Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CONSULTA PBLICA SOBRE EL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT DE LA UE
  
El nou Cos Europeu de Solidaritat est destinat als joves que tinguin entre 17 i 30 anys, que podran participar en projectes de voluntariat o fer treballs i prctiques remunerades relacionades amb programes amb immigrants, projectes d'educaci, alimentaci o salut, entre d'altres rees, tant en els seus pasos dorigen com a lestranger.

La Comissi Europea ha obert una consulta per a les parts interessades (joves, persones que treballen amb joves, organitzacions com ONGS i entitats i administracions publiques) i als ciutadans/es per definir les prioritats claus i la manera de desenvolupar a la prctica el Cos Europeu de Solidaritat. La participaci a la consulta estar oberta fins el 2 dabril.

Ms informaci i enlla a la consulta: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA ERASMUS+ PER A LA INCLUSI SOCIAL MITJANANT LEDUCACI, LA FORMACI I LA JOVENTUT
  
La convocatria pretn finanar projectes que tinguin els segents objectius:
1.Difondre o millorar bones prctiques en matria daprenentatge incloent iniciades, particularment a escala local, i
2.Desenvolupar i aplicar prctiques i mtodes innovadors per promoure leducaci incloent o els entorns juvenils en contextos especfics.
Shi poden presentar organitzacions pbliques i privades que actun els mbits de leducaci, la formaci i la joventut, i altres organitzacions que realitzin activitats transversals (cambres de comer, organitzacions esportives i culturals, etc.). els projectes hauran destar presentats per associacions amb presncia de 4 organitzacions que representin a 4 pasos del programa Erasmus+.

Termini: 22 maig 2017
Ms informaci: convocatria DOUE

  
  
  
CONSULTA PBLICA SOBRE EL FUTUR DE LA PAC
  
La Comissi Europea ha comenat a treballar en la nova Poltica Agrcola Comuna (PAC) que s'ha de posar en marxa a partir de 2020.

El primer pas ha estat la publicaci d'una consulta pblica que s'adrea a agricultors, ciutadans, organitzacions i altres parts interessades en la futura PAC per donar resposta als reptes socials, poltics, ambientals i econmics actuals.

La consulta pblica estar oberta fins al 2 de maig.

Ms informaci i enlla a la consulta: Comissi Europea

  
  
  
CONVOCATRIA EU AID VOLUNTEERS: DESPLEGAMENT DE VOLUNTARIAT A TERCERS PASOS PER COOPERAR EN ACCIONS DAJUT HUMANITARI
  
Lobjectiu de la convocatria s subvencionar projectes que prevegin el desplegament de Voluntaris dAjut de la UE, per tal de donar suport a les accions de la UE en ajut humanitari a tercers pasos, amb un focus especial a lenfortiment de capacitats i la resilincia enfront de catstrofes.

Els sollicitants dels ajuts han de ser consorcis integrats per almenys 2 entitats denviament de voluntariat establertes a 2 pasos diferents de la UE i 2 entitats dacollida de voluntariat establertes a tercers pasos, que hauran destar certificats dacord amb la Iniciativa Voluntaris de la UE. Un cop escollits els consorcis, aquests sencarregaran de la selecci dels voluntaris/es. Amb aquesta convocatria es preveu el desplegament de 525 voluntaris/es novells/experimentats en comunitats de tercers pasos vulnerables i afectats per catstrofes.

Termini: 6 de juny 2017
Ms informaci: convocatria Comissi Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
SERVEI VOLUNTARI EUROPEU
  
El Servei Voluntari Europeu (SVE) s una iniciativa de la UE que ofereix la possibilitat a joves dentre 17 i 30 anys de dur a terme una activitat de voluntariat en un altre pas en projectes de diferents temtiques. L'experincia pot ser d'entre dos mesos i un any i la UE cobreix les despeses de transport, allotjament, manutenci i diners de butxaca.

El departament de Joventut de lAjuntament de Lleida s una entitat acreditada per la UE per acollir i enviar voluntaris/es. Les persones joves interessades en aquest programa a Lleida s'han d'adrear a La Palma-centre de recursos juvenils (C/ La Palma, 6-10. Lleida)

En el marc del projecte Palma Produccions, un grup de joves han realitzat un documental per donar a conixer el Servei Voluntari Europeu i la seva experincia com a voluntaris/es a Lleida i en altres pasos.

Vdeo-documental

  
  
  
4. DESTAQUEM
ESTADES PROFESSIONALS PER A PROFESSORAT DE LLENGES ESTRANGERES A DIFERENTS PASOS
  
Convocatria de 100 places destades professionals a Alemanya, ustria, Blgica, Frana, Itlia, Pasos Baixos, Portugal, Regne Unit, Irlanda i Sussa, per a professorat de llenges estrangeres o professorat daltres disciplines que imparteixi clases en llengua estrangera dels cossos de Mestres dInfantil i Primria.
Inscripcions fins el 31 de mar.
Convocatria BOE

  
  
  
PRCTIQUES AL COMIT DE LES REGIONS DE LA UE
  
Prctiques remunerades de 5 mesos per a titulats/des universitaris/es a Brusselles, a partir de setembre de 2017. Requisits: tenir la nacionalitat dun pas de la UE o dun pas candidat, tenir excellent nivell duna de les llenges oficials de la UE i un coneixement satisfactori duna de les llenges de treball del Comit (angls o francs)
Presentaci de sollicituds fins el 31 de mar.
Comit de les Regions UE

  
  
  
BEQUES AVENIR PER ESTUDIAR O FER PRCTIQUES A FRANA
  
L'Ambaixada de Frana i l'Institut Franais convoquen, conjuntament amb empreses collaboradores franceses i espanyoles, les beques d'excellncia "Avenir" destinades a joves espanyols que vulguin estudiar un any o fer prctiques en una universitat o "Gran cole" a Frana durant el curs 2017-2018. El programa sadrea a estudiants de nacionalitat espanyola o binacionals.
Inscripcions fins el 15 dabril.
Institut Franais

  
  
  
PROCS DE SELECCI FORMACI PROFESSIONAL DUAL A ALEMANYA
  
Procs de selecci adreat a joves que tinguin inters per estudiar i treballar a Baviera (Alemanya) en el marc del programa federal de Formaci Dual a Alemanya. Els requisits dels/les joves que vulguin participar en el procs de selecci sn: tenir entre 18 i 30 anys dedat; haver finalitzat ESO o equivalent; tenir nacionalitat europea; inters en viure i treballar a Alemanya.
Els mbits formatius i professionals que sofereixen sn: operaris/ries i tcnic/ques de la indstria mecnica i metallrgica; professionals de la restauraci; atenci a la dependncia; operaris/ries i tcnic/ques per la construcci; installadors /res de gas, aigua i calefacci; forner/a.
Est prevista una sessi informativa els dies 20 i 21 dabril a Barcelona.
Oficina de Treball Generalitat

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A EUROPA I A LES INSTITUCIONS DE LA UE
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A LESPAI ECONMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecci de personal a Europa en aquest enlla del nostre web

  
  
  
CONVOCATRIES DE TREBALL I PRCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatries de treball i programes de prctiques en institucions, agncies i organismes de la UE en aquest enlla del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSI EUROPEA
60 ANIVERSARI DELS TRACTATS DE ROMA
  
Fa 60 anys, a Roma, es van assentar les bases de la nostra Uni Europea. D'aquesta manera es va iniciar el perode de pau ms llarg de la histria d'Europa. Els Tractats de Roma van establir el mercat com en el qual les persones, bns, serveis i capitals poguessin circular lliurament; tamb es van crear les condicions per garantir la prosperitat i estabilitat dels ciutadans europeus.

El 25 de mar se celebrar, a Roma, el 60 aniversari dels Tractats de Roma amb una cimera de Caps dEstat i de Govern on es debatr el futur de la UE.

Ms informaci: Comissi Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí