Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PROPOSTA DE LA COMISSIÓ EUROPEA PER ELIMINAR ENTREBANCS A LA LLIURE CIRCULACIÓ DE TREBALLADORS A LA UE
  
La Comissió Europea ha presentat un paquet de propostes per eliminar barreres als treballadors que volen buscar feina a altres països de la UE, amb l’objectiu que el mercat únic europeu i la llibertat de circulació de persones funcionin plenament, per tal d’afavorir l’ocupació i el creixement.

Malgrat que segons el tractats europeus els ciutadans de la UE que treballen en un altre Estat membre tenen dret a les mateixes condicions que els nacionals, en moltes ocasions, els 10,7 milions de treballadors de la immigració interna de la UE s’enfronten a algunes pràctiques discriminatòries. Per aquest motiu, la Comissió ha proposat un seguit de mesures que facilitin l'exercici dels drets laborals als treballadors a la UE. Es tracta de drets que daten de fa 50 anys i que estan reconeguts als Tractats de la UE i a la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

Més informació: Representació de la Comissió Europea a Barcelona

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA D’AJUTS A PROJECTES CULTURALS DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA
  
Aquesta convocatòria d’ajuts pretén impulsar i consolidar projectes de cooperació estructurant, enfortir i ampliar les associacions existents i afavorir els actors que tenen un rol estructurant en el territori euroregional. Els territoris elegibles són Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

Àmbits d’acció de la convocatòria: qualsevol disciplina i expressió artística (arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni, música, literatura, etc.)
Tipus d’activitats que es poden presentar als ajuts: creació, difusió, formació, educació artística, etc.

Termini: 12 de juliol 2013.

Més informació: Euroregió Pirineus Mediterrània

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE SUPORT A LA PROMOCIÓ DE PRODUCTES DE TURISME TRANSNACIONAL SOSTENIBLE
  
Els productes finançables de la convocatòria hauran de ser productes transnacionals concrets com ara rutes, itineraris, ofertes turístiques basades en infraestructures, o bé productes conceptuals que tinguin un vincle comú i un elevat potencial de desenvolupament turístic sostenible, que preferentment estiguin en un cert nivell de desenvolupament.

Per presentar-se a la convocatòria caldrà:
 • la participació d'un mínim de quatre Estats membres;
 • que els productes turístics estiguin dissenyats entorn d'un tema comú;
 • que tinguin dimensió europea.

  Termini: 3 juliol 2013.

  Més informació: Comissió Europea - Empresa i Indústria

 •   
    
    
  CONVOCATÒRIA D’ACCIÓ PREPARATÒRIA D’ASSOCIACIONS EUROPEES EN L'ÀMBIT DE L'ESPORT
    
  La convocatòria de la Comissió Europea està destinada a finançar projectes transnacionals proposats per organismes públics o organitzacions sense afany de lucre que tinguin per objecte la identificació i experimentació de xarxes adequades i bones pràctiques en aquest àmbit.

  Àrees prioritàries de la convocatòria:
 • Reforç de la bona governança i de les carreres duals en l'esport, mitjançant el suport a la mobilitat dels voluntaris, els entrenadors, els dirigents i el personal de les organitzacions esportives sense afany de lucre;
 • protecció dels esportistes, en especial els joves, contra els riscs per a la salut i seguretat mitjançant la millora de les condicions d'entrenament i competició;
 • Promoció dels jocs i esports tradicionals europeus.

  Termini: 19 de juliol de 2013.

  Més informació: Comissió Europea- Esports

 •   
    
    
  3. SOM EUROPA
  COL•LEGI LESTONNAC, GUANYADOR DE LA GIMCANA DESTÍ EUROPA 2013
    
  El 6 de maig es va celebrar, dins la Setmana d'Europa, la Gimcana Destí Europa amb la participació de 16 grups d'estudiants de primer de batxillerat de Lleida que, per primer cop, es va dur a terme al Turó de la Seu Vella de Lleida. El grup guanyador va ser del Col·legi Lestonnac, i com a premi, la seva classe viatjarà a Brussel·les per conéixer el Parlament Europeu.

  Després de la Gimcana, la Sala Canonja de la Seu Vella va acollir l'acte institucional del Dia d'Europa, amb la participació de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la diputada al Parlament Europeu Maria Badia.

  Més informació: Dia d'Europa a Lleida

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  START UP EUROPE: PROGRAMA INTERNACIONAL PER A JOVES ENGINYERS ESPANYOLS (GRUP VW)
    
  Programa internacional impulsat per SEAT orientat a enginyers espanyols recent llicenciats que ofereix una experiència de treball a Alemanya, de dos anys de durada. S’ofereix formació i participació en l’elaboració de projectes de l’empresa SEAT. Posteriorment, els participants formaran part del grup VW/Audi durant un temps d’entre 18 i 21 mesos.
  Requisits: ser espanyol, recent llicenciat en una enginyeria superior, domini de l’alemany, expedient acadèmic notable, interès pel món automobilístic.
  Web de SEAT

    
    
    
  TREBALL: PROCÉS DE SELECCIÓ D’ENGINYERS A DINAMARCA
    
  El web del Servicio de Empleo Público Espanyol (SEPE) publica ofertes de treball de diverses empreses del sector de l’enginyeria que realitzaran entrevistes a Espanya per seleccionar personal (Bilbao, Saragossa i Madrid, en diferents dates durant el mes de maig). Data límit per incriure’s a les ofertes: 17 de maig 2013
  Web SEPE- Eures

    
    
    
  TREBALL: SELECCIÓ D’EXPERTS EN SEGURETAT ALIMENTÀRIA A LA UE
    
  L’Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO) ha obert el termini de presentació de candidatures d’experts en seguretat alimentària amb experiència professional, tant en matèria de política i legislació, com en l’àmbit de l’auditoria, inspecció i avaluació.
  Data límit: 22 maig 2013.
  Web de l'EPSO

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

  Soc de Lleida