Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
INICI DE LA VACUNACIÓ CONTRA LA COVID19 A TOT EUROPA
  
La vacunació ha començat a tota la UE els dies 27, 28 i 29 de desembre de 2020. Gràcies als esforços de la Comissió Europea per garantir la disponibilitat de dosis de vacunes potencials per als ciutadans europeus i a les negociacions amb diferents farmacèutiques per obtenir vacunes a preus justos, s’han signat contractes amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, BioNTech-Pfizer, CureVac i Moderna.

La primera vacuna contra la Covid19 autoritzada a la UE ha estat la desenvolupada per BioNTech i Pfizer, el passat 21 de desembre, després d’obtenir la recomanació científica positiva de l’Agència Europea de Medicaments. A causa de la urgència de la pandèmia, les vacunes Covid-19 s’estan desenvolupant i autoritzant més ràpidament del que és habitual, però compliran els mateixos estàndards elevats que la resta de vacunes i estaran sotmeses al sistema de farmacovigilància establert a la UE.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
ACORD COMERCIAL I DE COOPERACIÓ ENTRE LA UE I EL REGNE UNIT
  
La Comissió Europea va arribar a un acord amb el Regne Unit sobre els termes de la seva futura cooperació amb la Unió Europea el passat 24 de desembre, que consta de 3 pilars principals:
- Acord de Lliure Comerç
- nova associació per a la seguretat dels ciutadans
- Acord horitzontal sobre governança

L'Acord comercial i de cooperació ha estat signat avui per part de la presidenta de la Comissió i el president del Consell Europeu i també ho farà el primer ministre britànic. A partir de l’1 de gener de 2021, el Regne Unit abandonarà el mercat únic i la unió aduanera, així com totes les polítiques i acords internacionals de la UE. S’acabarà la lliure circulació de persones, mercaderies, serveis i capitals entre el Regne Unit i la UE. La UE i el Regne Unit constituiran dos mercats separats i dos espais normatius i jurídics diferents.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
APROVACIÓ DEL NOU PROGRAMA ERASMUS PLUS 2021-2027
  
El Parlament Europeu i els Estats membres de la UE han arribat a un acord polític per aprovar el nou programa Erasmus Plus, amb un pressupost de 26.000 milions d’euros per al període 2021-2027. Aquest programa dona suport a l'educació, la formació, la joventut i l'esport.

Erasmus Plus és un dels programes més reeixits de la UE. Des de 1987 fins ara, hi han participat més de 10 milions de persones. El nou programa serà més inclusiu, innovador, digital i ecològic, i treballarà per aconseguir l'Espai Europeu d'Educació d'aquí a 2025. Com a novetat, el programa donarà suport a noves iniciatives emblemàtiques com les universitats europees, les acadèmies de professors Erasmus, els centres d’excel·lència profesional i la iniciativa DiscoverEU.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER A MESURES D'INFORMACIÓ SOBRE LA POLÍTICA AGRÀRIA COMUNA (PAC)
  
La PAC és una de les polítiques més importants de la UE. Dona suport als agricultors i millora la producció agrícola, manté les zones rurals i els paisatges, manté viva l’economia rural i ajuda a combatre el canvi climàtic i la gestió sostenible dels recursos naturals.

L'objectiu general de la convocatòria d’ajuts és crear confiança dins de la UE i entre tots els ciutadans, agricultors i no agricultors, mostrant els beneficis que els proporciona, a través d’activitats com jornades, campanyes multimèdia o material audiovisual, campanyes en xarxes socials, entre altres. Les propostes de mesures d’informació hauran de proporcionar informació coherent, objectiva i completa de la PAC. A la convocatòria hi poden optar entitats legals establertes en un Estat membre de la UE.

Termini: 21 de gener 2021

Més informació: Portal del Participant de la UE

  
  
  
CONVOCATÒRIA LIFE DE LES ONGS SOBRE EL PACTE VERD EUROPEU
  
El Pacte Verd Europeu és l’estratègia de creixement de la UE per tal que Europa sigui climàticament neutra d’aquí al 2050. La Comissió Europea ha llançat la convocatòria de propostes LIFE 2020 de les ONG sobre el Pacte Verd Europeu (NGO4GD) per reforçar la capacitat de les ONG que actuen a nivell dels Estats membres per mobilitzar i enfortir la participació de la societat civil i la seva contribució a la implementació del Pacte Verd Europeu.

La convocatòria finançarà activitats de les ONG que ajudin a la implementació del Pacte Verd Europeu a nivell nacional o subnacional, i poden incloure: campanyes d'informació; participació en campanyes públiques; conferències/ seminaris; activitats de formació, de difusió i presa de consciència; activitats d'estudi, anàlisi i mapatge, entre altres. Les propostes han de ser presentades per una única entitat sense afany de lucre, no governamental, que sigui activa en els camps del medi ambient i l'acció climàtica, i establerta en un Estat membre.

Termini: 31 de març 2021

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
CELEBRACIÓ DE DOS WEBINARS SOBRE FINANÇAMENT EUROPEU PER A PROJECTES DE R+D+I PER AL SECTOR AGROALIMENTARI
  
Els passats 16 i 18 de desembre l’Europe Direct Lleida va organizar, en col·laboració amb el projecte INNO4AGRO, els webinars "El nou marc de finançament europeu 2021-2027: Oportunitats per a la R+D+I en el sector agroalimentari". S'hi van presentar les oportunitats per finançar projectes innovadors per al sector agroalimentari en el marc del nou finançament europeu per al període 2021-2027, el nou instrument Next Generation EU, i els principals programes i convocatòries estatals i autonòmiques d’interès per al sector agroalimentari i agents de recerca i innovació de l'ecosistema de Lleida.

Les presentacions de les dues jornades es poden trobar al web de l’Europe Direct Lleida.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONVOCATÒRIA DE 120 BEQUES PER A ESTUDIS DE POSTGRAU A L'ESTRANGER
  
La Fundació ”la Caixa” convoca 120 beques per cursar estudis de postgrau en universitats o centres d’ensenyament superior de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), l’Amèrica del Nord o l’Àsia-Pacífic. Els estudis són de màster o doctorat (també s'admeten projectes predoctorals de recerca científica i técnica)
Requisits: tenir nacionalitat espanyola o portuguesa; haver superat tots els crèdits per a l’obtenció del títol llicenciatura o diplomatura entre gener de 2012 i juliol de 2021; acreditar bons coneixements de llengua estrangera d’acord amb els certificats indicats a les bases de la convocatòria; en el cas dels programes de MBA, complir requisits addicionals indicats.
Presentació de sol·licituds fins l’11 de gener 2021.
Fundació La Caixa

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PLACES PER A PROFESSORAT VISITANT ESPANYOL A L'EXTERIOR PER AL 2021-2022
  
Convocatòria del Ministeri d’Educació i Formació Professional de 602 places per a professorat visitant als Estats Units, el Canadà, la Xina, Unió dels Emirats Àrabs i Irlanda per al curs 2021-2022, per a impartir ensenyaments en espanyol en programes d'ensenyament bilingüe i d'immersió lingüística, espanyol com a llengua estrangera, o altres àrees o matèries en centres educatius dels països indicats.
Requisits: tenir nacionalitat espanyola; no tenir cap malaltia que no permeti exercir la docencia; ser docent damb el títol de Mestre, Graduat o Llicenciat, segons estableix la convocatòria; tenir nivell B1 o B2 d’anglès, segons el país de destí.
Enviament de sol·licituds fins el 13 de gener 2021.
Ministeri d'Educació i Formació Professional

  
  
  
PREMI “TALENT EUROPA SEGLE XXI”
  
Convocatòria de La Fundació Catalunya Europa i CIDOB per reconéixer treballs d'alt nivell acadèmic que tinguin una aproximació analítica original i incloguin investigació aplicada respecte els reptes actuals, interns i internacionals, als que ha de fer front Europa.
El premi es dirigeix a recerques sobre temàtiques europees centrades en: els reptes de la integració europea; polítiques europees en els àmbits social, econòmic i polític; la Unió Europea com a actor internacional.
El premi està dotat amb 2.500€.
Termini: 28 de febrer de 2021.
Fundació Catalunya Europa

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
NOVETATS DE LA XARXA EURES (SERVEIS D’OCUPACIÓ EUROPEUS) EN MOTIU DE LA COVID-19
  
Enllaç al Servei d’Ocupació Públic Estatal amb informació sobre ofertes de treball i processos de selecció a altres països i webs d’interès en motiu de la situació excepcional derivada de la Covid19.
Servei d'Ocupació Públic Estatal

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
AMB L'ÚLTIM BUTLLETÍ DE L'ANY, DES DE L'EUROPE DIRECT LLEIDA US DESITGEM MOLT BON ANY NOU 2021!
  

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida