Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
1,5 MILIONS DE REFUGIATS DE TURQUIA REBEN AJUDA DE LA UE
  
La Xarxa de seguretat social d'emergència, el programa humanitari més important de la història de la UE, ha ajudat fins ara 1,5 milions de refugiats a Turquia. Aquest programa es va engegar el mes de setembre del 2016.

El programa fa transferències d'efectiu mensuals mitjançant una targeta de dèbit per ajudar els refugiats a comprar o sufragar el que més necessiten, com ara menjar, medicaments o pagar un lloguer. A més, hi ha un altre programa europeu emblemàtic, anomenat transferència condicional d'efectiu per a educació, que ha superat els seus objectius inicials i ara ja concedeix ajuda en diners a les famílies de més de 410 000 nens que van a escola.

Els programes de la UE continuaran el 2019, i se centraran en el suport als més vulnerables, fent possible una transició sostenible que permeti passar de l'ajuda humanitària a una resposta a més llarg termini. El finançament humanitari de la UE previst per al 2019 és de 640 milions d'euros, 80 milions dels quals es destinaran a donar suport a l'educació en situacions d'emergència.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT PER 2019
  
El Cos Europeu de Solidaritat ha obert la convocatòria per presentar projectes de temàtiques relacionades amb aquesta iniciativa per l’edició de 2019. El Cos Europeu de Solidaritat té com a objectiu fomentar la solidaritat a la societat europea, oferint als joves oportunitats de voluntariat o col·laborant en projectes (en els seus propis països o a l’estranger) que beneficiïn a comunitats i ciutadans de tot Europa.

La present convocatòria de propostes abasta les següents accions del Cos Europeu de Solidaritat: projectes de voluntariat; acords de col·laboració en matèria de voluntariat; equips de voluntaris en àmbits de gran prioritat; períodes de pràctiques i ocupacions; projectes solidaris; segell de qualitat.

Els organismos públics o privats poden sol·licitar finançament per aquest programa. També poden sol·licitar finançament per a projectes solidaris els grups de joves registrats en el portal del Cos Europeu de Solidaritat.

Termini: 5 de febrer 2019 (primera convocatòria)
Més informació: Comissió Europea

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA EUROPA AMB ELS CIUTADANS 2019
  
El programa Europa amb els ciutadans té com a objectiu contribuir a millorar la comprensió de la UE, de la seva història i la seva diversitat per part dels seus ciutadans, així com fomentar la ciutadania europea i millorar les condicions per a la participació ciutadana i democràtica a nivell de la UE.

L’actual convocatòria té diferents línies i programes oberts:

Línia 1: memòria històrica europea (projectes en matèria de memòria històrica europea)
Línia 2: compromís democràtic i participació ciutadana (agermanament de ciutats i xarxes de ciutats)

Poden sol·licitar subvenció per a projectes organitzacions públiques i organitzacions sense ànim de lucre.

Termini: 1 de febrer o 1 de març 2019 (en funció de la línia)
Més informació: Punt Europeu de Ciutadania

  
  
  
CONVOCATÒRIA DEL PREMI EUROPA SEGLE XXI DE RECERCA SOBRE TEMÀTIQUES EUROPEES
  
El premi Europa Segle XXI convocat per la Fundació Catalunya Europa té per objectiu promoure la recerca al voltant del futur d'Europa i la seva governabilitat. Es valoraran especialment els treballs que abordin la formació i el treball, la sostenibilitat ambiental, la ciència i la tecnologia, i l'Europa social, política, econòmica i cultural.

Aquest premi va dirigit a persones menors de 45 anys que siguin ciutadanes o residents a la Unió Europea. Les recerques poden provenir de tesis doctorals, tesines de màster i altres recerques sempre que no hagin estat publicades fora de l’àmbit acadèmic, i es poden presentar en català, castellà o anglès. la dotació econòmica per al treball guanyador serà de 10.000 €.

Termini: 28 de febrer 2019
Més informació: Fundació Catalunya Europa

  
  
  
3. SOM EUROPA
XERRADES “EUROPA A L’ABAST” DEL EUROPE DIRECT LLEIDA
  
L’Europe Direct Lleida de l’Ajuntament de Lleida ofereix sessions informatives “Europa a l’abast” als centres d’ensenyament de Lleida. S’adrecen a estudiants de 3r i 4rt d’ESO, de Batxillerat i de Cicles Formatius.

En aquestes xerrades es pretén que els joves puguin comprendre la importància de la UE i com ens afecta en el nostre dia a dia, què significa ser europeu i les oportunitats que ofereix Europa per als joves, mitjançant programes de mobilitat com l’Erasmus plus, estades de pràctiques laborals en empreses d’Europa o programes de voluntariat en un altre país, així com possibilitats de cercar feina en un altre país de l’Espai Econòmic Europeu a través de la xarxa Eures.
Aquestes sessions, organitzades a petició dels propis centres d’ensenyament, formen part del programa treball del centre Europe Direct de Lleida que compta amb el suport de la Comissió Europea.

Per sol·licitar una sessió informativa els centres interessats poden adreçar-se al Europe Direct Lleida.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
OFERTES DE TREBALL PER AL PROJECTE “INNO4AGRO”
  
Convocatòria de 2 places de tècnic/a per al projecte “INNO4AGRO - Ecosistema Innovador per a un sector agroalimentari intel•ligent” coordinat per l’Ajuntament de Lleida i cofinançat al 50% pel Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020. Les places de treball ofertes són:
- Tècnic/a de gestió de projecte i control i justificació financera
- Tècnic/a de dinamització d'ecosistemes innovadors i coordinació de projectes europeus
Presentació de sol•licituds fins al 15 de gener 2019.
Ajuntament de Lleida

  
  
  
PROGRAMA VULCANUS UE- JAPÓ
  
Programa de pràctiques professionals per a estudiants d’últim any de grau o postgrau d'enginyeria o ciències. Inclou 4 mesos de formació lingüística i 8 mesos de pràctiques en una empresa. Requisits: tenir nacionalitat d’un estat membre de la UE o del programa europeu COSME; estar inscrit en alguna universitat de la UE/COSME durant el curs 2018-2019, en la branca d’enginyeria o ciències (entre el 4rt any d’universitat i el penúltim any de doctorat)
Presentació de sol·licituds fins el 20 de gener 2019.
Programa EU-Japan

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE BEQUES DE ”LA CAIXA” PER CURSAR ESTUDIS DE POSTGRAU EN UNIVERSITATS EUROPEES 2019
  
Convocatòria de 75 beques per cursar estudis de postgrau (màster o doctorat), durant el curs 2019-2020, a universitats de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). La convocatòria comprèn totes les àrees de coneixement.
Requisits: disposar d’un títol superior (de llicenciatura, grau o diplomatura universitaris, arquitecte o enginyer superior, arquitecte o enginyer tècnic) obtingut entre el gener de 2010 i el juliol de 2019; tenir la nacionalitat espanyola; acreditar coneixements d’idiomes estrangers (segons les bases)
Presentació de sol·licituds fins el 31 de gener 2019.
Obra Social La Caixa

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
NOVA DIRECTIVA EUROPEA DE LLUITA CONTRA L'EVASIÓ FISCAL
  
La nova directiva europea de lluita contra l'evasió fiscal que ha entrat en vigor l'1 de gener del 2019 preveu 3 grans mesures a escala europea per reforçar la lluita contra la planificació fiscal agressiva:

-Prevenir la transferència de beneficis cap a països amb uns fiscalitat més feble.
- Evitar que les empreses creïn muntatges de deutes artificials.
- Una clàusula general contra l'abús que serveixi com a xarxa de seguretat en els casos en què no es poden aplicar altres disposicions contra l'abús.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida