Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL REGNE UNIT ACTIVA LARTICLE 50 DEL TRACTAT DE LA UE PER INICIAR LA SORTIDA DE LA UNI
  
Larticle 50 del Tractat de la Uni Europea estableix el procediment en virtut del qual un estat membre pot marxar de la UE si ho desitja. Un cop notificat al Consell Europeu la intenci de retirar-se de la UE, que es va fer mitjanant carta de la primera ministra britnica el passat 29 de mar, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, va convocar una reuni extraordinria de la instituci. Aquesta reuni se celebrar el 29 dabril.

El Consell Europeu adoptar per consens una srie dorientacions sobre la retirada ordenada del Regne Unit de la UE. Aquestes orientacions definiran els principis generals que regulen les negociacions basant-se en linters com de la UE i dels seus estats membres. Les negociacions sobre la retirada del Regne Unit hauran de concloure en un termini de dos anys a partir del moment que shagi activat el procediment de larticle 50. Si no sarriba un acord en aquest termini, els tractats recullen la seva inaplicaci en lEstat membre que lactiva.

Per part de la UE, el negociador principal ser Michel Barnier, antic comissari europeu.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
EL GOVERN DE LA GENERALITAT, L'ESTAT I L'AJUNTAMENT DE BARCELONA IMPULSEN LA CANDIDATURA DE LA CIUTAT COM A SEU DE LAGNCIA EUROPEA DEL MEDICAMENT
  
Sha creat un grup de treball conjunt entre les tres administracions per impulsar la candidatura de Barcelona daquesta agncia, que s lencarregada de fer una avaluaci cientfica, de supervisi i control de la seguretat dels medicaments a la Uni Europea. Actualment lAgncia Europea del Medicament est a Londres i haur de canviar de ciutat arrel del procs de sortida del Regne Unit de la UE.

Barcelona compleix els requisits que es demanen per donar resposta a les necessitats de lAgncia, en termes de connectivitat, comunicacions, transports, infraestructures, aix com pels prop de 900 professionals que treballen a lagncia.

Ms informaci: Generalitat de Catalunya

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
NOVA INICIATIVA "MOVE2LEARN, LEARN2MOVE" DE LA COMISSI EUROPEA PER A AFAVORIR LA MOBILITAT DE 5000 JOVES
  
Aquesta iniciativa es dur a terme per mitj deTwinning, una plataforma de personal docent i no docent que permet la comunicaci, la collaboraci i el desenvolupament de projectes en com i crear una comunitat educativa europea. eTwinning promou la collaboraci entre escoles i alumnes i ofereix als professors oportunitats de desenvolupament professional continu i gratut en lnia.

La iniciativa Move2learn, Learn2move va destinada a alumnes de 16 anys o ms que estiguin enregistrats a eTwinning. Els millors projectes de cada estat membre aconseguiran bitllets gratuts. La inclusi social ser un dels criteris importants a l'hora de triar els millors projectes. Els guanyadors podran viatjar en la data que trin entre el mes dagost del 2017 i el mes de desembre del 2018.

Termini: 30 de juny de 2017.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
TERCERA CONVOCATRIA DEL PROGRAMA INTERREG EUROPE
  
Aquesta convocatria de propostes finanar projectes dins de 4 eixos prioritaris del programa:
1. Reforar la recerca, el desenvolupament tecnolgic i la innovaci;
2. Millorar la competitivitat de les pimes;
3. Afavorir el pas cap a una economia baixa en carboni;
4.Protegir el medi ambient i incrementar leficincia energtica.

s necessria la participaci de les autoritats responsables dels instruments de la poltica de desenvolupament regional que siguin vinculants en cada projecte. Tamb caldr la participaci dentitats provinents dalmenys 3 pasos diferents en cadascun dels projectes, dels quals 2 han de ser estats membres de la UE. Els consorcis han de tenir socis d'almenys 3 pasos, dels quals almenys 2 han de ser estats membres.

Termini: 30 de juny 2017.

Ms informaci: Interreg Europe

  
  
  
3. SOM EUROPA
ALUMNES DE LLEIDA PARTICIPEN AL CONCURS EUROSCOLA DEL PARLAMENT EUROPEU
  
Deu alumnes de 1r de Batxillerat de lInstitut Guindvols de Lleida participen al concurs Euroscola 2017 de lOficina del Parlament Europeu, dedicat en aquesta edici al 60 aniversari de la signatura dels Tractats de Roma (1957-2017) i centrat en la Carta de Drets Fonamentals de la Uni Europea

Els participants en aquest concurs han delaborar un vdeo amb una temtica basada en algun dels drets recollits a la Carta de Drets Fonamentals de la UE. En el cas de linstitut Guindvols, han treballat larticle 21, sobre la no discriminaci. Els guanyadors obtindran com a premi la participaci en el Programa Euroscola a Estrasburg i un ajut econmic per sufragar part de les despeses de viatge.

Vdeo de lInstitut Guindvols

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES "CULTUREX" DE FORMACI PRCTICA EN GESTI CULTURAL PER A JOVES ESPANYOLS EN INSTITUCIONS CULTURALS A L'EXTERIOR I A LA REPRESENTACI PERMANENT D'ESPANYA DAVANT LA UNESCO
  
Programa de beques per a lespecialitzaci de joves professionals en gesti de programes culturals a diferents pasos. Requisits: tenir la nacionalitat espanyola; tenir titulaci oficial de Llicenciatura o Grau universitari i titulaci de postgrau en rees afins a la gesti cultural; nivell de llengua estrangera segons pas de dest; no haver superat els 35 anys.
Presentaci de sollicituds fins el 24 dabril.
Convocatria

  
  
  
BEQUES ARQUIA DE PRCTIQUES EN ESTUDIS EUROPEUS DARQUITECTURA
  
La Fundaci Arquia convoca 20 beques adreades a estudiants dltims anys de carrera i a joves arquitectes recent titulats/des per a fer prctiques professionals en estudis europeus darquitectura. En cas dels arquitectes, cal haver obtingut el ttol en una escola espanyola dArquitectura o fora del pas i homologat a Espanya desprs del 30 dabril de 2016.
Presentaci de sollicituds fins el 2 de maig.
Fundaci Arquia

  
  
  
PRCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
Programa de prctiques laborals de 5 mesos a la Secretaria General del Parlament Europeu per a graduats/des universitaris. Requisits: tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un pas candidat, ser major dedat, tenir bon coneixement de 2 idiomes oficials de la UE i no haver gaudit anteriorment dunes prctiques similars.
Presentaci de sollicituds fins el 15 de maig.
Parlament Europeu

  
  
  
CONVOCATRIA DOPOSICIONS A LA UNI EUROPEA
  
Convocatria doposicions per a les institucions de la UE dadministradors generalistes grau AD5, per a contractar nous titulats/des universitaris per cobrir ms de 100 nous llocs de treball dadministradors. Desprs del procs selectiu es constituir una llista de reserva a partir de la qual les institucions de la UE contractaran nous funcionaris, per treballar a Brusselles o Luxemburg.
Presentaci de sollicituds fins el 3 de maig de 2017.
Oficina Europea de Selecci de Personal

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL I PRCTIQUES A EUROPA
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A LESPAI ECONMIC EUROPEU
  
Podeu veure les ofertes de treball i processos de selecci de personal a Europa en aquest enlla del nostre web

  
  
  
CONVOCATRIES DE TREBALL I PRCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar ms convocatries de treball i programes de prctiques en institucions, agncies i organismes de la UE en aquest enlla del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSI EUROPEA
DEBAT SOBRE EL FUTUR DEUROPA
  
El Llibre blanc que va presentar la Comissi Europea l'1 de mar exposa possibles vies per al futur d'Europa davant del gran nombre de reptes que afronta, des de la globalitzaci o l'impacte de les noves tecnologies a la societat i l'ocupaci als problemes de seguretat i l'auge dels populismes. El Llibre blanc exposa cinc escenaris possibles cap a on la Uni podria evolucionar.

Ara la Comissi Europea vol conixer lopini dels ciutadans sobre aquest Llibre Blanc i ha habilitat un qestionari per recollir comentaris i opinions.

Ms informaci: qestionari de la Comissi Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí