Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSIÓ EUROPEA RENOVA LA SUBVENCIÓ A LA PAERIA PER OFERIR EL SERVEI EUROPE DIRECT D’INFORMACIÓ DE LA UE
  
La Comissió Europea ha atorgat novament a l’Ajuntament de Lleida una subvenció de suport a la tasca del punt d’informació Europe Direct Lleida per al present 2019 (29.070,00 euros), d’acord amb el pla triennal aprovat per la institució. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Lleida forma part dels 37 centres d’informació que hi ha a Espanya.

L’Ajuntament de Lleida, que realitza aquesta tasca a través del centre d’informació Europe Direct des del 2009, es consolida així com un dels punts informatius a Catalunya fins el desembre de 2020, juntament amb Tarragona (Ajuntament) i Girona (Universitat)

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
3ª CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA POCTEFA - SEMINARI DE PRESENTACIÓ
  
El 12 de febrer es presentarà, al Palau de Congressos de Jaca, la 3ª convocatòria de projectes del programa POCTEFA 2014-2020. POCTEFA 2014-2020 és l'acrònim del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra. Es tracta d'un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre els tres països, i s’adreça als actors del sector públic i privat de la zona de cooperació.

La inscripció a la jornada es gratuïta.

Més informació: programa POCTEFA

  
  
  
GUIA DEL PROGRAMA ERASMUS+ PER A CENTRES EDUCATIUS
  
Guia dissenyada per a personal amb càrrec de responsabilitat als centres educatius que desitgi conèixer el que el programa Erasmus + pot oferir per a l’Educació Infantil, Primària i Secundària.

La primera secció de la guia resumeix els avantatges que té Erasmus + per als centres educatius i revisa les oportunitats disponibles en el Programa, així com els avantatges d'estrènyer llaços amb altres centres amb la iniciativa eTwinning. La segona secció aporta consells pas a pas per preparar eficaçment la sol·licitud de finançament a Erasmus +, trobar companys de projectes europeus i aprofitar l'experiència obtinguda amb diferents centres.

Més informació: SEPIE (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació)

  
  
  
PLA EUROPA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
  
Iniciativa impulsada pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència que promou el debat al voltant de la Unió Europea. El projecte neix amb el doble objectiu d’afirmar la presència i la influència de Catalunya a Europa i apropar la ciutadania al projecte europeu.

La Generalitat va presentar el llibre verd del Pla Europa, que plasma la visió preliminar del Govern en els grans debats europeus, i ara s’inicia la segona fase, que consisteix en un procés de participació ciutadana adreçat a tota la ciutadania. L’objectiu és elaborar un llibre blanc amb les visions del Govern i les aportacions de la societat civil que servirà per guiar les futures actuacions del Govern de Catalunya a Europa.

Més informació: Procés participatiu del Pla Europa

  
  
  
3. SOM EUROPA
TROBADA DEL PROJECTE EUROPEU “SPIDAS” A LA UNIVERSITAT DE LLEIDA PER FORMAR ALUMNAT EN ANÀLISI DE DADES
  
Un total de 1.400 alumnes d'entre 6 i 18 anys i més de 50 professors de tres centres educatius de Lleida (l'Institut Guindàvols, el Col·legi Claver i el Maristes Montserrat), dos de Pamukkale (Turquia) i quatre d'Exeter (Regne Unit), participen en el projecte europeu Erasmus + SPIDAS, destinat a estendre bones pràctiques en estratègies d'aprenentatge relacionades amb l'anàlisi de dades, des d'una vessant crítica i científica. El projecte està liderat per la Universitat d’Exeter (Regne Unit) i també hi participa el grup de recerca COnTIC de la Universitat de Lleida (UdL).

Els socis del projecte s’han reunit els dies 14 i 15 de gener a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL per avançar en l'elaboració d'un conjunt de recursos pedagògics a partir de la posada en comú de les activitats pràctiques que s'estan duent a terme a cada escola participant.

Més informació: Universitat de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES A LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Programa de pràctiques remunerades de 5 mesos per a titulats/des universitaris/es a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissió Europea. Requisits: tenir bon nivell d’anglès, francès o alemany i un títol universitari de com a mínim tres anys.
Presentació de sol·licituds fins el 4 de febrer 2019. Inici de les pràctiques a l’octubre de 2019.
Comissió Europea

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques de 5 mesos a Brussel•les per a titulats universitaris.
Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat; tenir excel•lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francès; no haver fet practiques ni treballat anteriorment en alguna institució o organisme de la UE durant més de 8 setmanes.
Presentació de sol·licituds fins el 31 de març 2019. Inici de les pràctiques al setembre 2019.
Comitè de les Regions

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE LECTORATS A L’ESTRANGER
  
Convocatòria del programa MAEC-AECI de lectorats per al període 2019-2020 per exercir la docència de l’espanyol com a llengua estrangera en universitats estrangeres.
Requisits: no superar els 37 anys d'edat; estar en possessió d'un títol universitari en el camp de les Arts i o bé el títol de Màster Universitari en Ensenyament de l'Espanyol com a Llengua Estrangera; tenir experiència didàctica en l'ensenyament de l'espanyol, formació específica al respecte i coneixements de l'idioma oficial del país on se sol·licita l'estada.
Presentació de sol·licituds per a lectorats nous fins l’11 de febrer 2019.
AECID

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
CONSULTA PÚBLICA SOBRE IGUALTAT SALARIAL ENTRE HOMES I DONES A LA UE
  
La Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública per recollir informació sobre l'impacte de les normes sobre igualtat salarial de la UE. El principi «a igual treball, igual salari» està consagrat en els tractats de la UE i la legislació de la UE prohibeix la discriminació directa i indirecta per raó de sexe.

La consulta pública recollirà les aportacions de la ciutadania, les autoritats públiques, els interlocutors socials, la societat civil i els investigadors per trobar la manera d'aplicar de manera efectiva i fer complir el principi d'igualtat de retribució. La consulta estarà oberta fins el 5 d’abril.

Més informació: consulta de la Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida