Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA UE ESCULL UN PROJECTE EUROPEU DE L’ESCOLA BRESSOL DE BALÀFIA COM A EXEMPLE DE BONA PRÀCTICA PEDAGÒGICA
  
El Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE), agència nacional per a l’educació i formació del programa Erasmus + (2014-2020) de la UE, ha seleccionat el projecte ‘Espacios con vida’, de l’Escola Bressol Municipal de Balàfia, com un exemple de bones pràctiques pedagògiques que ha obtingut un resultat excel·lent.

El projecte ‘Espacios con vida’, que es va desenvolupar entre juny del 2016 i maig de 2017, dona resposta a les necessitats del professorat a l’hora de reflexionar sobre l’educació de nens de 0 a 3 anys, potenciant les seves capacitats i promovent una sèrie d’habilitats i valors, que els permetin ser coherents, sostenibles i constructius.
Aquest projecte representa un reconeixement internacional a la tasca que s’està fent a l’escola Bressol de Balàfia i en el qual també col·laboren Dagù SRL, de Milà; High House Nursey Ltd, de Londres, i House of Objects, de Newcastle.

Més informació: SEPIE

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIES DE PROMOCIÓ DE PRODUCTES AGRÍCOLES 2019
  
Programa de finançament de la UE, a través de l’Agència Executiva de consumidors, salut, agricultura i alimentació, per ajudar a la promoció de productes agrícoles, tant a la Unió Europea com a tercers països. Es financen dos tipus de programes:

• Programes simples: poden presentar-se una o diverses organitzacions del mateix país de la UE
• Programes múltiples: poden presentar-se almenys dues organitzacions nacionals d'almenys dos Estats membres o bé una o diverses organitzacions europees.

La convocatòria permet finançar campanyes d’informació, esdeveniments i fires. Dins de la UE, es farà èmfasi en campanyes que promocionin diferents estratègies de qualitat, com les denominacions d’origen, les indicacions geogràfiques protegides i l’especialitat tradicional garantida, així com els productes orgànics.
S’hi poden presentar organitzacions comercials, productors i grups responsables d’activitats de promoció.

Termini: 16 d’abril 2019
Més informació: Comissió Europea

  
  
  
PUBLICACIÓ DE LA TERCERA CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA POCTEFA
  
S’ha publicat la tercera i última convocatòria de projectes del programa INTERREG POCTEFA pel període 2014-2020, adreçada a projectes de cooperació territorial de la zona transfronterera entre França, Espanya i Andorra. Estarà oberta a projectes dins els següents eixos:

Eix 1: Dinamitzar la innovació i la competitivitat
Eix 2: Promoure l'adaptació al canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos
Eix 3: Promoure la protecció, la valorització, l'ús sostenible dels recursos locals
Eix 4: Afavorir la mobilitat de béns i de persones
Eix 5: Reforçar les competències i la inclusió als territoris

La taxa de cofinançament de les activitats és de 65%, amb un màxim de despeses elegibles 80.000 euros per projecte. Poden ser beneficiaris del programa organismes públics, empreses, agències de desenvolupament, agrupacions, associacions, fundacions, cambres de comerç o centres d’ensenyament, entre d’altres.

Termini: 15 d’abril 2019
Més informació: programa INTERREG POCTEFA

  
  
  
PREMIS EUROPEUS A LA PROMOCIÓ EMPRESARIAL 2019
  
Els Premis Europeus a la Promoció Empresarial identifiquen i reconeixen les actuacions i mesures exitoses de foment de les empreses i la iniciativa empresarial. Els objectius del premi són la promoció de l'empresa i l'emprenedoria, crear una major consciència del paper que els empresaris juguen a la societat, i animar i inspirar potencials emprenedors.

Les categories per 2019 són:
• Promoció de la iniciativa empresarial
• Inversió en formació empresarial
• Millora de l’entorn empresarial
• Suport a la internacionalització de les empreses
• Suport al desenvolupament dels mercats verds i l’eficiència en els recursos
• Emprenedoria responsable i integradora

El premi està obert a entitats públiques i a partenariats público-privats de tots els estats membres de la UE. La primera fase de selecció serà nacional, i posteriorment, europea.

Termini: 3 de juliol 2019
Més informació: Premis Europeus a la promoció empresarial

  
  
  
3. SOM EUROPA
TROBADA A LLEIDA DEL PROJECTE ERASMUS + “IDEAL: INNOVATING BY DOING EXPERIMENTS ABOUT LEONARDO” AMB PARTICIPACIÓ DE L’ESCOLA FREDERIC GODÀS
  
L’escola Frederic Godàs de Lleida participa en un projecte europeu Erasmus+ amb centres educatius d’Itàlia, Portugal, Estònia i Romania. El projecte, de dos anys de durada, gira al voltant de la figura del multifacètic geni Leonardo da Vinci. A través de l’estudi del llegat de Leonardo da Vinci, en el projecte es treballa art i ciència mitjançant metodologies de treball per projectes, treball en grups, tallers de construcció, robòtica i les competències STEAM.

La setmana del 27 de gener al 2 de febrer de 2019 es va dur a terme una trobada de treball de mestres i alumnes del projecte a l’escola Frederic Godàs de Lleida, i també es van fer visites a llocs d’interès de la ciutat.

Anteriorment, al desembre, un grup d’alumnes del Frederic Godàs van participar en una trobada de 6 dies a Castel Frentano (Itàlia) amb els participants de Romania, Portugal i Estònia on van realitzar activitats sobre Leonardo da Vinci i diferents visites.

Més informació: escola Frederic Godàs

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS #EUFILMCONTEST SOBRE CONEIXEMENTS EN CINEMA EUROPEU
  
Concurs de preguntes sobre cinema europeu de la Comissió Europea per guanyar un viatge al Festival de Cinema de Cannes al maig de 2019, amb viatge i hotel inclosos.
Cada resposta correcta dóna un punt. Es pot aconseguir un punt extra seguint @MEDIAprogEU a Twitter i/o @CreativeEuropeEU a Facebook. Les 10 persones amb més puntuació seran les guanyadores. En cas d’empat hi haurà una pregunta per desempatar.
Termini de participació fins el 19 de març 2019.
EUFilmcontest

  
  
  
BEQUES ARQUIA DE PRÀCTIQUES EN ESTUDIS EUROPEUS D’ARQUITECTURA
  
La Fundació Arquia convoca beques dirigides a estudiants d'arquitectura en els seus últims anys de carrera i joves arquitectes per a la realització de de pràctiques professionals en estudis europeus d'Arquitectura.
Requisits:
•Per a estudiants: haver superat, com a mínim, un 60% dels crèdits necessaris per obtenir el títol habilitant i estar matriculat en alguna escola d'arquitectura el curs 2018-2019.
•Per a joves arquitectes: haver obtingut el títol habilitant després del 30 d'abril de 2018.
Presentació de sol·licituds fins el 30 d'abril de 2019.
Fundació Arquia

  
  
  
PRÀCTIQUES AL DEFENSOR DEL POBLE EUROPEU
  
Pràctiques de 4 mesos (renovables) a Brussel·les o Estrasburg per a graduats/des universitaris.
Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un estat candidat; tenir un coneixement excel·lent d’anglès; disposar d’estudis en Ciències Polítiques, Estudis Europeus, Relacions Internacionals, Administració Pública Europea, Recursos Humans, Dret, Auditoria i Economia.
Presentació de sol·licituds fins el 31 de març 2019.
Defensor del Poble Europeu

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
MERCAT ÚNIC DIGITAL: LA UE HA ARRIBAT A UN ACORD PER A LA MODERNITZACIÓ DE LES NORMES DE COPYRIGH
  
Els negociadors de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de la UE van arribar el 13 de febrer a un acord sobre la Directiva de Copyright, que busca estendre la protecció dels drets d'autor a l'entorn virtual. YouTube, Facebook i Google News són alguns dels operadors que es veuran directament afectats per aquesta legislació.

L'acord ara ha de ser aprovat pels representants del Consell, per la comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu i pel Ple. Posteriorment es publicarà al DOUE. A partir de la publicació, els Estats membres tindran dos anys per transposar-la a la seva legislació nacional.

Més informació: Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida