Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSI EUROPEA PRESENTA EL SEU PROGRAMA DE TREBALL PER AL 2017
  
La Comissi Juncker va presentar el passat 25 doctubre el seu tercer programa de treball anual, que se centra clarament en el compliment de les deu prioritats daquesta instituci per abordar els majors desafiaments a qu senfronta Europa en lactualitat.

El programa de treball per al 2017 preveu 21 iniciatives clau, aix com 18 noves propostes per millorar la qualitat de la legislaci vigent de la UE i garantir que les normes europees s'adeqen a les finalitats perseguides. Les 10 prioritats en les que s'emmarquen les propostes sn les segents: l'ocupaci, el creixement i la inversi; el mercat nic digital; la Uni Energtica; el mercat interior; la Uni econmica; l'acord comercial amb els Estats Units; l'rea de Justcia i Drets Humans; la nova poltica sobre migraci; un actor global; i una Uni de canvi democrtic.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA ERASMUS+ PER AL 2017
  
La Comissi Europea ha publicat la convocatria general del programa Erasmus+ pel 2017, que compta amb un pressupost global de 2.157,1M i s oberta a la participaci de qualsevol entitat pblica o privada que treballi en l'mbit de l'educaci, la formaci, la joventut i lesport.

La convocatria cont les segents accions del programa:
1. Acci clau 1: mobilitat de persones per motius aprenentatge
2. Acci clau 2: cooperaci per a la innovaci i l'intercanvi de bones practiques
3. Acci clau 3: Suport a la reforma de les poltiques
4. Accions Jean Monnet
5. Esport

Terminis: diferents dates en funci de les accions.
Ms informaci: Agncia Erasmus+ Espanyola

  
  
  
SEGONA CONVOCATRIA DEL PROGRAMA POCTEFA
  
El programa Interreg IV A de Cooperaci Territorial Espanya-Frana-Andorra (POCTEFA 2014-2020) ha publicat la segona convocatria de projectes, que pretn finanar projectes inclosos en alguns dels 5 eixos prioritaris:

1. Dinamitzar la innovaci i la competitivitat
2. Promoure ladaptaci al canvi climtic aix com la prevenci i gesti de riscos
3. Promoure la protecci, la valoritzaci i ls sostenible dels recursos locals,
4. Afavorir la mobilitat de bns i persones
5. Reforar les competncies i la inclusi social en els territoris.

La convocatria consta de dues fases. La primera implica la presentaci duna candidatura simplificada, i el termini de presentaci s el 13 de desembre a les 14h. La llista de projectes que passaran a la segona fase es publicar labril de 2017. Els projectes seleccionats i que passin a la segona fase hauran de presentar la candidatura completa.

Termini: 13 de desembre 2016.
Ms informaci: programa POCTEFA

  
  
  
CONVOCATRIA PAC: MESURES D'INFORMACI EN L'MBIT DE LA POLTICA AGRCOLA COMUNA PER A 2017
  
Lobjectiu de la convocatria s finanar activitats informatives que informin sobre els beneficis de la poltica agrcola comuna (PAC) a tots els ciutadans, estiguin o no vinculats al sector agrari. Per al pblic en general, lobjectiu s sensibilitzar a lopini pblica sobre la importncia de lajuda concedida per la UE a lagricultura i al desenvolupament rural a travs de la PAC. En el cas del sector agrari, l'objectiu s donar a conixer millor la PAC entre tot el collectiu, posant en valor la contribuci de la PAC a l'impuls del creixement econmic de les zones rurals, en particular de les pimes.

Poden presentar-se a aquesta convocatria les organitzacions sense nim de lucre (privades o pbliques), les autoritats pbliques, les associacions europees, les universitats i institucions educatives, els centres de recerca i els mitjans de comunicaci.

Termini: 15 desembre 2016
Ms informaci: convocatria DOUE

  
  
  
3. SOM EUROPA
LESCOLA BRESSOL MUNICIPAL BALFIA DE LLEIDA PARTICIPA AL PROJECTE ERASMUS+ ESPACIOS CON VIDA
  

Amb el projecte europeu Erasmus + Espais amb vida, que promou la importncia dels espais entesos com un agent educador dins de lescola, les mestres de lEscola Bressol Balfia podran formar-se per aplicar la metodologia creada per Loris Malaguzzi que es duu a terme a les escoles de Reggio Emilia (escoles italianes capdavanteres en leducaci en el respecte i el desenvolupament de les capacitats dels infants).

El projecte contempla tamb estades a escoles danglaterra i Itlia on saplica la mateixa metodologia i laprenentatge en espais exteriors i espais globals, amb infants de 3 mesos a 7 anys.

Ms informaci: Escoles Bressol de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA FULLBRIGHT-SCHUMAN PER A CIUTADANS DE LA UE
  
Programa que permet fer recerca o estudis als Estats Units en el marc de les relacions UE- EUA, poltica europea o institucions europees, adreat a estudiants europeus (graduats i post-graduats), acadmics i professors universitaris que siguin ciutadans de la UE i tinguin bon nivell dangls. Presentaci de sollicituds fins l1 de desembre de 2016.
Programa Fullbright-Schuman

  
  
  
BEQUES PER A CURSOS DESTIU DALEMANY A UNIVERSITATS ALEMANYES
  
Beques del DAAD (Servei Alemany dIntercanvi Acadmic) per fer cursos destiu dalemany en institucions deducaci superior dAlemanya (3-4 setmanes), adreades a estudiants universitaris en programes de grau i mster de qualsevol disciplina que, a linici de la beca, hagin cursat com a mnim dos anys destudis superiors i tinguin bons coneixements dalemany (B1). Convocatria oberta fins l1 de desembre 2016.
DAAD

  
  
  
BEQUES VULCANUS UE-JAP
  
Programa de prctiques professionals per a estudiants dltim any de grau o postgrau d'enginyeria o cincies, que tinguin la nacionalitat dun estat membre de la UE (o dun pas que participi al programa europeu COSME). Inclou un programa de 4 mesos de curs intensiu de japons i 8 mesos de prctiques en una empresa japonesa. Presentaci de sollicituds fins el 20 de gener 2017.
EU-Japan Centre for Industrial Cooperation

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSI EUROPEA
UNI DE SEGURETAT: PROPOSTA DE SISTEMA EUROPEU DINFORMACI I AUTORITZACI DE VIATGES
  
La Comissi Europa ha proposat aquesta setmana establir un Sistema Europeu d'Informaci i Autoritzaci de Viatges (ETIAS) per reforar els controls de seguretat dels viatgers exempts de visat, dacord amb lanunci fet pel president de la Comissi en el seu discurs de lEstat de la Uni del passat setembre. LETIAS demanar informaci sobre totes les persones que viatgin a la Uni Europea sense visat per tal de realitzar uns controls de migraci i seguretat ms avanats. Aix contribuir a una gesti ms efica de les fronteres exteriors de la UE i millorar la seguretat interior, facilitant al mateix temps els viatges legals a travs de les fronteres de l'espai Schengen.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
6. OFERTES DE TREBALL A EUROPA- XARXA EURES
HOLANDA: APRENENTS ELECTRICS I MECNICS
  
Procs de selecci Eures de 30 joves dentre 22 i 30 anys amb estudis de cicle formatiu superior en electricitat o experincia en petroqumica per especialitzar-se, combinant treball i formaci a Holanda durant 2 o 3 anys. Cal tenir nacionalitat de la UE i bons coneixements dangls. Enviament de sollicituds fins el 6 de desembre.

Oferta de treball

  
  
  
ALEMANYA: SELECCI CAMBRERS/ES I PERSONES DE RECEPCI DHOTEL
  
Procs de selecci de cambrers/es i personal per a la recepci dun hotel al nord-est de Baviera. Cal tenir formaci de tcnic superior en gesti dallotjaments turstics o tcnic superior en serveis de restauraci amb experincia laboral i bons coneixements dalemany. Enviament de sollicituds fins el 28 de novembre.

Oferta de treball

  
  
  
  
Podeu consultar ms ofertes de treball i processos de selecci de la xarxa Eures a altres pasos d'Europa en aquest enlla del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí