Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
INICIATIVA CIUTADANA EUROPEA
  
La Iniciativa Ciutadana Europea, introduda pel Tractat de Lisboa, s una nova eina que pretn afavorir i fomentar la participaci dels ciutadans en les poltiques de la Uni Europea. Des de l1 dabril daquest any, reunint un mili de signatures arreu dEuropa es pot demanar a la Comissi Europea que actu en algun dels mbits de la seva competncia.

Tots els ciutadans amb edat de vot poden organitzar una iniciativa. Han de crear un comit de ciutadans format per, com a mnim, set ciutadans de la UE que visquin en, almenys, set pasos membres diferents. La iniciativa ciutadana haur de fer referncia a un assumpte relatiu a la UE i que estigui comprs en els mbits de competncia de la Comissi Europea. Un cop registrada la iniciativa al registre web de la Comissi Europea i acceptada la proposta diniciativa per part daquesta, els ciutadans disposen dun any per a recollir un mili de signatures com a mnim provinents almenys de set pasos membres. Les iniciatives es poden registrar en una de les 23 llenges oficials de la UE.

El proper 4 de desembre a les 17h tindr lloc, a la Universitat de Lleida, una jornada informativa sobre la Iniciativa Ciutadana Europea (vegeu punt 4.Destaquem). Enlla a la pgina de la Iniciativa Ciutadana Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA EUROPA AMB ELS CIUTADANS 2013
  
Aquest programa contribueix a la promoci de la ciutadania europea activa, i sestructura al voltant de diferents tipus daccions amb convocatria oberta per al 2013, agrupades en les segents grans rees:

Acci 1: Ciutadans actius amb Europa:
1.1 trobades de ciutadans en el marc dagermanaments de ciutats: diferents terminis per al 2013 (1 febrer/ 1 juny/ 1 setembre)
1.2 Xarxes temtiques de ciutats agermanades: dos terminis per al 2013: 1 febrer/ 1 setembre
2.1 Projectes de ciutadans: termini: 1 juny 2013
2.2 Mesures de suport: termini: 1 juny 2013

Acci 2: Societat civil activa a Europa:
Mesura 3: Suport a projectes iniciats per organitzacions de la societat civil. Termini: 1 febrer 2013

Acci 4: Memria histrica activa dEuropa. Termini: 1 juny 2013.

Prioritats del Programa per a l'any 2013: shauran de centrar en la contribuci als objectius establerts per a l'Any Europeu de la Ciutadania.

Ms informaci: Agncia Executiva de lEducaci, Audivisual i Cultura

  
  
  
CONVOCATRIA DE SUBVENCIONS PER AL PROGRAMA CIENTFIC IDEES (ERC-2013-SyG)
  
Lobjectiu del programa Idees del 7 Programa Marc de la UE s la creaci de sinrgies entre investigadors.

Les subvencions per a la creaci de sinrgies del Consell Europeu de Recerca han de permetre a petits grups dinvestigadors i els seus equips posar en com habilitats, coneixements, recursos per afrontar problemes de recerca comuns, en la frontera del coneixement ms enll del que un investigador principal podria assolir de manera individual.

Els grups hauran destar formats per un minim de 2 i un mxim de 4 investigadors principals i els seus equips.

Termini: fins el 10 de gener 2013.

Ms informaci: Portal del participant del 7 Programa Marc

  
  
  
BEQUES PER A COLLABORACIONS TRANSNACIONALS CULTURALS DE LA FUNDACI CULTURAL EUROPEA
  
La fundaci Cultural Europea convoca beques per a collaboracions transnacionals. Aquestes beques contemplen el finanament d'activitats intersectorials d'organitzacions culturals i artstiques que treballen juntes o amb organitzacions d'altres sectors. Les beques de collaboraci s'atorguen a organitzacions culturals que treballen conjuntament en diferents pasos d'Europa i de la seva zona d'influncia (els 47 pasos del Consell d'Europa, a ms de Kosovo i Algria, Egipte, Israel, Jordnia, Lban, Lbia, Marroc, Palestina, Sria i Tunsia) en projectes artstics multidisciplinars.

Lajut concedit oscillar entre els 15.000 i 30.000 euros.

Data lmit: 25 de mar 2013.

Ms informaci: Fundaci Cultural Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
PROJECTE COMENIUS DE LINS RONDA DE LLEIDA
  
El Programa Comenius d'intercanvi europeu t com a objectiu promoure la mobilitat i la cooperaci entre centres educatius deducaci infantil, primria i secundria. El projecte en el qual participa lINS Ronda conjuntament amb centres educatius de la Repblica Txeca, Itlia i Litunia pretn determinar quines sn les canons que han definit diferents generacions i que shan convertit en icones daquella generaci.

El projecte, que porta per ttol La msica, un vehicle per a la identitat cultural es dur a terme utilitzant altres llenges a banda del catal i castell, com langls i litali. Durant la durada del projecte (fins el 2014) es preveu organitzar exposicions, concerts, enregistraments, visites, treballs, telenotcies, una revista electrnica, entre altres.

El passat 9 de novembre un grup destudiants de la Repblica Txeca, Itlia i Litunia participants en aquest projecte van visitar lAjuntament de Lleida, en el marc duna trobada a Lleida del projecte.

Ms informaci: INS Ronda

  
  
  
4. DESTAQUEM
JORNADA PER UNA EUROPA MS TEVA, PREN LA INICIATIVA, 4 DESEMBRE, UNIVERSITAT DE LLEIDA
  
El proper dia 4 de desembre tindr lloc, a les 17h a la Sala de Videoconferncies del centre de Cultures i Cooperaci Transfronterera de la Universitat de Lleida (C/ Jaume II, 67 bis), la jornada Per una Europa ms teva, pren la iniciativa.

A la Jornada es debatr sobre la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE), una nova eina impulsada des de la Comissi Europea per tal que la ciutadania pugui influir en les poltiques de la Uni Europea (UE) i fomentar la participaci. Diferents actors institucionals, experts i representants de la societat civil, debatran sobre el contingut, les caracterstiques i el procediment per a presentar una ICEi les oportunitats que obre per a lexercici de la ciutadania europea.

Ms informaci: Programa de la jornada

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí