Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PRODUCTES MÉS SEGURS GRÀCIES A LA COOPERACIÓ EUROPEA
  
Mitjançant el sistema d’alerta ràpida entre els Estats membres de la UE i la Comissió Europea per a productes no alimentaris (RAPEX), el passat 2012 els països europeus van adoptar un total de 2.278 mesures d’actuació en relació a productes perillosos no alimentaris. Aquesta quantitat representa un increment del 26% en el número d’alertes respecte de 2011. El sistema RAPEX té com a objectiu difondre ràpidament la informació sobre productes potencialment perillosos, fet que permet identificar-los i retirar-los del mercat si comporten un risc per als consumidors.

El 2012, els productes amb més alertes de riscos per la seguretat van ser els tèxtils i els articles moda, seguits de les joguines. Els riscos més comuns que poden comportar aquests productes son químics, d’estrangulament i de lesions. Els equips elèctrics, els vehicles de motor i els cosmètics completen la llista de les categories de productes més notificats com a potencialment perillosos el 2012.

El 58% dels productes que es van notificar a través de RAPEX l’any passat procedien de la Xina, motiu pel qual la UE col•labora amb el país asiàtic, amb el qual ha obert vies de negociació bilateral per millorar l’intercanvi d’informació.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER A PROJECTES D’ECOINNOVACIÓ
  
La Comissió Europea ha publicat la convocatòria de propostes “First Application and Market Replication Projects CIP-EIP-Eco-Innovation-2013”, que concedirà 31,5 milions d'euros als 45 millors projectes d'ecoinnovació.

Les empreses europees poden presentar propostes per comercialitzar solucions mediambientals noves en els cinc sectors següents: reciclatge de materials; aigua; productes de construcció sostenibles; negocis ecològics; sector alimentari.

Termini: 5 setembre 2013

Més informació: Comissió Europea - Ecoinnovació

  
  
  
SUBVENCIONS PER A PROJECTES DE TV, RÀDIO, PÀGINES WEBS I ESDEVENIMENTS RELACIONATS AMB EL PARLAMENT EUROPEU
  
La Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu publicarà a la tardor (setembre-octubre 2013) el programa anual de subvencions per 2013-14 que estableix les condicions per atorgar ajuts a projectes o activitats relacionades amb el Parlament Europeu. El Parlament oferirà acords marc per a projectes a desenvolupar el 2014.

Els interessats hauran de presentar un projecte detallat. El PE subvencionarà un percentatge màxim respecte al cost total del projecte, que podrà ser de televisió, ràdio, pàgines webs i organització d’actes. Prèviament a la convocatòria de subvencions, caldrà que els interessats a sol•licitar-les completin i enviïn al Parlament Europeu un “Formulari de sol•licitud de Cooperació”. Aquest pas previ és obligatori per poder sol•licitar després la subvenció, i es pot fer des de ja mateix. El PE farà una comunicació al sol•licitant indicant-li si és apte o no per a la sol•licitud posterior de les subvencions.

Termini: 30 setembre 2013

Més informació: web del Parlament Europeu

  
  
  
PREMI DE LA UE A LES DONES INNOVADORES 2014
  
El Premi de la Unió Europea a les Dones Innovadores té com a objectiu reconèixer la contribució de les dones investigadores en l’emprenedoria i la innovació. El concurs està obert a totes les dones que hagin fundat o cofundat la seva empresa i s’hagin beneficiat durant la seva carrera del Programa Marc de Recerca de la UE o del Programa d’Innovació i Competitivitat.

Hi haurà tres premis, dotats amb 100.000 eur, 50.000 eur i 25.000 eur, respectivament. Les participants han de ser residents en un Estat membre de la UE o en un estat associat dels Programes Marc de Recerca i l’empresa ha d’haver estat registrada abans de l’1 de gener de 2011.

Termini: 15 octubre 2013

Més informació: web de Rercerca i Innovació

  
  
  
3. SOM EUROPA
PROJECTE DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA “OPORTUNITATS PER L’AGRICULTURA A L’HORTA DE LLEIDA” , FINANÇAT PEL FONS SOCIAL EUROPEU
  
La Paeria promou la innovació i l’emprenedoria agrària a l’horta lleidatana a través del cicle “Oportunitats per l’agricultura a l’horta de Lleida” - Primavera 2013. La Regidoria de Medi Ambient i Horta ha organitzat xerrades i visites tècniques a finques de fruticultura en el marc del projecte, que està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, dins de la convocatòria d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals.

Aquest projecte té l’objectiu de fomentar iniciatives agràries lligades a l’Horta de Lleida i basades en un comerç de proximitat i en productes amb valor afegit. El desenvolupament de nous projectes agraris poden ser un complement a la fructicultura actual, destinada principalment a l’exportació, i a la vegada que es recupera la imatge de l’Horta de Lleida com a font d’aliments de qualitat, salut i benestar.

Dins del mateix cicle es va organitzar, amb la Chambre d’Agriculture Roussillon, una visita al sud de França, a la zona de Perpinyà, els dies 21 i 22 de maig, per tal de conèixer vàries experiències de producció i comercialització de producte local, de qualitat i de proximitat de la mà dels agricultors francesos. En aquest viatge hi van participar 20 professionals de l’Horta de Lleida i el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà.

Més informació: Regidoria de Medi Ambient i Horta

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES A L’AGÈNCIA EUROPEA DE MEDICAMENTS
  
Obert el període de presentació de sol•licituds per a fer pràctiques remunerades a l’Agència Europea de Medicaments, adreçat a graduats universitaris de les següents especialitats: farmàcia, medicina, ciències de la vida, química, TIC, entre altres. Termini: 15 de juny.
Agència Europea de Medicaments

  
  
  
OFERTES DE TREBALL A ALEMANYA
  
Selecció de metges/es i infermers/es (diferents especialitats) per a hospitals a Alemanya. Hi haurà entrevistes a Sevilla el 13 de juny. Termini de presentació de sol•licituds: 2 de juny.
Servicio Público de Empleo Estatal

  
  
  
CONSULTA CIUTADANA DE LA UE SOBRE EL TRACTAMENT DE RESIDUS PLÀSTICS
  
La Comissió Europea ha obert una consulta online per conèixer l’opinió dels ciutadans europeus respecte del tractament dels residus plàstics. Participació oberta fins el 7 de juny 2013.
Enllaç a la consulta

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida