Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL TRIBUNAL DE JUSTCIA DE LA UE OBLIGA ELS BANCS ESPANYOLS A TORNAR TOTS ELS DINERS COBRATS ALS AFECTATS PER CLUSULES SL
  
El Tribunal de Justcia de la Uni Europea (TUE) va dictaminar el 21 de desembre passat que els bancs han de tornar tots els diners cobrats de ms als clients afectats per l'existncia de clusules sl en els seus contractes hipotecaris, en rebutjar que es pugui aplicar una retroactivitat limitada en el temps per ser "incompleta i insuficient".

La jurisprudncia espanyola que limita, en el temps, els efectes de la declaraci de nullitat de les clusules sl contingudes en els contractes de prstec hipotecari a Espanya, s incompatible amb el Dret de la Uni. Aquesta limitaci dna lloc a una protecci dels consumidors incompleta i insuficient, fet que no constitueix un mitj adequat i efica perqu cessi l's de les clusules abusives.

Ms informaci: Tribunal de Justcia de la UE

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA EUROPA AMB ELS CIUTADANS: AJUTS PER A ACTIVITATS QUE POSIN EN VALOR LA MEMRIA HISTRICA EUROPEA I ELS PROJECTES DE LA SOCIETAT CIVIL
  
El programa Europa amb els Ciutadans vol reforar la memria histrica europea i augmentar la participaci ciutadana a la UE. Lobjectiu daquesta convocatria s el finanament dactivitats que convidin a la reflexi sobre la diversitat cultural europea i els valors comuns en el sentit ms ampli, i tamb el suport a accions per animar la participaci ciutadana i els agermanaments de ciutats, que permetin la comprensi mtua, la solidaritat i laprenentatge intercultural, el comproms social i el voluntariat a nivell de la Uni Europea.

Termini: 1 de mar 2017.

Ms informaci: convocatria Europa amb els ciutadans

  
  
  
CONVOCATRIA URBACT PER A BONES PRCTIQUES DE DESENVOLUPAMENT URB
  
Convocatria de la Comissi Europea per seleccionar bones prctiques de desenvolupament urb a escala europea per a compartir-les i reproduir-les arreu dEuropa.

Les ciutats seleccionades podran formar part del grup pioner de Bones Prctiques d'URBACT i tindran loportunitat de compartir les bones prctiques en el marc d'una xarxa de transferncia de coneixement.

Shi poden presentar ciutats, autoritats locals o metropolitanes i altres autoritats publiques (agncies locals publiques) de la UE 28 Estats membres, Noruega i Sussa.

Termini: 31 de mar 2017

Ms informaci: programa URBACT

  
  
  
3. SOM EUROPA
AUGMENT DELS RECURSOS DE LEUROPE DIRECT DE LAJUNTAMENT DE LLEIDA PER A LA DIFUSI DE LA UNI EUROPEA AL TERRITORI AL 2017
  
LEurope Direct de lAjuntament de Lleida ha estat un dels 4 centres espanyols seleccionats per difondre les iniciatives europees en favor de locupaci, el creixement i la inversi, en particular el Pla dInversions de la Comissi Europea.

LAjuntament de Lleida ha estat lnica administraci municipal seleccionada (juntament amb la Comunitat de Madrid, la Generalitat Valenciana i la Diputaci de Crdoba) per la Comissi Europea, per posar en marxa accions de difusi de projectes i iniciatives desenvolupats en territori catal que han rebut suport de les institucions europees, i estan dirigits, especialment, a laugment de locupaci, el creixement de leconomia i la competitivitat de les empreses o dediquen especials recursos dinversi, tal i com persegueix el Pla dinversions de la Comissi Europea, conegut com el Pla Juncker, amb lobjectiu de reactivar definitivament les economies europees i superar la crisi econmica.

A ms, la Representaci de la Comissi Europea a Espanya ha concedit novament la subvenci anual per al desenvolupament del Pla dacci anual de lEurope Direct per al 2017.

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES A LA COMISSI EUROPEA
  
Prctiques de 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissi Europea a Brusselles. Requisits: tenir bon nivell dangls, francs o alemany i un ttol universitari de com a mnim tres anys.
Presentaci de sollicituds fins el 31 de gener de 2017.
Comissi Europea

  
  
  
BEQUES CANIG PER FER PRCTIQUES EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS
  
Beques per cobrir les despeses de viatge, allotjament i manutenci, derivades de la realitzaci de les prctiques d'estudi o treball en organitzacions internacionals pbliques.
Estan adreades a titulats/des universitaris que estiguin tramitant o tinguin l'acceptaci per a realitzar l'estada en prctiques en una instituci multilateral o organitzaci internacional, en el moment de presentar la sollicitud de beca.
Presentaci de sollicituds fins el 23 de gener 2017.
Beques Canig

  
  
  
BEQUES "LA CAIXA" PER A ESTUDIS DE POSTGRAU A EUROPA
  
Convocatria de 65 beques per cursar estudis de postgrau (mster o doctorat) en universitats o centres densenyament superior de pasos de l'Espai Econmic Europeu, excepte Espanya. Requisits: tenir nacionalitat espanyola; tenir un ttol superior (de llicenciatura, grau o diplomatura universitaris, arquitecte o enginyer superior, arquitecte o enginyer tcnic) obtingut entre el gener de 2008 i el juliol de 2017; coneixements de llengua estrangera segons el pas.
Termini: 2 de febrer 2017.
Obra Social La Caixa

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A EUROPA I A LES INSTITUCIONS EUROPEES
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A LESPAI ECONMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecci de personal a Europa en aquest enlla del nostre web

  
  
  
CONVOCATRIES DE TREBALL I PRCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatries de treball i programes de prctiques en institucions, agncies i organismes de la UE en aquest enlla del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSI EUROPEA
LA COMISSI EUROPEA I EL BEI ANUNCIEN UN FONS DINVERSI PER A LES INFRAESTRUCTURES DE BANDA AMPLA, A LEMPARA DEL PLA JUNCKER
  
Aquest nou instrument financer es dir Connecting Europe Broadband Fund i tindr per objectiu constituir una plataforma dinversi per a lexpansi de la banda ampla a la UE, sobretot a les zones ms necessitades daquestes infraestructures.

La plataforma dinversi estar oberta a la participaci dinstitucions pbliques i privades, entre les quals la Comissi Europea que aportar 100 MEUR del Mecanisme Connectar Europa el Banc Europeu dInversions (BEI), i tres institucions financeres estatals que shan comproms dentrada a participar-hi: el KfW Bankengruppe dAlemanya, la Cassa Depositi e Prestiti dItlia i la Caisse des depots et consignations de Frana. Es preveu que es posi en funcionament a meitats de 2017.

Ms informaci: Comissi Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí