Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOU PROGRAMA HORITZ 2020 PER A LA INVESTIGACI I RECERCA A LA UE
  
Horitz 2020 reunir per primera vegada en un nic programa tot el finanament de les activitats dinvestigaci i innovaci de la UE: englobar el 7 PM, el Programa Marc per a la Innovaci i Competitivitat (CIP) i lInstitut Europeu per a la Innovaci i la Tecnologia. Aix mateix, reduir els trmits administratius grcies a la simplificaci de les normes i procediments pe tal datreure a ms investigadors destacats i a una gamma ms mplia dempreses innovadores.

Horitz 2020 s un pilar fonamental de la Uni per la Innovaci, una iniciativa emblemtica de lestratgia Europa 2020 dirigida a millorar la competitivitat mundial dEuropa. Centrar els seus fons en tres objectius fonamentals. Duna banda, donar suport a la posici de la UE com a lder mundial en matria de cincia amb un pressupost especfic de 24.578 milions deuros. En segon lloc, destinar un pressupost de 17.938 milions deuros a la innovaci, que inclouran una inversi de 13.700 milions deuros en tecnologies crucials, aix com un major accs al capital i suport a les PIMEs. Finalment, es destinaran 31.748 milions deuros a abordar els reptes socials (clima, medi ambient, energia, salut, entre altres)

Es preveu que el programa sadopti abans de finals de 2013, desprs del debat del Parlament Europeu i el Consell sobre la proposta de la Comissi Europea.

Ms informaci: pgina del programa Horizon 2020

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
PROGRAMA MARC DE COMPETITIVITAT I INNOVACI ICT PSP
  
Programa de suport a les poltiques de tecnologies de la informaci (TIC) i la comunicaci en lmbit del programa marc de Competitivitat i Innovaci (CIP) que t com objectiu principal estimular la innovaci i la competitivitat a travs duna major comprensi i utilitzaci de les TIC per part de la ciutadania, els governs i les empreses. Les rees de treball del programa sn TICS per a la salut, envelliment actiu i la inclusi social; biblioteques digitals; TICS per a la millora dels serveis pblics; TICS per a leficincia energtica i la mobilitat sostenible; web multilinge i evoluci dinternet.

Actualment hi ha oberta la convocatria ICT call 10. Challenge 5 (FP7-ICT-2013-10): TIC per la salut, envelliment actiu, inclusi i governana. Lobjectiu ser el desenvolupament de solucions que empoderin els individus per millorar i gestionar la seva vida personal com a ciutadans, persones grans, pacients, consumidors, treballadors pblics o treballadors.

Termini: fins 15 gener 2013.

Ms informaci: pgina del 7 Programa Marc

  
  
  
CONVOCATRIES DEL PROGRAMA APRENENTATGE PERMANENT
  
El Programa Aprenentatge Permanent pretn estimular l'intercanvi, la cooperaci i la mobilitat entre els sistemes d'educaci i formaci dintre de la UE, de manera que es converteixin en una referncia de qualitat mundial. S'aplica a tots els tipus i nivells d'educaci i formaci professional.

Shan publicat al DOGC (30-11-2012) diferents accions del Programa Aprenentatge Permanent per al 2013. Algunes sn descentralitzades, gestionades pel Departament dEnsenyament i altres gestionades per lOrganisme Autnom de Programes Educatius Europeus (OAPEE). Algunes de les accions que shan publicat sn:

Comenius i Grundtvig: Formaci en prctiques. Data: primer torn, 16 de gener de 2013; segon torn, 30 dabril de 2013, i tercer torn, 17 de setembre de 2013. Associacions. Data: 21 de febrer de 2013. Ajudanties Comenius (prctiques per a professors). Data: 31 de gener de 2013. Comenius Regio. Data: 21 de febrer de 2013.

Grundtvig: Seminaris. Data: 21 de febrer de 2013. Ajudanties, Projectes de voluntariat de persones adultes. Data: 28 de mar de 2013.

Leonardo da Vinci: Mobilitat (Certificat de mobilitat Leonardo da Vinci incls). Data: 1 de febrer de 2013. Associacions. Data: 21 de febrer de 2013.

Erasmus: Programes Intensius, Mobilitat destudiants per a estudis i perodes de prctiques (incls el certificat de prctiques dun consorci Erasmus) i mobilitat de personal (docncia i formaci del personal). Data: 8 de mar de 2013.

Ms informaci: convocatria DOGC 30-11-2012

  
  
  
3. SOM EUROPA
CTEDRA I CENTRE DEXCELLNCIA JEAN MONNET DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA
  
La Ctedra Jean Monnet "Dret i Relacions Exteriors de la Uni Europea de la Universitat de Lleida ha estat reconeguda el 2012 com a Centre dExcellncia Jean Monnet per part de la Comissi Europea. El projecte est dirigit pel Dr. Antoni Blanc, catedrtic de Dret Internacional Pblic i Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida, que compta amb un comit acadmic on participen tamb professors de les universitats de Valncia i Saragossa.

La concessi del Centre dExcellncia reconeix el treball realitzat durant molts anys en favor de la construcci i els valors de la integraci europea (la Ctedra Jean Monnet es va concedir el 2008). Aquest centre dexcellncia t com a objectiu convertir-se en un instrument aglutinador dels temes europeus amb seu a la Universitat de Lleida, obert tamb a la ciutat i a la provncia de Lleida.

Ms informaci: Centre dexcellncia Jean Monnet de la Universitat de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA DE PRCTIQUES VULCANUS UE AL JAP
  
Programa de prctiques industrials per a estudiants de la UE. Obert a estudiants universitaris a partir del 3r any o de postgrau denginyeria o cincies (informtica, enginyeria, qumica, biotecnologia, fsica, telecomunicacions, etc.) inscrits en una universitat europea. El programa inclou un seminari duna setmana al Jap, un curs intensiu de japons de 4 mesos i prctiques en una empresa japonesa durant 8 mesos. Enviament de candidatures fins el 20 gener 2013.
Enlla al programa Vulcanus al Jap

  
  
  
OFERTES DE TREBALL A DISNEYLAND PARIS
  
Entrevistes de treball a Madrid durant el desembre 2012 i el mar 2013 per contractar treballadors per a restaurants, neteja, atraccions i hotels. Sofereix allotjament al parc i cobertura de les despeses de desplaament. Cal ser major de 18 anys, tenir bon nivell dangls i francs i experincia laboral.
Inscripcions al web de Disneyland Paris

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí