Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU PRESENTA LA CAMPANYA INFORMATIVA SOBRE LES ELECCIONS DE 2014
  
El Parlament Europeu va presentar la setmana passada la campanya informativa i de conscienciació ciutadana per a les properes eleccions europees de 2014, que a Espanya tindran lloc el 25 de maig. El lema escollit per fomentar el vot dels ciutadans en és “Acció. Reacció. Decisió” i la campanya constarà de quatre fases, fins després de les eleccions.

Cal remarcar que, per primera vegada en la història de la UE, els parlamentaris escollits al PE elegiran el/la president/a de la Comissió Europea. A més, els partits polítics que es presentin hauran de nominar el seu candidat/a a la presidència de la Comissió Europea. Aquestes són algunes de les noves competències que ha inclòs el darrer tractat aprovat, al Tractat de Lisboa, en vigor des de l’1 de desembre de 2009.

Més informació: web del Parlament Europeu

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA DAPHNE (2007-2013)
  
La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes del programa Daphne (2007-2013) per prevenir i combatre la violència contra els nens, els joves i les dones i protegir les víctimes i els grups de risc.

La convocatòria, oberta a la participació dels ens locals, té una dotació pressupostària de 11.404.000€. Les prioritats de la convocatòria són, entre altres, les següents: suport a les víctimes de la violència (violència vinculada a pràctiques nocives, perjudicials...) als nens com a víctimes de bullying a l'escola; intervencions i mesures de protecció a les víctimes; prevenció de la violència contra els nens, joves i dones.

Termini: 30 octubre 2013

Més informació: Comissió Europea - DG Justícia

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES PER DONAR SUPORT AL DESENVOLUPAMENT D'ITINERARIS DE TURISME ACCESSIBLE
  
La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes per donar suport al desenvolupament d'itineraris de turisme accessible. La convocatòria és oberta a la participació d'ens locals i té una dotació de 950.000€.

La convocatòria proporcionarà cofinançament a les propostes relacionades amb el disseny, implementació, promoció i comercialització dels itineraris turístics accessibles, permetent als turistes amb accés especial poder gaudir plenament d'experiències turístiques atractives i diverses. El percentatge màxim de cofinançament és del 75%. La durada màxima de les accions és de 18 mesos i hauran de començar a partir de febrer 2014.

Termini: 22 octubre 2013

Més informació: Comissió Europea - DG Empresa i Indústria

  
  
  
PREMI PLA DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE DE LA UE
  
En el marc de la campanya de Mobilitat Urbana Sostenible, la Comissió Europea convoca la segona edició del Premi Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la UE.

El concurs està obert a les ciutats de la Unió Europea i de l'Espai Econòmic Europeu (Noruega, Islàndia i Liechtenstein), que han iniciat o completat el desenvolupament d'un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Per "ciutats" s'inclouen les autoritats públiques locals i regionals que tenen competència jurídica en el desenvolupament i implementació de plans de mobilitat urbana sostenible al seu territori.

Termini: 1 novembre 2013

Més informació: web del Premi

  
  
  
3. SOM EUROPA
JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI A LLEIDA
  
Aquesta iniciativa se celebra a tot Europa durant una setmana i es busca fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic mitjançant activitats gratuïtes als monuments, museus i jaciments arqueològics, entre altres, de tot Catalunya.

A Lleida s’han previst les següents activitats del 27 al 29 de setembre: visites al Museu de Lleida, a la Seu Vella, Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Més informació: Programa complert d’activitats a Catalunya

  
  
  
4. DESTAQUEM
NOVA CONVOCATÒRIA DE PLACES PER A AGENTS CONTRACTUALS A LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Procés per a la selecció d'Agents Contractuals (grups de funcions II , III i IV ), en els àmbits generalistes d’administració, auditoria, secretariat, economia, finances, informació i comunicació, llengües, dret, polítiques, gestió de programes i projectes i estadística. Cal tenir un títol d'ensenyament superior i coneixement satisfactori d'una segona llengua (anglès, francès o alemany).
Comissió Europea

  
  
  
PRÀCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTICIA DE LA UNIÓ EUROPEA A LUXEMBURG
  
Programa de pràctiques adreçat a joves titulats universitaris en Dret, Ciències Polítiques o Interpretació, amb coneixements del francès. Convocatòria oberta fins el 30 de setembre 2013.
Tribunal de Justícia de la UE

  
  
  
PRÀCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
Programa de pràctiques de 5 mesos adreçat a titulats d'universitats o de centres de nivell equivalent. Es poden sol•licitar a Brussel•les, Estrasburg o alguna de les delegacions del Parlament Europeu als 28 països de la UE. Convocatòria oberta fins el 15 d'octubre.
Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida