Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
4 UNIVERSITATS CATALANES FORMARAN PART D’UNA DE LES PRIMERES “UNIVERSITATS EUROPEES”
  
Les 4 universitats catalanes seleccionades són la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona, que formaran part de les 17 aliances “Universitats Europees” aprovades per la Comissió Europea per millorar la qualitat i atractiu de l’educació superior europea i impulsar la cooperació en l’educació.

114 universitats europees, 11 de les quals de l’Estat espanyol, participaran en "Universitats Europees", que són aliances transnacionals d’institucions d’educació superior de la UE, que comparteixen una estratègia a llarg termini i promouen els valors europeus. En el marc de les “Universitats europees”, els alumnes podran cursar el Grau o doctorat en diferents països sense convalidacions, i els centres podran intercanviar investigadors i personal d’administració.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
AJUTS PER MILLORAR LA COMPETITIVITAT DE LES PIMES DE LA DEMARCACIÓ DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE LLEIDA
  
La Cámara de España i la Cambra de Comerç de Lleida han convocat diferents ajuts per a incidir en la competitivitat de les pimes de la demarcació de la Cambra de Comerç de Lleida en els àmbits de turisme, comerç, internacionalització i innovació:

• Pla de Comerç Minorista (PCM)
• Programa de Competitivitat Turística (PCT)
• Programa Xpande de suport a l’expansió internacional de les pimes
• Programa Xpande digital
• Programa InnoCámaras

Les entitats cofinançadores dels ajuts són la Unió Europea (FEDER), Cambra de Lleida, ACCIÓ i Cámara de España.

Els requisits per obtenir els ajuts i terminis per sol·licitar-los varien segons el programa.

Més informació: Cambra de Comerç de Lleida

  
  
  
CONVOCATÒRIA PER ESTABLIR XARXES ENTRE CIUTATS
  
Segona convocatòria anual per a establir xarxes entre ciutats, en el marc del programa Europa amb els Ciutadans. Aquest programa té per objectiu contribuir a la comprensió dels ciutadans sobre la UE, la seva història i diversitat i fomentar la participació democràtica dels ciutadans a nivell de la UE.

Les xarxes de ciutats hauran d’integrar una varietat d'activitats al voltant de temes d'interès comú, en el context dels objectius i les prioritats plurianuals del programa; hauran de mobilitzar a ciutadans de tot Europa, i han de servir com a base per a futures iniciatives i accions entre les ciutats participants.

Els candidats poden ser ciutats/municipis o els seus comitès o xarxes d'agermanament; altres nivells d'autoritats locals/regionals; federacions i associacions d'autoritats locals; o organitzacions sense ànim de lucre que representin les autoritats locals. Els membres de la xarxa hauran de ser com a màxim de quatre països elegibles i les actuacions han de durar com a màxim 2 anys.

Termini: 2 de setembre 2019
Més informació: Comissió Europea- convocatòria xarxes de ciutats

  
  
  
AJUTS DEL PROGRAMA EMPLEAVERDE PER LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES DESOCUPADES EN L'ÀMBIT DE L’ECONOMIA VERDA I BLAVA
  
Convocatòria de subvencions per a la contractació de persones desocupades a temps complert per un període mínim de 6 mesos en entitats que estiguin vinculades, directa o indirectament, amb l’economia verda i/o blava. També inclou entitats que, no estant-hi vinculades, generin una ocupació que contribueixi a una línia de negoci sostenible o a la gestió d’una millora ambiental en l’entitat.

Els ajuts s’emmarquen dins del Programa Empleaverde del Ministerio para la Transición Ecológica. Està cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operativo Empleo, Formación y Educación 2014-2020.

Les subvencions estan dirigides a entitats privades, amb o sense ànim de lucre. El tipus de contracte pot ser indefinit o per obra i servei, a jornada completa. L’actuació serà cofinançada en un 50% o un 80% en funció de la regió objectiu on estigui ubicat el centre de treball.

Termini: 17 de febrer 2020
Més informació: convocatòria BOE

  
  
  
3. SOM EUROPA
APROVATS TRES PROJECTES AMB FONS FEDER DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA
  
El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha aprovat tres projectes FEDER presentats per la Diputació de Lleida amb un pressupost de 8.154.357,28 €, un fet que representa una captació de fons FEDER de 4.077.178,64 €.

Concretament, els projectes aprovats són:

- “Camins tradicionals dels Pirineus”, que consisteix en aprofitar la xarxa de camins tradicionals de forma que vertebri el senderisme en les comarques pirinenques, connectant els nuclis de població, dinamitzant la seva economia i unint els territoris.

-“Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”, consistent en posar en valor tota la riquesa patrimonial que ofereix el camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya i, concretament, en el tram comprès entre Tàrrega i Alfarràs.

- “Paisatges de Ponent”, de valorització del patrimoni natural i cultural en cinc àmbits d’actuació: el Canal d’Urgell, la Noguera Baixa, els Paisatges de l’Aigua (nord del Segrià), els Paisatges de l’Oli (les Garrigues) i el Segrià Sec.

Més informació: Diputació de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES A DIFERENTS REGIONS D’EUROPA DEL PROGRAMA EURODISSEA
  
Eurodissea és un programa d'intercanvi de l'Assemblea de les Regions d'Europa (ARE) que ofereix pràctiques d’entre 3 i 7 mesos, en empreses i entitats de diferents regions d’Europa, als joves que estan buscant feina i que tinguin de 18 a 30 anys.
El programa cobreix l’allotjament i s’ofereix una quantitat econòmica mensual per a despeses de manutenció i transports.
Les ofertes de pràctiques es poden consultar al web Eurodissea
Eurodissea

  
  
  
PRÀCTIQUES A BÈLGICA PER A ESTUDIANTS DE PERIODISME
  
Turisme de Bèlgica busca 10 corresponsals Erasmus a Flandes per omplir setmanalment el bloc www.erasmusenflandes.com sobre Flandes com a corresponsal, amb posts de text, vídeos, fotos, àudio i dinamitzant-lo a traveìs de les xarxes socials. S’ofereix compensació mensual de 600 euros.
Requisits: ser estudiant espanyol/a o resident a Espanya que viatgi a una ciutat de Flandes com a Erasmus durant el curs 2019/2020 (4 entre setembre 2019 i finals de gener 2020 i els altres 4 entre febrer i juny de 2020); tenir do de gents, habilitats de comunicació, i ser una persona activa en xarxes socials.
Presentació de sol·licituds fins el 21 de juliol 2019.
Convocatòria Erasmus en Flandes

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
PRESENTAT EL PRESSUPOST DE LA UE PER AL 2020
  
La Comissió ha proposat un pressupost de 168.300 milions EUR per a la UE el 2020 amb la finalitat d'augmentar la competitivitat de l'economia europea i fomentar la solidaritat i la seguretat dins i fora de la UE.

Aquest pressupost és el setè i últim dins del vigent marc pressupostari 2014-2020. Els recursos del pressupost de 2020 es destinaran a les àrees prioritàries següents: economia competitiva i joventut; reforç de la seguretat i la solidaritat i la lluita contra el canvi climàtic dins i fora de la UE.

Una cinquena part (21%) del pressupost total proposat per al 2020 es destinarà a lluitar contra el canvi climàtic.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida