Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
ESPANYA ENVIA A LA COMISSIÓ EUROPEA EL PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA
  
El Consell de Ministres va aprovar dimarts 27 d’abril el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’economia espanyola, i el va enviar divendres 30 a la Comissió Europea per a la seva avaluació. El Pla espanyol traça el full de ruta per a la modernització de l'economia espanyola, la recuperació del creixement econòmic i la creació d'ocupació, després de la crisi de la COVID-19, així com per preparar al país per a afrontar els reptes del futur.

Les mesures que recull el Pla compleixen amb els sis pilars establerts pel Reglament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència europeu, i s'articulen al voltant de quatre eixos principals: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere. El pla està disponible al web de la Presidència del Govern i es va publicar al BOE el dia 30 d’abril de 2021.

Més informació: web de La Moncloa

  
  
  
LLANÇAMENT DE LA CONFERÈNCIA SOBRE EL FUTUR D’EUROPA: POSADA EN MARXA D’UNA PLATAFORMA DIGITAL MULTILINGÜE
  
La Unió Europea convida a la ciutadania a compartir i intercanviar les seves idees i punts de vista a través d’aquest fòrum públic, on es poden publicar missatges, intercanviar idees, visions per al futur d’Europa i participar en conferències i debats organitzats en diferents països de la Unió.

La Conferència sobre el futur d’Europa té per objectiu que qualsevol ciutadà europeu pugui expressar la seva opinió sobre què espera de la UE, per tal d’ajudar a establir pautes per al futur de la UE i la formulació de polítiques.

La plataforma digital s’organitza al voltant de temes clau per al debat sobre el futur d’Europa: el canvi climàtic i el medi ambient; salut; una economia més forta i justa; justícia social i ocupació; la UE en el món; valors i drets, estat de dret, seguretat; transformació digital; democràcia europea; migració; i educació, cultura, joventut i esport.

Més informació: plataforma Conferència sobre el futur d’Europa

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA XPANDE DIGITAL 2021 D’AJUTS A PIMES DE LLEIDA, PER A REALITZAR DE PLANS DE MÀRQUETING DIGITAL INTERNACIONAL
  
Convocatòria extraordinària del Programa Xpande Digital en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya (2014-2020), cofinançat pel FEDER per fer front a l'impacte econòmic de la COVID-19 a les pimes.

El programa té com a objectiu principal millorar els processos d’internacionalització de les pimes de les regions participants, en aquest cas la demarcació territorial de la Cambra de Lleida, mitjançant la implementació de Plans d’Acció de Màrqueting Digital Internacional com a part de la seva estratègia de promoció als mercats exteriors, ajudant d’aquesta forma a assolir una posició competitiva en el mercat.

El Programa consta de:
• Fase d'assessorament (gratuïta per a l'empresa pime)
• Fase d'ajuts (un 40% d'ajuts sobre un total màxim de despesa de 4.000 euros)

Termini: 24 desembre 2021
Més informació: Cambra de Comerç de Lleida

  
  
  
NOVA CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA ERASMUS+
  
La Comissió Europea ha publicat el programa de treball i convocatòria de propostes 2021 del programa europeu per a l’educació, formació, joventut i esports.

La convocatòria 2021 preveu les següents accions:

- Acció clau 1 (AC1): Mobilitat de les persones per motius d’aprenentatge
- Acció clau 2 (AC2): Cooperació entre organitzacions i institucions per a la innovació i intercanvi de bones pràctiques
- Acció clau 3 (AC3): Suport a la reforma de les polítiques i la cooperació
- Accions Jean Monnet

Qualsevol entitat pública o privada que treballi en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport podrà sol·licitar finançament amb càrrec al programa Erasmus+.

Termini: diferents dates en funció de les accions.
Més informació: convocatòria de propostes Erasmus + 2021

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL COS EUROPEU DE SOLIDARITAT 2021
  
Primera convocatòria de propostes de la Comissió Europea en el marc del nou Cos Europeu de Solidaritat 2021-2027, per donar suport als joves que vulguin participar en activitats de voluntariat en diversos camps, des de l'ajuda a les persones en situació de necessitat fins al suport a actuacions mediambientals i de salut, ja sigui a la UE o fora.

Aquesta convocatòria comprèn les següents accions:
- projectes de voluntariat
- voluntariat en equip en àmbits d’alta prioritat
- projectes solidaris
- Segell de qualitat per a les activitats de voluntariat solidari
- Segell de qualitat per al voluntariat en l'àmbit de l'ajuda humanitària

Poden demanar finançament a la convocatòria els organismes públics o privats, amb l'ajuda de les agències nacionals. Així mateix, els grups de joves que s'hagin registrat al portal del Cos Europeu de Solidaritat també ho poden fer per a projectes solidaris desenvolupats i dirigits per ells.

Termini: diferents dates en funció de l’acció.
Més informació: convocatòria Cos Europeu de Solidaritat

  
  
  
BASES REGULADORES DE LA CONCESSIÓ DIRECTA D'AJUTS PER A PROGRAMES D'INCENTIUS A LA MOBILITAT ELÈCTRICA (MOVES III) EN EL MARC DEL PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA EUROPEU
  
Publicat el Reial Decret 266/2021, de 13 d'abril, pel qual s'aprova la concessió d'ajuts directes a les Comunitats Autònomes (CCAA) per a l'execució de programes d'incentius vinculats a la movilitat elèctrica (MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

És un programa coordinat a nivell estatal per l'IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía), que s'adreça a incentivar la mobilitat elèctrica i particularment, la compra de vehicles elèctrics i el desplegament d'infraestructures de recàrrega per a aquests vehicles. Compta amb una dotació inicial de 400 milions d'euros.

Actuacions eligibles:
- Adquisició de vehicles elèctrics endollables i de pila de combustible.
- Implantació d'infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics.

Les Comunitats Autònomes gestionaran les actuacions elegibles en el marc d'aquest programa. Catalunya comptarà amb un pressupost inicial de 65.587.765 euros.

Més informació: web del programa MOVES III- IDAE

  
  
  
3. SOM EUROPA
JORNADA INFORMATIVA SOBRE NEXT GENERATION EU I ALTRES PROGRAMES EUROPEUS DE FINANÇAMENT
  
El passat 29 d’abril es va celebrar una jornada informativa sobre els nous fons del Pla de Recuperació per a Europa (Next Generation EU) i els programes i fons del Marc Financer Pluriennal de la UE 2021-2027, per donar a conéixer a persones, entitats i empreses interessades les possibilitats de finançament de projectes en el marc de la resposta europea a la crisi generada per la COVID i els programes europeus existents del Marc Financer Pluriennal.

Organitzada per l’Europe Direct de l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Secretaria d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, va comptar amb les presentacions i intervencions de diferents experts i espcialistes en programes i fons europeus.

Les presentacions de la jornada estan disponibles a la pàgina web de l’Europe Direct Lleida

Més informació: web de l'Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES AVENIR PER ESTUDIAR A FRANÇA- CURS 2021/2022
  
Programa de beques adreçat a estudiants amb residència a Espanya que vulguin estudiar un nivell d’educació superior a França, durant el curs acadèmic 2021-2022, ja sigui en el marc d’una mobilitat individual (un Grau o Màster en França o un doctorat), d’un doble diploma francoespanyol o d’una mobilitat Erasmus+.
Hi ha 42 entitats franceses participants i més de 100 beques ofertades.
Requisits: Ser estudiant resident a Espanya que vulgui estudiar un nivell d’educació superior a França, durant el curs acadèmic 2021-2022; complir els requisits de les universitats i escoles participants. Recomanable tenir el B2 de francés.
Presentació de sol·licituds fins el 16 de maig 2021.
Beques Avenir

  
  
  
CONCURS YOUTH4REGIONS DE PERIODISME
  
Concurs de la Direcció General de Política Regional i Urbana (DG REGIO) de la Comissió Europea, adreçat a estudiants i/o treballadors joves dins de l’àmbit del periodisme perquè relatin un projecte cofinançat amb el FEDER o el Fons de Cohesió, presentant un article o peça d’entre 400 i 3000 paraules o un vídeo d’entre 2 i 3 minuts.
Els guanyadors seran convidats a una estada a Brussel·les del 10 al 15 d’octubre de 2021.
Requisits: tenir entre 18 i 30 anys; ser ciutadà/ana de la UE o d’un país veí; ser estudiant de periodisme o tenir fins a 2 anys d’experiència al sector; tenir interès en polítiques regionals de la UE; tenir disponibilitat entre el 10 i 15 d’octubre de 2021 per desplaçar-se a Brussel·les.
Presentació de candidatures fins el 12 de juliol 2021.
Direcció General de Política Regional i Urbana

  
  
  
PROCÉS DE SELECCIÓ PER A FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL A ALEMANYA EN L’ÀMBIT DE LES CURES GERIÀTRIQUES
  
La Xarxa EURES i agències de treball de Baviera (Alemanya) ofereixen el projecte pilot en Formació Professional dual en Atenció Geriàtrica, que inclou contracte laboral i formació.
Requisits de participació: tenir entre 23 i 45 anys i nacionalitat espanyola o d'un altre país membre de la UE; tenir la titulació d’ESO amb un bon expedient o el Batxillerat; tenir ganes de realitzar una formació professional dual durant la qual s’estudiarà i treballarà alhora en l'àmbit de les cures geriàtriques; tenir experiència laboral cuidant persones grans o interès en aquest àmbit; estar disposada / o a aprendre alemany de forma intensa (no es requereixen coneixements previs, tot i que el nivell d'aprenentatge serà molt intensiu)
Presentació de CVs fins el 15 de maig 2021.
Procés de selecció Eures- Alemanya

  
  
  
PROCÉS DE SELECCIÓ PER TREBALLAR COM A CUIDADOR/A INFANTIL A IRLANDA
  
La Xarxa EURES ha publicat una oferta per treballar a Irlanda com a cuidador/a infantil en diferents escoles bressol, amb contracte permanent i a temps complert.
Requisits: disposar del títol de Tècnic Superior en Educació Infantil o Llicenciatura en Educació Primària o Llicenciatura en Educació Inicial o Educació Infantil; tenir nivell d’anglès B1-Intermig; tenir dret de lliure circulació pel que fa a l'ocupació a la Unió Europea.
Presentació de CVS fins el 31 de maig 2021.
Xarxa Eures- ofertes a Irlanda

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
NOVETATS DE LA XARXA EURES (SERVEIS D’OCUPACIÓ EUROPEUS) EN MOTIU DE LA COVID-19
  
Enllaç al Servei d’Ocupació Públic Estatal (SEPE) amb informació sobre més ofertes de treball i processos de selecció a altres països i webs d’interès en motiu de la situació excepcional derivada de la Covid19.
SEPE

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar altres convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE, del mes d’abril, en aquest enllaç del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida