Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ELS AGRICULTORS CATALANS REBEN ELS AJUTS DE LA POLTICA AGRRIA COMUNA PER AL 2016
  
Un total de 42.550 beneficiaris a Catalunya han rebut el mes de novembre, a travs del Departament dAgricultura de la Generalitat, les ajudes de la UE per als agricultors, per valor de 145 milions deuros, una xifra que representa el 70% de l'import final.

La Noguera, el Segri, el Baix Ebre, el Montsi i Osona sn les comarques de Catalunya on la PAC t ms incidncia. La zona de Lleida s, amb diferncia, la que rep un import ms alt: ms de 66 milions d'euros en aquesta bestreta que representa el 70% de l'import total. La segueixen les comarques de la Catalunya central amb 22 milions d'euros i les de les Terres de l'Ebre amb 21 milions.

La inversi de la PAC d'enguany s destinada als segents conceptes: pagaments bsics, pagaments verds (greening), complements a joves i ajuts del rgim de petits agricultors.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
JORNADA INFORMATIVA SOBRE ELS PROGRAMES EUROPA AMB ELS CIUTADANS I EUROPA CREATIVA-CULTURA, EL 13 DE DESEMBRE
  

El Punt Europeu de Ciutadania dEspanya organitza, amb la collaboraci de lEurope Direct Tarragona, una sessi informativa sobre les possibilitats de finanament per a projectes emmarcats en els programes Europa amb els Ciutadans (programa que promou la reflexi sobre la histria i el futur dEuropa) i Europa Creativa- Cultura (programa europeu de suport als sectors cultural i creatiu) el dia 13 de desembre a Tarragona.

Ms informaci i inscripcions: programa de la jornada

  
  
  
PROGRAMA DINNOVACI PEDAGGICA ERASMUS + I PROJECTES DE MOBILITAT FORMATIVA I DE COOPERACI EUROPEA EN ELS ENSENYAMENTS DE FORMACI PROFESSIONAL I DE RGIM ESPECIAL
  
La Generalitat de Catalunya ha creat aquest programa per promoure la mobilitat formativa i la participaci en projectes de cooperaci europea i internacional de l'alumnat i el professorat dels centres que imparteixen ensenyaments de formaci professional i de rgim especial.

Poden formar part del programa els centres educatius de Catalunya de titularitat pblica o privada que imparteixen qualsevol dels ensenyaments segents: de formaci professional, d'arts plstiques i disseny, d'ensenyaments esportius, d'ensenyaments artstics superiors, d'ensenyaments professionals de msica i d'ensenyaments professionals de dansa.

Ms informaci: Resoluci ENS/2480/2016, de 27 doctubre

  
  
  
CREACI DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT
  
El 7 de desembre es posar en marxa el Cos Europeu de Solidaritat. Aquest cos sha concebut per oferir als/les menors de 30 anys a Europa loportunitat de donar suport a ONGs, autoritats locals o empreses privades que shagin mostrat actives en la resoluci de situacions de risc a la UE; en la resposta a reptes socials, com lexclusi social, la pobresa, entre altres; o que treballen en lacollida i integraci de refugiats.

Tots/es aquells/es joves compromisos/es i amb ganes de contribuir en diferents causes socials podran apuntar-s'hi i formar ne part tot desenvolupant tasques de voluntariat.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
EL CENTRE EUROPE DIRECT OFEREIX XERRADES SOBRE EUROPA A LINS LA CAPARELLA I A LINSTITUT MUNICIPAL DOCUPACI DE LLEIDA
  
El dimecres 30 de novembre el centre Europe Direct Lleida va oferir tres sessions informatives sobre la UE i oportunitats per als joves als alumnes de segon de batxillerat de lINS la Caparrella i als alumnes del Programa de Formaci i Inserci de lInstitut Municipal dOcupaci (IMO) de Lleida.

Aquestes sessions semmarquen en el projecte Europa a labast del Europe Direct Lleida, que pretn apropar la UE i les poltiques comunitries als joves, i fer-los coneixedors de les diferents oportunitats i programes de mobilitat a Europa.

Els centres educatius interessats en aquesta iniciativa es poden adrear al centre Europe Direct Lleida.

Ms informaci: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES AL COMIT DE LES REGIONS DE LA UE
  
Prctiques remunerades de 5 mesos per a titulats/des universitaris/es a Brusselles, a partir de setembre de 2017. Requisits: tenir la nacionalitat dun pas de la UE o dun pas candidat, tenir excellent nivell duna de les llenges oficials de la UE i un coneixement satisfactori duna de les llenges de treball del Comit (angls o francs)
Presentaci de sollicituds fins el 31 de mar 2017.
Comit de les Regions

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROFESSORS VISITANTS EN CENTRES EDUCATIUS DELS EUA, CANAD I REGNE UNIT PER AL CURS 2017-2018
  
Places per impartir ensenyaments en espanyol en programes d'ensenyament bilinge i d'immersi lingstica en centres de primria i secundria dels EUA, Canad i el Regne Unit. Requisits: tenir nacionalitat espanyola, nivell avanat dangls (B1 o B2 segons pas) i titulaci de Magisteri, Llicenciatura o Grau, Enginyeria Superior o Arquitectura Superior.
Termini: 13 desembre 2016.
Convocatria

  
  
  
BEQUES "LA CAIXA" PER A ESTUDIS DE POSTGRAU A EUROPA
  
Convocatria de 65 beques per cursar estudis de postgrau (mster o doctorat) en universitats o centres densenyament superior de pasos de l'Espai Econmic Europeu, excepte Espanya. Requisits: tenir nacionalitat espanyola; tenir un ttol superior (de llicenciatura, grau o diplomatura universitaris, arquitecte o enginyer superior, arquitecte o enginyer tcnic) obtingut entre el gener de 2008 i el juliol de 2017; coneixements de llengua estrangera segons el pas.
Termini: 2 de febrer 2017.
Obra Social La Caixa

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSI EUROPEA
PROPOSTA DE MESURES DE LA COMISSI EUROPEA PER LIDERAR LA TRANSICI CAP A LENERGIA NETA
  
La Comissi Europea ha presentat un paquet de mesures per mantenir la UE competitiva en un moment on la transici energtica cap a l'energia neta est canviant els mercats de l'energia a nivell global. La Comissi vol que la UE lideri la transici cap a l'energia neta. s per aix que la UE s'ha comproms a reduir com a mnim un 40% les emissions de CO2 de cara al 2030, modernitzar la seva economia i crear creixement i nous llocs de treball.

Les propostes legislatives del paquet "Energia neta per a tots els europeus" cobreixen l'eficincia energtica, les energies renovables, el disseny del mercat d'electricitat, la seguretat del subministrament energtic i les normes per a la Uni Energtica. A ms a ms, les propostes de la Comissi proposa un nou cam cap a l'Ecodesign aix com una estratgia per a una mobilitat connectada i automatitzada.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
6. OFERTES DE TREBALL A EUROPA: XARXA EURES I INSTITUCIONS COMUNITRIES
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES DE L'ESPAI ECONMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de seleccin de personal a Europa en aquest enlla del nostre web

  
  
  
CONVOCATRIES DE TREBALL I PRCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatries de treball i programes de practiques en institucions, agncies i organismes de la UE en aquest enlla del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí