Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CROÀCIA S’ADHERIRÀ A LA UNIÓ EUROPEA EL PROPER 1 DE JULIOL
  
L’1 de juliol de 2013 la República de Croàcia es convertirà en l'Estat membre número 28 de la Unió Europea, després que els ciutadans croats aprovessin, en referèndum, la seva adhesió el 22 de gener del 2012. Amb 136 vots de "sí", el Parlament croat va ratificar per unanimitat el 9 de març el Tractat d'Adhesió de la República de Croàcia a la Unió Europea. Seguint el procediment de ratificació en tots els estats membres de la UE i Croàcia, l'adhesió està prevista per al proper juliol.

Croàcia va sol•licitar la seva adhesió a la UE el 2003 i ha estat en negociacions amb la UE des de 2005 fins el 2011. Durant el període de transició fins a l'adhesió, Croàcia té l’estatut d'observador actiu en les institucions europees. L'objectiu és permetre que Croàcia es familiaritzi amb els mètodes de treball de les institucions de la UE i de participar en el procés de presa de decisions.

Croàcia, amb més de 4 milions d'habitants, està dividida en comtats, que inclouen 126 ciutats i 429 municipis. Els comtats (21 en total inclosa la ciutat de Zagreb), formen les principals subdivisions territorials i van ser introduïts el 1990 en la Constitució.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA MEDIA 2007: SUPORT A LA REALITZACIÓ DE PROJECTES PILOT (EACEA/08/13)
  
El programa dóna suport a projectes pilot per adaptar-se a l'evolució del mercat, donant especial importància a la introducció i utilització de tecnologies de la informació i la comunicació. Les accions subvencionables en aquesta convocatòria són les següents:

1) Distribució: noves formes de crear i distribuir continguts audiovisuals europeus a través de serveis no lineals.
2) Entorn obert per a la producció de continguts audiovisuals.
3) Distribució - promoció i màrqueting: utilització de tècniques web per desenvolupar comunitats cinematogràfiques locals.
4) «Audiovisual Junction Portal» (Portal audiovisual d'enllaç): ampliar i millorar l'accés i l'explotació d'informació estructurada sobre contingut audiovisual europeu a través de diverses bases de dades.

La durada de les accions pot ser de 12, 24 o 36 mesos.

Termini: 15 juliol 2013

Més informació: Antena Media Catalunya

  
  
  
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA «JOVENTUT EN ACCIÓ» - ACCIÓ 4.3: SUPORT A LA MOBILITAT DELS QUI TREBALLEN EN L'ÀMBIT DE LA JOVENTUT
  
La convocatòria té com a objectiu donar suport a la mobilitat i els intercanvis de les persones que treballen en l'àmbit de la joventut per tal de promoure l'adquisició de noves capacitats i competències i enriquir els seu perfil professional.

Els projectes d'aquesta convocatòria s'han de fer entre dues entitats, una que actuï com a organització d'origen i l'altra d'acollida. Com a mínim, una d'elles ha de ser d'un Estat membre de la UE i han d'incloure activitats sense ànim de lucre i que pertanyin a l'àmbit de l'educació no formal.

Les mobilitats tindran una durada mínima de dos mesos i un màxim de sis. La convocatòria s'adreça a ONG, entitats europees actives en l'àmbit de la joventut o organismes públics regionals o locals. La dotació pressupostària és de 755.000 € i l'import màxim de la subvenció és de 25.000 €.

Termini: 10 setembre 2013

Més informació: Agència Executiva de Joventut, Cultura i Audiovisual

  
  
  
3. SOM EUROPA
EXPOSICIÓ SOBRE ELS DRETS DELS CIUTADANS EUROPEUS A LLEIDA, DEL 19 AL 30 DE JUNY
  
Del 19 al 30 de juny la Sala Canonja de la Seu Vella de Lleida acollirà l’exposició “#Dretscompartits” de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, que vol mostrar i recordar els drets que gaudim com a ciutadans europeus, i quin ha estat el paper de la Unió Europea en el desenvolupament de la ciutadania.

L’exposició, organitzada en el marc de l'Any Europeu dels Ciutadans i d’entrada gratuïta, fa un recorregut pels drets que tenim com a ciutadans de la UE, els drets fonamentals i d'altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora.

Es tracta d'una exposició itinerant que es va inaugurar el 9 de maig, Dia d'Europa, al Museu Martítim de Barcelona, i que visitarà posteriorment diverses ciutats catalanes.

El dia de la inauguració de l’exposició, el proper 19 de juny a les 19h, s’organitzarà una taula rodona-debat amb ciutadans per debatre sobre el present i el futur d'Europa.

Més informació: Comissió Europea - Any Europeu dels Ciutadans

  
  
  
4. DESTAQUEM
DEBAT AMB ELS CIUTADANS SOBRE ELS DRETS DELS CIUTADANS A LA UE: DIMECRES, 19 DE JUNY, 19H. SALA CANONJA DE LA SEU VELLA
  
El debat comptarà amb la participació del director de la Representació de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, el president del Consell Català del Moviment Europeu, Joan Colom, el catedràtic de Dret Internacional Públic i director del Centre d’Excel•lència Jean Monnet de la Universitat de Lleida, el Dr. Antoni Blanc, el periodista i director de la revista Dossier Europa, Rafa Gimena, i la regidora de Projecció Exterior, Montse Mínguez.
Invitació al debat

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PRÀCTIQUES AL CONSELL DE LA UNIÓ EUROPEA A BRUSSEL•LES
  
Programa de pràctiques de 5 mesos per a joves titulats universitaris en qualsevol àmbit amb coneixement de francès o anglès. Termini de sol•licituds: fins 2 setembre 2013
Consell de la UE

  
  
  
OFERTES DE TREBALL PER AL CENTRE DE CONTACTE EUROPE DIRECT A BRUSSEL•LES
  
Selecció de candidats per a treballar com a tècnics de comunicació al centre de contacte de la xarxa Europe Direct de la Comissió Europea a Brussel•les. Es cerquen candidats natius d’espanyol amb perfecte coneixement d’anglès i una altra llengua oficial de la UE, i que disposin d’un títol de màster en estudis europeus, ciències polítiques o dret internacional.
Enllaç a l'oferta de treball

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida