Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU APROVA LA DIRECTIVA DE COPYRIGHT
  
El Parlament Europeu va votar el 26 de març a favor de la nova Directiva sobre drets d'autor, concebuda per aportar beneficis tangibles a tots els sectors creatius, la premsa, els investigadors, els educadors i les institucions de patrimoni cultural.

Tal com recull la declaració conjunta de la Comissió Europea, les noves normes consolidaran les indústries creatives d’Europa, que representen 11.650.000 de llocs de treball i un 6,8% del PIB, i el valor del qual puja a 915.000 milions d'euros l'any. El vot del Parlament Europeu garanteix l'equilibri adequat entre els interessos de tots els actors (usuaris, creadors, autors i premsa), alhora que estableix obligacions proporcionades per les plataformes en línia.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
SUBVENCIONS PER A LA CELEBRACIÓ D'ACCIONS DE COMUNICACIÓ I ACTIVITATS DIVULGATIVES SOBRE LA UE PER AL 2019
  
Convocatòria de subvencions destinades a finançar la celebració de debats ciutadans sobre la Unió Europea, que tinguin lloc durant l'any 2019, amb el lema: "Hablamos de Europa: ¿qué Europa quieres?"

La finalitat de la convocatòria és promoure la reflexió de la societat espanyola sobre quin pot ser el paper d’Espanya a la UE així com incentivar el debat sobre el futur de la UE en el nou cicle polític que s’obrirà amb la renovació del Parlament Europeu i la Comissió Europea.

Els sol·licitants poden ser persones físiques o jurídiques, no pertanyents al sector públic, sense ànim de lucre.

Termini: 15 dies hàbils a partir del següent al de la publicació al BOE (15 d’abril 2019)

Més informació: convocatòria BOE

  
  
  
TERCERA CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA POCTEFA
  
Publicació de la tercera i última convocatòria de projectes del programa INTERREG POCTEFA pel període 2014-2020, adreçada a projectes de cooperació territorial de la zona transfronterera entre França, Espanya i Andorra. Està oberta a projectes dins els següents eixos:

Eix 1: Dinamitzar la innovació i la competitivitat
Eix 2: Promoure l'adaptació al canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos
Eix 3: Promoure la protecció, la valorització, l'ús sostenible dels recursos locals
Eix 4: Afavorir la mobilitat de béns i de persones
Eix 5: Reforçar les competències i la inclusió als territoris

La taxa de cofinançament de les activitats és de 65%, amb un màxim de despeses elegibles 80.000 euros per projecte. Poden ser beneficiaris del programa organismes públics, empreses, agències de desenvolupament, agrupacions, associacions, fundacions, cambres de comerç o centres d’ensenyament, entre d’altres.

Termini: 15 d’abril 2019
Més informació: programa INTERREG POCTEFA

  
  
  
CONCURS D’ARTICLES SOBRE LA UE
  
Concurs de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona adreçat a joves que vulguin escriure un article sobre la UE. En aquesta edició, el concurs està dedicat a les eleccions europees que se celebraran el mes de maig.

Hi poden participar joves fins a 30 anys que estiguin estudiant en un centre universitari de la UE o que s'hagin llicenciat o graduat en els darrers 5 anys. L’article pot ser d’informació o d’opinió.

Els guanyadors del concurs participaran en un viatge de periodistes a Brussel·les i coneixeran de prop les institucions europees. A més, els articles seleccionats es publicaran al diari Ara.

Termini: 21 d’abril de 2019.
Més informació: Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
CELEBRACIÓ DEL DEBAT SOBRE QUÈ PASSARIA SI DESAPAREGUÉS LA UNIÓ EUROPEA
  
El 27 de març va tenir lloc, a l’Auditori Transfronterer de la Universitat de Lleida, la projecció del curt de ficció “La gran invención” de Fernando Trias de Bes, que va anar seguida d’un debat sobre què passaria si desaparegués la UE.

L’acte, organitzat per l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, el centre Europe Direct de l’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida, forma part de la campanya “Aquesta vegada voto”, del Parlament Europeu, per fomentar la participació a les eleccions europees del 26 de maig. Hi van assistir unes 140 persones.

Les persones participants al debat van ser:
• Sergi Mas, periodista
• Jesús Riverola, director de RNE a Lleida
• Marc Marzenit, músic, compositor i productor musical
• Nadir Mitjans, alumna del Grau en Dret i en Administració i Direcció d'Empreses, Universitat de Lleida,
• Susan Pexton, professora d’anglès de l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida

Més informació: fotografies de l'acte

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROJECTES DE VOLUNTARIAT AMB EL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT
  
La iniciativa de la UE “Cos Europeu de Solidaritat” (CES) dona l'oportunitat de realitzar un projecte de voluntariat, en un altre país amb una estada de fins a 1 any i amb les despeses cobertes de: viatge internacional, allotjament, manutenció, diners de butxaca, assegurança, formació lingüística, entre altres. Aquest programa substitueix al Servei Voluntari Europeu que s'havia fet fins ara.
Requisits per accedir-hi: tenir entre 18 i 30 anys, residència legal a Espanya i tenir ganes de col·laborar en un projecte solidari.

Tots els dilluns a les 18h es fan xerrades informatives sobre el CES a la Palma-Centre de Recursos Juvenils de l’Ajuntament de Lleida.
Departament de Joventut Lleida

  
  
  
PRÀCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTÍCIA DE LA UE
  
Pràctiques de 5 mesos per a titulats/des en dret o ciències polítiques (especialitat de Dret) al Tribunal de Justícia de la UE a Luxemburg, als gabinets dels membres del Tribunal o als serveis. Requisits: tenir bon coneixement de francès.
presentació de sol·licituds fins el 15 d’abril 2019. Inici de les pràctiques al setembre o octubre de 2019.
Tribunal de Justícia de la UE

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. UN NOU IMPULS DE LA UE PER AL CORREDOR MEDITERRANI
La Comissió proposa invertir 11,8 milions d'euros en la construcció de terminals de transport combinat al port de Barcelona
  
La Comissió Europea invertirà 421 milions d'euros a través dels fons CEF (Connecting Europe Facility) a 69 projectes, 13 dels quals es troben a Espanya. Amb una inversió de 11,8 milions, la construcció de la nova terminal ferroviària del port de Barcelona representa un terç de les inversions que seran destinades al conjunt de l'Estat.

Aquesta acció s'emmarca en el desenvolupament del corredor mediterrani, senyalat com a prioritari per a la Comissió Europea.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida