Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PLA DE LA UE PER DONAR SUPORT ALS EMPRENEDORS I FACILITAR LA CREACIÓ DE NOVES EMPRESES
  
La Comissió Europea ha presentat un pla destinat a promoure l’emprenedoria arreu de la UE i facilitar l’accés al finançament que s'articula en tres pilars:

 • l'educació i formació en emprenedoria per donar suport a la creació d'empreses;
 • l'enfortiment del marc de condicions pels emprenedors a través de l'eliminació d'obstacles estructurals i el suport en les fases crucials del cicle de vida empresarial;
 • la dinamització de la cultura d'emprenedoria a Europa.

  A partir d'aquests elements clau, la Comissió formula unes recomanacions i mesures adreçades als Estats membres entre les quals es troben: el foment de noves oportunitats de negoci de l'era digital; la facilitació de les transferències de la propietat de les empreses; l'oferiment de segones oportunitats per als emprenedors honrats després d'una fallida i la simplificació administrativa.

  Més informació : web de la Representació de la Comissió a Barcelona

 •   
    
    
  2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
  PREMI EUROPEU DEL SECTOR PÚBLIC 2013
    
  L'Institut Europeu d'Administració Pública (EPSA) convoca el Premi Europeu del Sector Públic, que pretén fomentar l'excel•lència de l'administració pública europea. El concurs està obert a la participació de tots els nivells de l'administració pública d'Europa i té per objectiu donar a conèixer experiències innovadores i de valor afegit, fomentant la creació d'una xarxa d'excel•lència pública europea que exerceixi de plataforma d'aprenentatge de solucions d'avantguarda per a l'administració pública.

  Temàtica 2013: Superant el temporal- Solucions creatives en temps de crisi

  Termini: 12 abril 2013

  Més informació : web de l'EPSA

    
    
    
  FONS EUROPEU D’INTEGRACIÓ
    
  La Comissió Europea ha publicat la convocatòria 2012-2013 del Fons Europeu d'Integració, que té per objectiu donar suport als Estats membres per fer possible que nacionals de tercers països, amb diversos orígens econòmics, socials, culturals, religiosos, lingüístics i ètnics, s'integrin en les societats europees. La convocatòria actual té un pressupost previst de 14 M€.

  Hi ha 3 línies de treball prioritàries: accions locals per fomentar la participació econòmica, social, cultural i política de les persones nouvingudes; cooperació amb els països d'origen per fomentar la integració; governança i mesures d'integració efectives.

  Convocatòria oberta a autoritats nacionals, regionals, i locals, ONGs, entitats públiques o privades, departaments universitaris, centres de recerca i organitzacions internacionals. El partenariat ha d'estar format com a mínim per 4 organitzacions de 4 països participants diferents.

  Termini: 26 febrer 2013

  Més informació: convocatòria de propostes

    
    
    
  PROGRAMA HORIZON 2020 DE RECERCA I INNOVACIÓ EUROPEU
    
  La Comissió Europea busca assessors experts per al programa Horizon 2020 de Recerca i Innovació. Els grups consultius de la Comissió Europea oferiran assessorament per preparar les convocatòries de propostes del programa Horizon 2020 de la UE.

  Termini: 6 març 2013

  Més informació: Horizon 2020

    
    
    
  3. SOM EUROPA
  VISITA A BRUSSEL•LES D’ALCALDES I REGIDORS DE CATALUNYA
    
  El regidor de Promoció Econòmica de la Paeria, Rafael Peris, va participar els 29-30 de gener en una visita de treball a Brussel•les, organitzada per la Comissió i el Parlament Europeu amb l’objectiu de conèixer de primera mà les línies del nou marc financer plurianual de la UE i el paper dels municipis en la gestió dels fons europeus pel període 2014-2020.

  Els alcaldes i regidors es van reunir amb Joaquín Almúnia, vicepresident de la Comissió Europea, i amb altres alts responsables de les institucions europees.

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  OFERTES DE TREBALL PER A INVESTIGADORS A LA UE
    
  Convocatòria de 600 llocs de treball per a investigadors de diferents àmbits en instituts d’investigació del Centre Comú de Recerca de la UE a diferents països: Espanya, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Holanda. Els candidats hauran de tenir el títol de doctorat.
  Termini: 1 març 2013. Centre Comú de Recerca

    
    
    
  OFERTES DE TREBALL A ALEMANYA
    
  Ofertes per treballar en diferents empreses en el sector de l’enginyeria a Alemanya. Es preveuen entrevistes de selecció a Barcelona els 7 i 8 de març.
  Termini: 15 febrer 2013. Servei Públic d'Ocupació Espanyol

    
    
    
  PRÀCTIQUES A L’AGÈNCIA EUROPEA DE DRETS FONAMENTALS
    
  Pràctiques de 3 a 6 mesos adreçades a titulats universitaris.
  Termini: 25 febrer 2013. Agència Europea de Drets Fonamentals

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

  Soc de Lleida