Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
COM PARTICIPAR A LES ELECCIONS EUROPEES DEL 26 DE MAIG?
  

El Parlament Europeu ha creat una nova pàgina web que ofereix informació de com participar a les eleccions europees del proper 26 de maig. Recull les regles i procediments a seguir per votar a cada país de la UE, i inclou informació sobre la data de les eleccions, edat per poder votar i documentació necessària. També hi ha informació sobre com funciona el PE, el nombre d’eurodiputats que s’escullen en cada país o els topalls per assolir representació. La informació és específica per a cada Estat membre.

Més informació: web Elecciones Europeas

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PROGRAMA EMPLEAVERDE 2019 PEL FOMENT DE L’OCUPACIÓ I L’EMPRENEDORIA EN ECONOMIA VERDA I BLAVA
  
La Fundació Biodiversidad, adscrita al Ministerio para la Transición Ecológica ha publicat la convocatòria del programa Empleaverde per a l’any 2019. Aquest programa cofinança projectes que fomentin la creació i millora de l'ocupació i empreses i l'impuls de l'emprenedoria, la innovació social i l'intercanvi d'experiències en el marc d'una economia verda i blava amb especial focus en una economia baixa en carboni, una economia circular i en la xarxa Natura 2000.

Es poden presentar a la convocatòria les entitats públiques o privades, amb o sense ànim de lucre.

Les subvencions estan cofinançades entre un 50% i un 60% pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu pluriregional del Fons Social Europeu 2014-2020.

Termini: 30 d’abril de 2019
Més informació: programa Empleaverde

  
  
  
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA ERASMUS+ ESPORT 2019
  
Els objectius del programa Erasmus+ Esport són: abordar amenaces transfrontereres per a la integritat de l'esport; promoure i donar suport a la bona governança en l'esport i a les carreres duals dels esportistes; promoure activitats voluntàries en l’esport, així com la inclusió social, igualtat d'oportunitats, la importància de l'activitat física com a millora de la salut.

Per a aquesta convocatòria hi ha tres tipus d’instruments que es poden demanar:
- Associacions en col·laboració (partenariat mínim de 5 països del programa)
- Petites associacions en col·laboració (partenariat mínim de 3 països del programa)
- Esdeveniments esportius sense ànim de lucre (articipació mínima de 10 països del programa)

Els organismes elegibles en aquesta convocatòria són, entre altres, òrgans públics encarregats de l’esport a nivell local, regional o nacional; Comitès Olímpics Nacionals o Confederacions Nacionals d’Esports; organitzacions esportives a nivell local, regional, nacional o europeu/internacional; lligues nacionals d’esports; club esportius.

Termini: 4 d’abril 2019
Més informació: convocatòria Erasmus+ Esports

  
  
  
3. SOM EUROPA
CAMPANYA PER FOMENTAR LA PARTICIPACIÓ A LES ELECCIONS EUROPES
  
Durant tot el mes de març, els restaurants del campus universitari de Cappont i l’ETSEA, el restaurant del Parc Científic, el Davall de la Llotja i Bo de Shalom utilitzaran protectors individuals per als clients, amb informació de les eleccions europees del 26 de maig, per fomentar el vot dels joves i la ciutadania en general.

Es tracta d’una acció que reforça la campanya #aquestavegadavoto del Parlament Europeu, i que s’ha impulsat des dels Europe Direct de Catalunya i les Illes Balears. La iniciativa està pensada sobretot per promoure la participació dels joves, dels quals només el 26% van votar a Espanya a les eleccions europees celebrades el 2014.

Aquesta acció forma part d’un cicle d’activitats que se celebraran durant el mes de març a Lleida, amb l’organització de jornades i taules rodones al voltant de les properes eleccions europees, organitzades conjuntament pel centre Europe Direct Lleida de l’Ajuntament amb la col·laboració d’altres entitats.

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES REMUNERADES AL CONSELL DE LA UNIÓ EUROPEA
  
Pràctiques de 5 mesos per a recent titulats/des universitaris/es a la Secretaria General del Consell de la UE.
Requisits: tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un país candidat, acreditar bon coneixements de francès o anglès i no haver gaudit anteriorment de cap pràctica remunerada superior a 2 mesos a qualsevol institució de la UE.
Presentació de sol·licituds fins l’1 d’abril. Inici de les pràctiques l’1 de setembre de 2019.
Consell de la UE

  
  
  
BEQUES ARQUIA DE PRÀCTIQUES EN ESTUDIS EUROPEUS D’ARQUITECTURA
  
La Fundació Arquia convoca beques dirigides a estudiants d'arquitectura en els seus últims anys de carrera i joves arquitectes per a la realització de de pràctiques professionals en estudis europeus d'Arquitectura.
Requisits:
• Per a estudiants: haver superat, com a mínim, un 60% dels crèdits necessaris per obtenir el títol habilitant i estar matriculat en alguna escola d'arquitectura el curs 2018-2019.
• Per a joves arquitectes: haver obtingut el títol habilitant després del 30 d'abril de 2018.
Presentació de sol·licituds fins el 30 d'abril de 2019.
Beques Arquia

  
  
  
5.OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
FI DELS PLÀSTICS D’UN SOL ÚS A PARTIR DEL 2021
  

La Comissió Europea ha proposat que els plàstics d’un sol ús com coberts i plats o bastonets siguin articles prohibits a partir de 2021, ja que són perill per al planeta, els mars, els seus animals i per a nosaltres mateixos. La proposta de la Comissió va ser aprovada pel Parlament Europeu per àmplia majoria, i ara és el torn dels països de la UE al Consell. Si la proposta és aprovada, la UE serà líder global en la lluita contra la contaminació per plàstics, amb la legislació més completa del món.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida