Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PREMI SKHAROV DEL PARLAMENT EUROPEU A NADIA MURAD I LAMIYA AJI-BASHAR
  
Les guanyadores del Premi Skharov 2016 de Llibertat de Conscincia del Parlament Europeu, Nadia Murad i Lamiya Aji-Bashar, supervivents yazidites de la captivitat d'Estat Islmic a l'Iraq, van recollir el guard el 13 de desembre al Parlament Europeu. Van escapar de l'esclavitud sexual i s'han convertit en portaveus de les dones afectades per la campanya de violncia sexual del grup terrorista, aix com de la perseguida minoria yazidita.

Murad, de 23 anys d'edat, i Aji-Bashar, de 18 anys, viuen ara a Alemanya i s'han dedicat activament a sensibilitzar sobre el patiment de la comunitat yazidita de l'Iraq, una minoria religiosa sotmesa a una campanya genocida per militants de l'Estat Islmic. Tamb lluiten per les dones afectades per la campanya de violncia sexual del grup terrorista.

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
10.000 JOVES SHAN APUNTAT AL NOU COS EUROPEU DE SOLIDARITAT
  
El 7 de desembre la Comissi Europea va posar en marxa el nou Cos Europeu de Solidaritat, i ja shi han apuntat ms de 10.000 persones. Es tracta duna iniciativa que t com a objectiu vehicular contribucions dels joves a la societat i, alhora, oferir-los una experincia vital i professional valuosa per al seu futur, ja sigui fent un voluntariat, una beca o prctiques en projectes de solidaritat.

De moment s'hi han inscrit 10.000 joves, dels quals 2/3 parts sn dones. El nostre pas es troba entre els que han aportat ms registres en el cmput general.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA DRETS, IGUALTAT I CIUTADANIA PER FINANAR PROJECTES PILOT SOBRE LEUROPA DE LES DIVERSITATS
  
L'objectiu de la convocatria s finanar projectes pilots que reforcin el lema de la UE: "Unida en la diversitat", especialment en el nivell local i regional. Els projectes hauran de tenir per objecte:
- seminaris, tallers, i conferncies sobre com mantenir el carcter nic de l'Europa de les diversitats i la forma de promoure la unitat en la diversitat;
- promoure l'intercanvi de bones prctiques en la lluita contra la discriminaci.

Els destinataris sn els actors locals i regionals, en particular les autoritats pbliques (municipis, regions, municipis), les ONG, les organitzacions juvenils, escoles, la societat civil i les empreses. Es cofinanaran almenys quatre projectes transnacionals.

Termini: 28 febrer 2017

Ms informaci: Portal del Participant de la UE

  
  
  
CONVOCATRIA_ERASMUS+: ACCI CLAU 2 - CAPACITACI EN LMBIT DE LA JOVENTUT 2017
  
Lobjectiu de la convocatria s finanar activitats per fomentar la cooperaci entre organitzacions actives en lmbit de la joventut, leducaci, la formaci i altres sectors socioeconmics amb els pasos socis del programa de diferents regions el mn.

Aquests projectes tenen lobjectiu de reconixer i millorar el treball juvenil, leducaci no formal i el voluntariat, i connectar-los amb el sistema educatiu i el mercat laboral. Exemples d'activitats a realitzar sn: conferncies, tallers i reunions; esdeveniments juvenils de gran escala; campanyes d'informaci i sensibilitzaci; eines de comunicaci i mitjans de comunicaci; desenvolupament de mtodes, plans d'estudis, formaci i documents com el youthpass; materials oberts i flexibles d'aprenentatge, cooperaci virtual, recursos educatius oberts, etc.

Termini: 8 de mar de 2017 per a projectes que comencin entre l1/07 i el 31/12.

Ms informaci: convocatria EACEA

  
  
  
CONVOCATRIA_EU AID VOLUNTEERS: CERTIFICACI DORGANITZACIONS DENVIAMENT I/O ACOLLIDA DE VOLUNTARIAT
  
Lobjectiu de la convocatria s donar suport a la implementaci de la iniciativa de voluntariat dajuda de la UE mitjanant lestabliment dun mecanisme de certificaci dorganitzacions dorigen i dacollida de voluntaris/ries.
Aquest mecanisme de certificaci s un prerequisit per poder participar en futures convocatries del programa. Poden presentar-s'hi organitzacions no governamentals sense nim de lucre, organismes de dret pblic, agncies internacionals i la federaci internacional de les organitzacions nacionals de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

Termini: 30 de setembre 2020

Ms informaci: convocatria EACEA

  
  
  
3. SOM EUROPA
LEMPRESA LLEITADANA BENIT ARN E HIJOS, SA, S UNA DE LES QUATRE ENTITATS I EMPRESES CATALANES QUE HAN REBUT FONS EUROPEUS PER A PROJECTES DE RECERCA MEDIAMBIENTAL
  
El projecte Slim, on participa lempresa lleidatana, ha estat un dels quatre projectes seleccionats per la Comissi Europea en el marc de la convocatria de subvencions de 2016 per a projectes de recerca i innovaci en lmbit del medi ambient, lacci per al clima, leconomia circular, leficincia dels recursos i les matries primeres, convocatria finanada a crrec del programa Horizon 2020 de la Uni Europea.

El projecte, coordinat per la Universitat Politcnica de Madrid, porta per ttol: Sustainable Low Impact Mining solution for exploitation of small mineral deposits based on advanced rock blasting and environmental technologies.

Les altres entitats seleccionades sn la Fundaci Eurecat, scia del projecte Nature4Cities, la Universitat Autnoma de Barcelona i lempresa Serveis de Suport a la Gesti, SL -que participen en el projecte Naturvation.

Ms informaci: Secretaria dAfers Exteriors i de la UE, Generalitat de Catalunya

  
  
  
4. DESTAQUEM
PLACES DAUXILIARS DE CONVERSA A LESTRANGER PER AL CURS 2017-2018
  
Es concedeixen 857 ajudes per a auxiliars de conversa en llengua espanyola en centres docents dAlemanya, Austrlia, ustria, Blgica, Canad, EUA, Rssia, Frana, Irlanda, Itlia, Malta, Noruega, Nova Zelanda, Regne Unit i Sucia. Hi poden optar Ciutadans/es espanyols/es amb titulaci universitria o que estiguin cursant lltim curs universitari durant 2016-2017. Presentaci de sollicituds fins el 21 de desembre.
Convocatria

  
  
  
PRCTIQUES A LA COMISSI EUROPEA
  
Prctiques de 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissi Europea. Requisits: tenir bon nivell dangls, francs o alemany i no haver gaudit anteriorment duna beca de prctiques a qualsevol instituci europea per estades superiors a 6 setmanes. Presentaci de sollicituds del 4 al 31 de gener de 2017.
Comissi Europea

  
  
  
PRCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTCIA DE LA UE
  
Prctiques remunerades al Tribunal de Justcia de la UE a Luxemburg, per a titulats/des en Dret o Cincies Poltiques, de 5 mesos com a mxim de durada, amb bons coneixements de francs. Les prctiques es desenvolupen a la Direcci dInvestigaci i Documentaci, al Servei de Premsa i Informaci, a la Direcci General de Traducci i a la Direcci dInterpretaci (aquesta t requisits especfics). Presentaci de sollicituds fins el 30 dabril 2017.
Tribunal de Justcia de la UE

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A EUROPA I A LES INSTITUCIONS COMUNITRIES
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES DE LESPAI ECONMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecci de personal a Europa en aquest enlla del nostre web

  
  
  
CONVOCATRIES DE TREBALL I PRCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatries de treball i programes de prctiques en institucions, agncies i organismes de la UE en aquest enlla del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSI EUROPEA
PLA DACCI EUROPEU DE DEFENSA: CAP A UN FONS EUROPEU DE DEFENSA
  
La Comissi Europea ha proposat la creaci dun fons europeu de defensa i altres mesures per donar suport a leficincia de la despesa dels estats membres destinada a finanar les capacitats de defensa comuna, millorar la seguretat dels ciutadans europeus i impulsar una base industrial innovadora i competitiva. Tamb ha proposat el foment de la inversi en pimes, empreses emergents (start-ups), empreses de mitjana capitalitzaci i altres provedors de la indstria de la defensa.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
L'EUROPE DIRECT LLEIDA US DESITJA MOLT BONES FESTES! FINS AL PROPER BUTLLET, AL GENER DE 2017!
  

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí