Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
VIATGES GRATUÏTS D’INTERRAIL PER A JOVES DE 18 ANYS
  
DiscoverEU és una iniciativa de la UE que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de viatjar gratuïtament per tot Europa amb bitllets interrail. Per a ser admesos, els joves han d’haver nascut entre el 2 de juliol de 2000 i l'1 de juliol de 2001 (ambdós inclosos), tenir la nacionalitat d'un país membre de la UE i indicar el número del document nacional d'identitat o del passaport en el formulari de candidatura en línia.

Caldrà participar en un concurs i respondre a una pregunta auxiliar.
Els joves seleccionats podran fer un viatge de fins a 30 dies de durada entre l'1 d'agost de 2019 i el 31 de gener de 2020. La Comissió Europea té previst concedir uns 20.000 passis d’Interrail en aquesta ronda.

Aquesta nova convocatòria Discover EU 2019 estarà oberta del 2 al 16 de maig, a través del Portal Europeu de la Joventut.

Més informació: Portal Europeu de la Joventut

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PREMI DE SALUT DE LA UE 2019 PER A INICIATIVES DE PREVENCIÓ I REDUCCIÓ DE L'OBESITAT EN NENS I JOVES
  
La Comissió Europea dedica el Premi de Salut de la UE d’aquest any a iniciatives de ciutats, ONG i escoles que han contribuït o contribueixen a obtenir un nivell més elevat de salut pública, mitjançant la prevenció i la reducció de l'obesitat en nens i joves. El Premi EU Health és finançat pel Tercer Programa de Salut 2014-2020 de la UE.

Hi ha tres categories en aquest premi (una per ciutat, una per ONG i una per escola), amb un premi per a cada categoria de 100.000 euros.
Les pràctiques presentades en virtut d'aquesta convocatòria poden haver acabat o seguir funcionant en el moment del llançament de la convocatòria. Les iniciatives presentades no han d’haver finalitzat abans de l’1 de gener de 2016.

Termini: 13 de maig 2019.

Més informació: web del Premi de la Salut 2019

  
  
  
CONVOCATÒRIA 2019 DEL PROGRAMA LIFE
  
El Programa de Medi Ambient i Acció pel Clima (LIFE) és l'instrument financer de la Unió Europea dedicat al medi ambient per al període 2014-2020. Es divideix en dos subprogrames, un per al medi ambient, i un altre per a l’acció climàtica.

La convocatòria de 2019 està oberta per als dos subprogrames, amb diferents línies en cadascun d’ells, com: projectes tradicionals en els àmbits de natura i biodiversitat, medi ambient i eficiència de recursos, governança mediambiental, projectes integrats, mitigació del canvi climàtic.

Poden presentar projectes entitats públiques i privades i organitzacions sense ànim de lucre.

Termini: diferents dates al juny i setembre de 2019.

Més informació: programa LIFE

  
  
  
CONVOCATÒRIA DEL PROJECTE “ACCESS” PER POSAR EN MARXA CONSORCIS PUBLICOPRIVATS DE COOPERACIÓ I TRANSFERÈNCIA
  
El projecte Access "Crossborder Cooperation for Smart Specialisation" és una iniciativa de diverses universitats públiques transfrontereres en el marc del Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra (POCTEFA), que té com a objectiu fonamental promoure la transferència de coneixements i tecnologies de les universitats a les PIME del territori transfronterer.

Aquesta convocatòria té com a objectiu promoure la constitució de publicoprivats entre investigadors pertanyents a les universitats sòcies del projecte Access (Université Fédérale Toulouse Midi-Pyrénées, Universitat de Lleida, Universitat Pública de Navarra, Université de Pau et des Pays de l 'Adour, Universitat de la Rioja, Universitat de Perpinyà Via Domitia, Universitat de Saragossa i Consorci Campus Iberus) i els centres de recerca, PIMES i empreses que conformen la seva xarxa d'associats en el marc del mateix.

Es finançaran consorcis que estiguin relacionats amb algun dels següents àmbits d'activitat: serveis i tecnologies per a la Salut; Agrofood; Smart Cities; energies renovables; indústria aeroespacial; indústria manufacturera.

Termini: 30 de juny 2019

Més informació: projecte Access

  
  
  
3. SOM EUROPA
PARTICIPACIÓ DE L’EUROPE DIRECT A LA FIRA UdL TREBALL EL 8 DE MAIG
  
El centre Europe Direct participarà, per quart any, a la Fira UdL Treball que se celebrarà el dimecres 8 de maig a la Universitat de Lleida amb un espai informatiu sobre la Unió Europea i les diferents possibilitats de mobilitat en altres països d’Europa, com pràctiques laborals a l’estranger, pràctiques en institucions europees, voluntariat o la cerca de feina en altres països d’Europa i ajuts a la mobilitat. La participació del Europe Direct Lleida es farà en un estand al campus universitari de Cappont.

La Fira UdL Treball és una fira adreçada als estudiants d’últim curs o recent graduats/des de la Universitat de Lleida (UdL). Els objectius d’aquesta fira és que els estudiants de la UdL puguin conèixer empreses de Lleida, descobrir les opcions laborals del mercat, i rebre orientacions sobre ocupabilitat.

Més informació: Fira UdL Treball

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES ARQUIA PER A FER PRÀCTIQUES PROFESSIONALS EN ESTUDIS PROFESSIONALS D’ARQUITECTURA
  
La Fundació Arquia convoca les beques Arquia, unes beques dirigides a estudiants d'arquitectura en els seus últims anys de carrera i joves arquitectes per a la realització de pràctiques professionals en estudis europeus d'Arquitectura.
Requisits:
- Per a estudiants: haver superat, com a mínim, un 60% dels crèdits necessaris per obtenir el títol habilitant i estar matricula't en alguna escola d'arquitectura el curs 2018-2019.
- Per a joves arquitectes: haver obtingut el títol habilitant després del 30 d'abril de 2018.
Inscripcions fins el 30 d'abril de 2019.
Fundació Arquia

  
  
  
BEQUES AVENIR D’ESTUDIS I PRÀCTIQUES A FRANÇA
  
Convocatòria de 45 beques de l’Ambaixada de França a Espanya per a estudiar o fer pràctiques el curs universitari 2019/2020, per a estudis de Grau, Màster o Doctorat o bé per fer unes pràctiques en empreses a França. Les beques que s’ofereixen són: Ambaixada (8 beques); Universitats (8 beques); Grand-écoles (25 beques); empreses (4 beques).
Requisits: nacionalitat espanyola o franco-espanyola, nivell de francès B2 com a mínim (o anglès, segons la beca), declaració fiscal de l’any anterior dels pares o tutors legals.
Presentació de sol·licituds fins el 17 de maig de 2019.
Beques Avenir

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
LA UE, LÍDER MUNDIAL EN AJUDA AL DESENVOLUPAMENT
  
La Unió Europea segueix sent el major donant d'ajuda al desenvolupament del món. La contribució de la Comissió i dels estats membres va sumar més de 74 mil milions d'euros durant el 2018, segons dades de l’OCDE.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida