadans i com a pares/mares, tot realitzant accions especfiques amb el collectiu mitjanant la implicaci i comproms de lescola.

Ms informaci: Benestar Social - Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA ARGO DE PRCTIQUES A LESTRANGER
  
Programa de mobilitat promogut pel Ministeri dEducaci, Cultura i Esports que permet realizar prctiques de sis mesos en empreses europees, americanes, canadenques i en empreses espanyoles o multinacionals amb seu a sia o Oceania per a titulats universitaris de qualsevol universitat espanyola.

Requisits: tenir una titulaci universitria oficial de Llicenciat/da, Enginyer/a, Arquitecte/a, Enginyer/a tcnic/a, Arquitecte/a tnic/a, Diplomat/da, Graduat/da o Mster que hagi estat obtinguda en els ltims tres anys; ser menor de 35 anys; residencia legal a Espanya; coneixements didioma sollicitat per lempresa.

El termini de sollicitud per accedir a un ajut ARGO estar obert fins l1 de setembre de 2017.

Ms informaci: programa ARGO

  
  
  
BEQUES PER ESTUDIAR PRIMER DE BATXILLERAT ALS EUA O CANAD
  
Programa de beques de la Fundaci Amancio Ortega que permet a estudiants de 4rt dESO estudiar al Canad o als EUA un any escolar equivalent a Primer de Batxillerat del sistema educatiu espanyol. En total es convoquen 500 beques, i la beca cobreix el 100% del cost del curs escolar (incls el viatge, la manutenci, allotjament en familia dacollida, etc.)

Requisits: estar estudiant actualment 4rt dESO en un centre educatiu a Espanya; tenir passaport espanyol; tenir una nota mitja igual o superior a 7 i nota dangls igual o superior a 8 a 3r dESO.

Enviament de sollicituds fins el 15 de novembre 2016.

Ms informaci: Fundaci Amancio Ortega

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSI EUROPEA
UNI DE LENERGIA
  
La Comissi Europea ha posat en marxa un pla per crear a Europa una Uni de lEnergia, i garantir aix que els ciutadans i empreses de la UE tinguin un subministre energtic segur, assequible i respectus amb el clima. Entre les mesures que proposa la CE per arribar a aquest horitz hi ha la moderaci de la demanda denergia o el desenvolupament dun mercat interior efectiu i plenament integrat.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
6. OFERTES DE TREBALL A EUROPA XARXA EURES
ALEMANYA: PROCS DE SELECCI DE PROFESSIONALS DEL SECTOR DE TECNOLOGIES DINFORMACI (IT)
  
Procs de selecci de professionals del sector IT per treballar en diferents empreses alemanyes situades a la regi de Rennia Nord-Wesfalia. Enviament de sollicituds fins el 31 doctubre.
Oferta de treball

  
  
  
REGNE UNIT: SELECCI DE PERSONAL DINFERMERIA
  
Ofertes de treball per a infermers/es per treballar a lhospital Salisbury NHS Foundation Trust del Regne Unit. Enviament de sollicituds fins el 20 de desembre.
Oferta de treball

  
  
  
  
Podeu trobar ms ofertes de treball i processos de selecci a Europa en aquest enlla del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí