Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ESTRATÈGIA D'ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC DE LA UE
  
La Comissió Europea va presentar la setmana passada un paquet de mesures sobre el canvi climàtic que consta de dues parts: l’estratègia de la UE d’adaptació al canvi climàtic, que estableix un marc i uns mecanismes destinats a situar la preparació de la UE davant els impactes climàtics presents i futurs a un nou nivell; i el Llibre Verd sobre les assegurances en el context de les catàstrofes naturals i provocades per l’ésser humà. En el marc d’aquest Llibre Verd s’ha obert una consulta pública amb l’objectiu d’obrir un ampli debat sobre l’adequació i la disponibilitat de les opcions existents en matèria d’assegurances.

La comissària d’Acció per al Clima, Connie Hedegaard, va presentar el 18 d’abril l’estratègia de la UE a Barcelona: “El món que vols, amb el clima que vols”, l’objectiu de la qual és trobar solucions pràctiques al canvi climàtic, demostrant que l’adaptació al canvi climàtic pot augmentar el benestar i reportar avantatges econòmics als ciutadans.

Més informació: Acció per al Clima de la UE

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA INTERNET SEGUR (SAFER INTERNET)
  
El principal objectiu de la convocatòria és promoure un ús més segur d'Internet i d'altres tecnologies de la comunicació, per educar els usuaris, en particular els nens, els pares i cuidadors, i per lluitar contra els continguts il•lícits i els comportaments nocius en línia.

Les propostes podran ser presentades per una sola entitat legal o per un consorci establert en un Estat membre de la UE o en un altre país elegible (veure Guia del candidat). Rebran suport dos tipus de projectes: xarxes integrades i xarxes temàtiques.

Termini: 23 maig 2013.

Més informació: Agenda Digital per a Europa-Comissió Europea

  
  
  
PREMI EUROPEU DE RECERCA EN POLÍTICA CULTURAL 2013
  
S'ha obert la convocatòria al Premi de Recerca en Política Cultural, organitzat per la xarxa europea de centres de formació en gestió cultural (ENCATC).El guardó està dotat amb 10.000€ i distingeix els millors treballs de recerca aplicada comparativa i intercultural de joves investigadors.

Els sis finalistes seran convidats al setè Fòrum de Joves Investigadors en Política Cultural (YCPR Forum, en les seves sigles en anglès), que tindrà lloc els dies 4 i 5 de novembre a Brussel•les, coincidint amb la vint-i-unena conferència anual d'ENCATC, on s'anunciarà el guanyador.

Termini: 31 maig 2013.

Més informació: web de l'ENCATC

  
  
  
CONVOCATÒRIA PER A CAMPANYES DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE
  
La Campanya de Mobilitat Urbana Sostenible de la Comissió Europea ha publicat la segona convocatòria per cofinançar campanyes de mobilitat urbana sostenible que es desenvolupin de l'1 de juliol de 2013 al 30 de juny de 2014. La convocatòria és oberta a la participació dels ens locals. L'objectiu principal del finançament de la campanya és donar suport financer les activitats de promoció amb gran visibilitat, així com els efectes que demostren xarxes i multiplicació a nivell local, regional i/o nacional, o fins i tot de la UE.

La dotació pressupostària és de 7.000€ per finançar cada iniciativa.

Termini: 31 maig 2013

Més informació: web de la Campanya de Mobilitat Urbana Sostenible

  
  
  
3. DESTAQUEM
JORNADA “JOVENTUT EN MOVIMENT: OPORTUNITATS DE FORMACIÓ I TREBALL A EUROPA”, 25 D’ABRIL
  
Dijous 25 d'abril a les 9:30h tindrà lloc, al saló Segrià de Fira de Lleida, la jornada: "Joventut en moviment: oportunitats de formació i treball a Europa", una acció organitzada pel centre Europe Direct de l'Ajuntament de Lleida juntament amb la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Fira de Lleida, que té com a principal objectiu donar a conéixer diferents programes formatius a l'estranger i de pràctiques laborals en empreses i institucions a Europa. L’acte comptarà amb la participació del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas i de responsables de diferents serveis i programes de treball a Europa.

Assistència lliure. Si un grup-classe està interessat en assistir-hi, envieu correu electrònic a: europedirectlleida@paeria.cat

Més informació: programa de la jornada

  
  
  
TAULA RODONA “LA UNIÓ EUROPEA I LA POLÍTICA SOCIAL”, 24 D’ABRIL
  
Dimecres 24 d’abril a les 18h tindrà lloc la taula rodona “La UE i la Política Social”, organitzada pel Centre d’Excel•lència europeu Jean Monnet de la Universitat de Lleida, amb la col•laboració del Europe Direct Lleida. L’acte comptarà amb la participació del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

Lloc: Sala de Juntes de la Facultat de Dret i Economia, Universitat de Lleida (C/Jaume II, 73, Lleida). Assistència lliure.

Més informació: programa de la jornada

  
  
  
PARTICIPACIÓ DEL EUROPE DIRECT LLEIDA A LA FIRA DE FP I TREBALL (25-27 ABRIL, FIRA DE LLEIDA)
  
En el marc de la Fira de Formació Professional i Treball dels propers 25 a 27 d'abril, el centre Europe Direct Lleida participarà amb un estand informatiu sobre la UE a Fira de Lleida, on es podran trobar publicacions de les institucions i polítiques europees i resoldre dubtes i preguntes sobre Europa, programes de mobilitat i treball a la UE. Ens trobareu a l'estand de l'Ajuntament de Lleida.

Més informació: web de la Fira de FP i Treball

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida