Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOU PROGRAMA ERASMUS PER A TOTHOM
  
Erasmus per a tothom és el nou programa de la Comissió Europea per a l’educació, formació, joventut i esport per al període 2014-2020. Reunirà tots els programes d’aprenentatge de la UE, tant en l’àmbit de l’educació superior, com la formació professional, l’aprenentatge permanent o el voluntariat, i substituirà els programes del període actual Aprenentatge Permanent, Joventut en Acció i cinc programes internacionals. El programa està ara en fase d’aprovació per part del Consell i el Parlament de la UE, per entrar en vigor el gener de 2014.

El pressupost és de 19.000 milions d’euros per als anys 2014-2020. El programa tindrà tres línies d’acció principals:
1.Mobilitat per motius d’aprenentatge dels individus (rebrà el 66% del pressupost)
2.Cooperació per a la innovació i les bones pràctiques (26% del pressupost)
3.Suport a la reforma de les polítiques (5% de recursos)
Es preveu també la continuïtat de la iniciativa Jean Monnet i la cooperació europea en l’àmbit de l’esport.

Més informació: Erasmus per a tothom

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PREMIS REGIOSTARS 2014
  
La Direcció General de Política Regional de la Comissió Europea convoca els premis RegioStars 2014, que estan dirigits a la identificació, difusió i comunicació de les bones pràctiques i innovadores finançades a través de la política de cohesió de la UE. Les categories per al 2014 són:

1. Creixement intel•ligent: la innovació de les PIME
2. Creixement sostenible: creixement verd i ocupacions a través de Bio-economia
3. Creixement integrador: Creació de llocs de treball per les noves generacions
4. Citystar: Projectes d'inversió en transport públic urbà sostenible
5. Grans Projectes d'Inversió: l'eficiència energètica i l'economia baixa en carboni.

Termini: 19 d'abril de 2013

Més informació: Premis RegioStars

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DE LA FUNDACIÓ ANNA LINDH
  
Convocatòria de propostes 2013 per a projectes que promoguin la mobilització i l’empoderament de la societat civil per a la inclusió i la ciutadania a la Mediterrània. La convocatòria, amb una dotació pressupostària de 800.000€, permetrà cofinançar projectes fins el 80% del total de les despeses elegibles centrats en les següents dimensions:
 • diàleg intercultural que promogui l’intercanvi i la participació a la vida pública;
 • diversitat social i cultural com a eina de cohesió i cooperació;
 • democràcia relativa a les accions de conscienciació a la societat civil;
 • nous enfocaments al desenvolupament humà, integrant les dimensions socio-econòmica i mediambiental.

  Els àmbits d’acció dels projectes són: cultura i creativitat; educació i aprenentatge intercultural; espais urbans i ciutadania; i mitjans de comunicació i opinió pública. La Fundació donarà suport al voltant de 30 projectes multilaterals amb un mínim de dos socis, dels quals un almenys sigui dels països del sud de la Mediterrània.

  Termini: 15 d'abril de 2013.

  Més informació: Fundació Anna Lindh

 •   
    
    
  3. SOM EUROPA
  ESTUDIANTS FRANCESOS DE L’ILLA DE RÉUNION FAN UNA ESTADA A LLEIDA
    
  Un grup d’alumnes de l’illa francesa de Réunion realitzen un intercanvi amb l’Institut Torre Vicens de Lleida, projecte que s’engloba dins del marc del programa europeu Leonardo da Vinci. Els 13 estudiants participants estan a Lleida durant cinc setmanes, i durant aquest temps d’intercanvi duen a terme pràctiques formatives a diverses empreses relacionades amb la comptabilitat i l’administració, visiten la ciutat i voltants i realitzen activitats culturals.

  Tres serveis de l’Ajuntament de Lleida acullen estudiants en pràctiques en el marc d’aquest intercanvi formatiu (Joventut, l’oficina Europe Direct i Turisme de Lleida)

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA, EDICIÓ 2013
    
  L’Ajuntament de Lleida convoca la cinquena edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida amb l’objectiu de reconèixer socialment i institucional la tasca desenvolupada per part d’una persona, entitat, empresa, institució o grup de treball en favor de la projecció internacional de la ciutat de Lleida i la seva àrea d’influència, a través de les seva activitat acadèmica, científica, econòmica, social o cultural.

  El guardó, de caire honorífic, consisteix en una reproducció del Bronze d’Ascoli, document legal de bronze de l’any 89 a.C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli el 1909, que reconeixia la ciutadania romana a un grup de cavallers hispans. És el document més antic on apareix, per primer cop, el nom en llatí de la ciutat de Lleida, Ilerda.

  Termini per presentar candidatures: del 4 de març al 15 d’abril de 2013.

  Més informació: Premi internacional Ciutat de Lleida

    
    
    
  CONCURS EUROSCOLA
    
  Ja s’han obert les inscripcions per participar a la XIX edició del concurs europeu en línia Euroscola, adreçat a estudiants de secundària, batxillerat o cicles de formació professional de grau mig entre 15 i 18 anys. El concurs, que es desenvolupa en castellà, català i anglès, selecciona els finalistes per cada Comunitat Autònoma i els nou equips millor classificats seran els guanyadors, els quals participaran en una jornada Euroscola a la Seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

  Es tracta d'un concurs convocat per l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya en col.laboració amb la Representació a Espanya de la Comissió Europea. Tema central 2013: Any Europeu de la Ciutadania. Inscripcions obertes fins el 15 d'abril 2013.

  Més informació: web concurs Euroscola

    
    
    
  JORNADA INFORMATIVA SOBRE EL PROGRAMA EUROPA AMB ELS CIUTADANS I AJUTS CULTURALS
    
  Jornada informativa sobre el Programa Europa amb els Ciudadans de la Comissió Europea i sobre ajuts a corporacions locals que fomentin la comunicació cultural de la Secretaria d’Estat de Cultura, el proper 19 de març a Auditori de la Secretaria d’Estat de Cultura a Madrid.

  Més informació: programa de la jornada

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

  Soc de Lleida