Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSIÓ EUROPEA BUSCA LA "CAPITAL DE LA INNOVACIÓ"
  
La Comissió Europea ha convocat el premi “Capital de la Innovació o iCapital”. El premi recompensarà la ciutat que estigui construint el millor "ecosistema innovador" per connectar ciutadans, organitzacions públiques, universitats i empreses. Tenint en compte que el 68% de la població de la UE viu actualment en àrees urbanes, són precisament aquestes àrees les que més contribuiran a fer Europa més innovadora.

Les ciutats candidates hauran de demostrar que segueixen una estratègia exhaustiva que la facin innovadora, estimulant, integradora i interactiva. Un grup independent d'experts seleccionarà, durant la primavera del 2014, la ciutat guanyadora, que rebrà 500.000 euros perquè pugui continuar amb els seus esforços d'innovació. La data límit per presentar-se és el 3 de desembre de 2013.

Més informació: Premi "Capital de la Innovació"

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
AMPLIACIÓ DEL TERMINI PER PRESENTAR PROJECTES CULTURA 2013 A L’EUROREGIÓ
  
L'Euroregió Pirineus-Mediterrània pretén dinamitzar la cooperació cultural entre Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus a través d'una convocatòria conjunta de projectes per a fomentar i consolidar la cooperació i ampliar les associacions existents i encoratjar als participants que juguen un paper federalitzant en la regió.

Projectes de tot tipus de disciplines artístiques i expressions poden participar en la convocatòria, que compta amb una dotació financera total de 115.000 €. Els partenariats que es presentin han d'incloure estructures de tres de les quatre regions de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània.

Termini: 16 setembre 2013.

Més informació: web de l'Euroregió Pirineus Mediterrània

  
  
  
PROGRAMA ANUAL DE SUBVENCIONS DEL PARLAMENT EUROPEU 2014
  
El Parlament Europeu ha publicat el programa anual de subvencions per al 2014, que estableix les condicions per atorgar ajuts per al cofinançament de projectes o activitats relacionats amb l'Eurocambra en els camps de televisió, ràdio, pàgines web i organització d'esdeveniments.

Només podran presentar projectes de subvenció les organitzacions que ja tinguin confirmat un "acord de cooperació" per haver-se presentat a convocatòries anteriors o que presentin la sol•licitud de cooperació al Parlament Europeu abans del 30 de setembre de 2013. Els projectes es duran a terme de l'1 de gener al 31 de desembre de 2014.

Les propostes hauran de proporcionar informació sobre la Unió Europea, el Parlament Europeu i els seus diputats, els debats polítics que s'hi desenvolupen, les decisions adoptades i en particular, sobre les eleccions europees del 22 al 25 de maig de 2014.

Termini: 30 de setembre de 2013.

Més informació: web del Parlament Europeu

  
  
  
3. SOM EUROPA
LA UNIVERSITAT DE LLEIDA I LA UOC CREEN UNA WEB EDUCATIVA SOBRE LA UNIÓ EUROPEA AMB FONS EUROPEUS
  
Learn Europe és una plataforma educativa que se centra en l'ensenyament de la història, la geografia i l'economia de la Unió Europea. Aquesta web ofereix una gran quantitat de recursos educatius propis i també amb enllaços externs.

Es pretén d'aquesta manera de promoure l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació entre la comunitat educativa. En aquest sentit, l'objectiu final és el de proporcionar al docent eines, en funció de diversos grups d'edat, per introduir l'estudi de la UE a l'aula.

Learn Europe ha rebut finançament del programa Jean Monnet de la Comissió Europea, que està destinat a estimular l'ensenyament, investigació i reflexió sobre el procés d'integració europeu. Per part de la UdL, ha participat en aquest projecte el Departament de Geografia i Sociologia.

Més informació: Learn Europea

  
  
  
4. DESTAQUEM
JORNADA “EL FUTUR DE LA UE EN EL MARC DE L'HORITZÓ 2020 I LA REFORMA DE LA PAC”, EL 28 DE SETEMBRE A FIRA DE LLEIDA
  
En el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida, el centre Europe Direct Lleida col•labora en l’organització de la jornada “El futur de la UE en el marc de l’Horitzó 2020 i la reforma de la PAC”, promoguda pel Col•legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya. La jornada, d’accés gratuït, tindrà lloc el dissabte 28 de setembre a les 10h al Saló de Congressos de Fira de Lleida.

Enllaç al programa

  
  
  
PARTICIPACIÓ DEL CENTRE EUROPE DIRECT LLEIDA A LA FIRA DE SANT MIQUEL
  
Els propers 26 a 29 de setembre, el centre Europe Direct Lleida participarà, amb un estand informatiu sobre la UE, a la Fira Agrària de Sant Miquel de la ciutat de Lleida dins l’estand de l’Ajuntament de Lleida. A l’estand del Europe Direct s’hi podrà trobar material informatiu, mapes i fulletons de la UE i les seves polítiques i iniciatives, així com resoldres dubtes sobre qüestions relatives a la UE.

Fira de Sant Miquel de Lleida

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida