Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
1.110 MILIONS D’EUROS DE LA POLÍTICA DE COHESIÓ DE LA UE PER AJUDAR ESPANYA
  
La Comissió Europea va aprovar al novembre la modificació de quatre programes operatius a Espanya, fet que permetrà mobilitzar més de 1.110 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per fer front a la crisi del coronavirus. Gràcies a aquestes modificacions en 4 programes, per exemple, arribaran 971 milions d’euros que augmentaran la capacitat de resposta del sistema sanitari mitjançant l’adquisició d’equips de protecció i material sanitari; 62 milions d’euros es destinaran a dotar els alumnes i els centres educatius d’ordinadors i d’altres recursos digitals.

També s’han modificat els programes operatius d’Aragó, Múrcia i Ceuta per poder destinar més recursos al sistema sanitari i per donar suport a les pimes, entre altres.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
NOU CONTRACTE DE LA COMISSIÓ EUROPEA AMB UNA ALTRA FARMACÈUTICA PER GARANTIR UNA POSSIBLE VACUNA CONTRA EL CORONAVIRUS
  
La Comissió Europea ha aprovat un sisè contracte en el marc de l'estratègia de la Unió en matèria de vacunes, aquest cop amb l'empresa farmacèutica Moderna. El contracte preveu la compra inicial de 80 milions de dosis en nom de tots els Estats membres de la Unió, a més de l'opció de sol·licitar fins a 80 milions de dosis addicionals, que es subministraran una vegada que la vacuna hagi demostrat ser segura i eficaç contra la COVID-19.

El contracte amb Moderna amplia la ja extensa cartera de vacunes que es produiran a Europa, que inclou els contractes signats amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer i el contracte aprovat amb CureVac. Aquesta cartera diversificada de vacunes garantirà que Europa estigui ben preparada per a la vacunació, una vegada que s'hagi demostrat que les vacunes són segures i eficaces. Els Estats membres també poden decidir donar la vacuna a països de renda baixa i mitjana o redirigir-la a altres països europeus.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA XPANDE DE SUPORT A L’EXPANSIÓ INTERNACIONAL DE LES PIMES
  
Convocatòria de la Cambra de Comerç de Lleida que té com a objectiu millorar la base d'empreses exportadores regulars a través d'un conjunt de suports en base a les necessitats i característiques de les empreses. Se’ls ofereix una fase d'assessorament individualitzat i/o una fase d'ajudes per al desenvolupament dels seus plans d'internacionalització.

El programa s’adreça a pimes que tinguin el domicili social i/o productiu en algun dels municipis de la demarcació de la Cambra de Comerç de Lleida i que compleixin els requisits de la convocatòria.

És un programa cofinançat pel fons europeus FEDER, la Cambra de Lleida, ACCIÓ – Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la Cámara de España.

Termini: 15 de desembre 2020

Més informació: Cambra de Comerç de Lleida

  
  
  
CONVOCATÒRIA D’ACTIVITATS PILOT COVID19 DE LA FUNDACIÓ EUROPEA DE LA JOVENTUT
  
Convocatòria especial de la Fundació Europea de la Joventut (EYF) per a organitzacions juvenils que posin en marxa activitats solidàries i de suport a totes les persones afectades per la crisi de la COVID-19, amb activitats pilot. Les activitats pilot han d’abordar un repte social que afecti els i les joves en l’àmbit local, posant en marxa iniciatives innovadores o de millors pràctiques i que tinguin impacte directe en l’àmbit al qual es dirigeixi.

Aquesta convocatòria està dirigida a organitzacions juvenils no governamentals locals, regionals, nacionals i internacionals. La subvenció màxima assignada serà de 10.000 €.

Termini: 14 de desembre 2020

Més informació: Fundació Europea de la Joventut

  
  
  
CONVOCATÒRIA D’AJUTS ECONÒMICS DESTINATS A L’EMPRENEDORIA FEMENINA
  
Convocatòria de la Cámara de Comercio de España per concedir ajuts destinats a fomentar l'emprenedoria femenina i la creació d'empreses per dones, en el marc del Programa de Suport Empresarial a les Dones (PAEM), cofinançat pel Fons Social Europeu.

Aquesta convocatòria contempla dues línies d’ajuts per a les dones que han posat en marxa el seu propi negoci en el darrer any:

• Línia 1: Nova activitat empresarial amb alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o a la mutualitat de col·legi professional corresponent i en l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) de dones aturades. Ajut de 600 euros a tant alçat.
• Línia 2: Finançament de les despeses directes necessàries per a la posada en marxa de la nova activitat empresarial. Ajut de fins 2.000 euros

Termini: 18 de desembre 2020

Més informació: Cámara de Comercio de España

  
  
  
CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER A MESURES D'INFORMACIÓ SOBRE LA POLÍTICA AGRÀRIA COMUNA (PAC)
  
La PAC és una de les polítiques més importants de la UE. Dona suport als agricultors i millora la producció agrícola, manté les zones rurals i els paisatges, manté viva l’economia rural i ajuda a combatre el canvi climàtic i la gestió sostenible dels recursos naturals.

L'objectiu general de la convocatòria d’ajuts és crear confiança dins de la UE i entre la ciutadania, agricultors i no agricultors, mostrant els beneficis que els proporciona, a través d’activitats com jornades, campanyes multimèdia o material audiovisual, campanyes en xarxes socials, entre altres. Les propostes de mesures d’informació hauran de proporcionar informació coherent, objectiva i completa de la PAC.

A la convocatòria hi poden optar entitats legals establertes en un Estat membre de la UE.

Termini: 21 de gener 2021

Més informació: Portal del Participant de la Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
CELEBRACIÓ DEL 3R FÒRUM AGROALIMENTARI DE RÀDIO LLEIDA I INNO4AGRO SOBRE EL PACTE VERD EUROPEU
  
Marcat pels efectes de la Covid-19, el 3er Fòrum Agroalimentari se celebra online i té com a eix central el Pacte Verd Europeu (“European Green Deal”) i el full de ruta de la seva implantació a les Terres de Lleida, a través del web de Ràdio Lleida. Europe Direct Lleida ha col·laborat en la seva organització.

El Fòrum s’ha distribuït en quatre sessions des del 18 de novembre i fins el 9 de desembre, de manera que cada setmana, els dimecres a les 10h, se celebra un debat, conferència o taula rodona, amb l’opinió d’experts, representants institucionals i representants del sector.

Més informació: web INNO4AGRO

  
  
  
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “SIGHT BY SIDE” SOBRE ELS REFUGIATS D'UGANDA AL PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC
  
La sala d’exposicions de l’edifici CEDICO del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida acull la mostra fotogràfica ‘Sight by side’ que reflecteix la situació dels refugiats a Uganda i la vida de les comunitats d’acollida des de la perspectiva del fotògraf català Guillem Trius i de la fotògrafa ugandesa Esther Ruth Mbabazi.

Tots dos van ser els guanyadors d’un concurs convocat per la Comissió Europea el 2019 que els va portar durant quinze dies als camps de refugiats del nord d’Uganda per desenvolupar conjuntament un projecte fotogràfic que dona a conèixer les desigualtats que es viuen al país i els projectes que s’hi realitzen a través del fons europeu 'Trust fund for Africa'.

La mostra ha estat organitzada pel centre Europe Direct de l’Ajuntament de Lleida i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Es pot contemplar fins al 10 de desembre, en horari de 9.30 h a 14.30 h.

Més informació: web Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONVOCATÒRIA DE BEQUES DE PRÀCTIQUES D'ÀMBIT EUROMEDITERRANI DE L'INSTITUT EUROPEU DE LA MEDITERRÀNIA (IEMED) PER A L'ANY 2021
  
Convocatòria de 8 beques de formació pràctica a l'IEMed, a Barcelona, adreçades a titulats/des universitaris, a desenvolupar en els següents àmbits: polítiques euromediterrànies i EuroMeSCo; recursos, enquesta Euromed i anuari; món àrab i mediterrani; polítiques regionals mediterrànies i desenvolupament humà; cultura i societat civil a l'espai euromed; igualtat de gènere a la mediterrània; web corporatiu, xarxes socials i premsa; recolzament institucional i relacions euromediterrànies.
Requisits: disposar d'un títol universitari; tenir la nacionalitat d'un dels 43 estats de l'àmbit euromediterrani; tenir menys de 30 anys.
Presentació de sol·licituds fins el 4 de desembre 2020.
IEMED

  
  
  
PRÀCTIQUES A DIFERENTS REGIONS D’EUROPA- PROGRAMA EURODISSEA
  
Eurodissea és un programa d'intercanvi de l'Assemblea de les Regions d'Europa (ARE) que ofereix pràctiques de tres a set mesos, a diferents regions d’Europa, als joves que estan buscant feina i que tinguin de 18 a 30 anys.
Actualment hi ha obertes vàries ofertes de pràctiques a Bèlgica, per a diferents perfils professionals (arquitectura, recerca, arts, entre altres)
Programa Eurodissea

  
  
  
OFERTES DE TREBALL A ALEMANYA
  
A través de la Xarxa Eures (Serveis d’Ocupació Europeus) i el Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE) s’ofereixen diferents llocs de treball a Alemanya:
- Conductors de camió
- Mestres d’educació infantil
- Projecte FP Dual en l’àmbit de l’atenció geriàtrica
SEPE

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
NOVETATS DE LA XARXA EURES (SERVEIS D’OCUPACIÓ EUROPEUS) EN MOTIU DE LA COVID-19
  
Enllaç al Servei d’Ocupació Públic Estatal amb informació sobre ofertes de treball i processos de selecció a altres països i webs d’interès en motiu de la situació excepcional derivada de la Covid19. SEPE

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida