Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
INICIATIVA “LA TEVA PRIMERA FEINA EURES”
  
Es tracta d’una iniciativa pilot de la Comissió Europea que té l'objectiu inicial de millorar la mobilitat entre països per a uns 5000 joves. Amb “La teva primera feina Eures” s’ofereix als joves suport financer en la cerca de treball en un país diferent del de residència i a les empreses interessades en la contractació de treballadors joves procedents d’altres països de la UE.

Es concediran subvencions a joves treballadors entre 18 i 30 anys per assistir a entrevistes de processos de selecció i/o incorporar-se a un lloc de treball en un altre país de la UE. Per poder accedir-hi cal que siguin ciutadans de la UE o que hi resideixin legalment, estar inscrit com a demandant d'ocupació als serveis d'ocupació i haver estat seleccionat en una oferta de treball a través de la xarxa Eures.

Aquest programa està gestionat a Espanya a través del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE). Enllaç al Servicio Público de Empleo Estatal

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA "ENERGIA INTEL•LIGENT PER A EUROPA"
  
El programa Energia intel•ligent per a Europa inclou accions dirigides a:

a) Fomentar l’eficiència energètica i la utilització racional dels recursos energètics (SAVE)
b) Promoure fonts d’energia noves i renovables i fomentar la diversificació energètica
(ALTENER)
c) Promoure l’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energia renovables en el transport (STEER)

Iniciatives integrades: iniciativa sobre despesa pública energèticament eficient; lideratge local en l'energia; mobilització d'inversions locals en energia; eficiència energètica i energia renovables en edificis; iniciativa per a la millora de les capacitats en sostenibilitat; formació i qualificació en l'àmbit de l'eficiència energètica i l'energia renovable.

Termini: 8 de maig 2013

Més informació: Web del programa Energia Intel•ligent

  
  
  
CONVOCATÒRIA D’AJUTS DE L'INSTITUT DE LA JOVENTUT PER A ACTIVITATS DEL PROGRAMA EUROPEU "LA JOVENTUT EN ACCIÓ"
  
El programa Joventut en Acció preveu les següents accions:

Acció 1: La Joventut amb Europa, que inclou les següents accions: intercanvis de joves, iniciatives de joves, projectes de democràcia de joves.
Acció 2: Servei Voluntari Europeu: dóna suport a la participació dels joves en diverses formes d'activitats voluntàries, tant dins com fora de la Unió Europea.
Acció 3: La joventut al món, que inclou projectes amb participació de països veïns de la Unió Europea.
Acció 4: Sistemes de suport a la joventut, que inclou accions com formació i establiment de xarxes entre agents actius en l'àmbit de la joventut i en organitzacions juvenils.
Acció 5: Suport a la cooperació europea en l'àmbit de la joventut, que inclou trobades entre els joves i els responsables de les polítiques de joventut.

Termini: hi ha tres rondes de presentació de sol•licituds, en funció de la data d’inici del projecte: 1 de febrer / 1 de maig / 1 d’octubre de 2013.

Més informació: convocatòria BOE (28-12-2012)

  
  
  
3. SOM EUROPA
PROJECTE “TOGETHER OLD AND YOUNG” DE LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ I INFÀNCIA DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA
  
L’Ajuntament de Lleida – a través de la Regidoria d’Educació i Infància- i la Universitat de Lleida participen en el projecte Together Old and Young del programa europeu Grundtvig. Els passats dies 6 i 7 de desembre representants de la Regidoria d’Educació i Infància va participar en la trobada internacional del projecte Together Old and Young, a Dublín. El projecte es basa en la premissa que les relacions entre els nens petits i la gent gran poden ser construïdes per al benefici mutu de les dues generacions i per a les comunitats en el seu conjunt. El treball del projecte reuneix els móns de l’envelliment actiu i el voluntariat per a gent gran, d'una banda, i l'educació de la primera infància i el treball amb les famílies, per l’altra.

El projecte -que tindrà una durada de dos anys, fins finals d'octubre de 2014- també respon als reptes establerts en l'Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional 2012 per millorar les oportunitats de la gent gran de romandre en el món del treball, compartir les seves experiències i tenir un paper actiu en la societat.

La resta de socis del projecte són l’International Child Development Initiatives, d’Holanda; Dublin Institute of Technology, d’Irlanda; Educational Research Institute, d’Eslovènia; Lunaria i Retesalut, d’Itàlia; Comenius Foundation for Child Development, de Polònia, i la Universitat de Aveiro, de Portugal.

  
  
  
4. DESTAQUEM
L’AJUNTAMENT DE LLEIDA CONTINUARÀ ACOLLINT EL CENTRE EUROPE DIRECT ENTRE 2013 I 2017
  
La Paeria ha estat seleccionada per la Comissió Europea per acollir un punt d’informació europeu Europe Direct al que dotarà de fins a 25.000,00 euros anuals al llarg dels propers 5 anys. L’Ajuntament de Lleida es consolida d’aquesta manera com un dels 4 punts informatius que desenvoluparan aquesta tasca a Catalunya des de l'1 de gener de 2013 i durant 5 anys, fins el 2017.

Aquest és el resultat de la convocatòria que la Comissió Europea va obrir el passat mes de juny per seleccionar estructures per acollir centres d’informació de la Xarxa Europe Direct, present a tots els països de la UE. Finalment han estat acceptades 47 de les més de 100 propostes presentades a tot Espanya.

Web de l'Europe Direct Lleida

  
  
  
FÒRUM DE DEBAT "EL FUTUR DE LA RECERCA A EUROPA: HORITZÓ 2020”
  
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el divendres 18 de gener a l'Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Catalunya el fòrum de debat “El futur de la recerca a Europa: Horitzó 2020. El Parlament Europeu decideix”.

Entrada lliure amb inscripció prèvia.

Més informació: Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida