Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ENQUESTA DE LA UNI EUROPEA SOBRE TRANSPORT URB SOSTENIBLE
  
La Comissi Europea ha obert una consulta, a travs dun qestionari, per recollir lopini dels ciutadans i dinstitucions, organitzacions, entitats i empreses que treballen en lmbit del transport pblic sobre quina s la millor manera de reduir les emissions de gasos contaminants del transport urb. La UE vol avaluar quines sn les mesures que funcionen millor de cara a elaborar un marc com de transport urb sostenible, que pugui servir de referncia als municipis d'arreu d'Europa.

El transport urb genera un 23% de les emissions totals de CO del transport. Aquest percentatge segueix augmentant, tot i la legislaci europea que s'ha aprovat per reduir un 20% l'emissi de gasos contaminants d'aqu a 2020. La Comissi Europea aposta per donar suport a les mesures que serveixen per promoure el transport pblic, per reduir l's del cotxe privat i per millorar, en general, la qualitat de l'aire a les ciutats. Per aix, a partir dels resultats recollits a la consulta, es facilitar a les autoritats locals un marc de referncia clar sobre poltica de transport sostenible.

Lenquesta estar oberta fins el 17 de desembre. Enlla al qestionari

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA PROGRESS PER A LA REALITZACI DE PROJECTES SOCIALS INNOVADORS (VP/2012/007)
  
La convocatria per a projectes socials experimentals pretn millorar la qualitat i efectivitat de les poltiques socials i facilitar la seva adaptaci a noves necessitats socials i reptes de la societat. Convocatria adreada a autoritats pbliques que actun com a responsables poltics a nivell nacional, regional o local.

Temes prioritaris de la convocatria: la promoci de les mesures dactivaci dels joves per combatre i prevenir latur i lexclusi dels joves, en particular daquells que troben mltiples obstacles per accedir al mercat de treball; la prestaci de serveis de cura dinfants de qualitat; i la promoci de lenvelliment actiu i en bona salut.

Durada dels projectes: entre 24 i 36 mesos. La subvenci sollicitada haur de ser entre 700.000 euros i 1.000.000 euros. Cofinanament mxim de la UE: 80% de les despeses elegibles de lacci.

Termini: 15 de febrer 2013.

Ms informaci: Comissi Europea Ocupaci, Afers Socials i Inclusi

  
  
  
SUBVENCIONS A ENTITATS ASSOCIATIVES REPRESENTATIVES DEL SECTOR AGRARI I ALIMENTARI PER A ACTIVITATS DE REPRESENTACI
  
El Ministeri dAgricultura, Alimentaci i Medi Ambient convoca subvencions per a entitats associatives del sector agrari i alimentari per al foment de les segents activitats:
 • Activitats de representaci davant l'Administraci General de l'Estat o de participaci en els seus rgans collegiats.
 • Activitats de representaci i de participaci davant la Uni Europea.
 • Realitzaci d'activitats especfiques d'especial inters per al sector agroalimentari.

  Beneficiaris: organitzacions Professionals Agrries (OPA) d'mbit estatal, i de carcter general i representatiu; altres entitats associatives agroalimentries d'mbit estatal i carcter representatiu.

  Termini: 23 novembre 2012

  Ms informaci: BOE 265/13679 (3.11.2012)

 •   
    
    
  3. SOM EUROPA
  PROJECTE SMART SPACES DE LLEIDA
    
  Lleida ha estat escollida conjuntament amb 10 ciutats europees ms dins la convocatria del Programa de Suport a les Tecnologies de la Informaci i Comunicaci de la Comissi Europea (CIP-ICT PSP Call 5) per dur a terme el projecte Smartspaces. El projecte consisteix en implementar mesures destinades a reduir els consums energtics dels equipaments municipals grcies a ls de les tecnologies de la informaci (TIC) que han de permetre millores en la gesti eficient dels equips dels edificis, i de la conscienciaci dels usuaris.

  El projecte va comenar el mes de gener passat i tindr una durada de 36 mesos. Hi participen 11 ciutats pilots que agrupen 550 edificis de 8 pasos (Regne Unit, Frana, Alemanya, Itlia, Espanya, Holanda, Turquia i Srbia). En el cas de Lleida els edificis escollits sn ledifici Sant Francesc i els pavellons esportius de Barris Nord, Cappont i Pardinyes. En aquest pla pilot hi participen lAgncia de lEnergia de Lleida i les empreses Gass i CIMNE com a socis tecnolgics.

  Ms informaci: Agncia de lEnergia de Lleida

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  CAMPANYA DE RECLUTAMENT PER AL QUBEC (CANAD)
    
  Journes Qubec: procs de selecci per a Quebec obert a diferents sectors (enginyeria, metallrgia, tecnologies de la informaci i comunicaci, sanitat, aeroespacial), per a cobrir ms de mil llocs de treball. La inscripci de currculums s'ha de fer a travs del web de "Journes Qubec" fins el 25 de novembre.

  Les entrevistes amb algunes de les empreses quebequeses es faran a Barcelona el dia 29 de novembre. Enlla al portal web per inscriure's

    
    
    
  TREBALL AL REGNE UNIT PER A PERSONES DE PARLA ESPANYOLA
    
  La pgina web ADZUNA publica ofertes de treball per a persones de parla espanyola al Regne Unit. Enlla a la pgina ADZUNA

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí