Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU CONCEDEIX EL PREMI SAKHAROV 2013 A MALALA YOUSAFZAI
  
L’estudiant i activista pakistanesa pel dret a l’educació de les dones Malala Yousafzai és la guanyadora del Premi Sàkharov per a la Llibertat de Consciència 2013, que atorga anualment el Parlament Europeu. Malala serà convidada a rebre el guardó el proper 20 de novembre al Parlament Europeu a Estrasburg.

Malala Yousafzai (1997) és una estudiant de la localitat pakistanesa de Mingora, coneguda pel seu activisme en favor del dret de les dones a l’educació al Pakistan, on el règim dels talibans va prohibir que les nenes anessin a l’escola. Quan totes les escoles per a noies sota control talibà van ser tancades al gener de 2009, amb tan sols 13 anys la Malala va començar a escriure un bloc per a la secció Urdu de la cadena BBC sota el pseudònim de Gul Makai. Quan es va rebel•lar la seva identitat, es van produir amenaces cap a la seva família, i a l’octubre de 2012 va patir un intent d’assassinat, quan un pistoler la va disparar al cap quan tornava a casa en autobús.

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES PER COFINANÇAR MESURES INFORMATIVES DE SUPORT RELATIVES A LA PAC
  
La Comissió Europea ha obert una convocatòria de propostes per cofinançar mesures informatives sobre la Política Agrària Comuna (PAC), amb l'objectiu d'informar als ciutadans sobre temes bàsics de la PAC reformada.

Els temes prioritaris són: la seguretat alimentària, la gestió sostenible dels recursos naturals i el desenvolupament d'àrees rurals.

Les accions plantejades hauran de tenir abast nacional o europeu i hauran d'implementar-se en almenys tres Estats membres. El percentatge màxim de cofinançament serà del 75% del total de les despeses elegibles.

Termini: 30 de novembre 2013.

Més informació: Comissió Europea- Agricultura i Desenvolupament Rural

  
  
  
PROGRESS: CONVOCATÒRIA D’EXPERIMENTACIÓ EN POLÍTICA SOCIAL
  
La Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea ha publicat una convocatòria sobre experimentació en política social en el marc del programa PROGRESS (VP/2013/012).

Hi ha tres àmbits prioritaris: activació de serveis de suport a la inclusió en la societat i en el mercat de treball; sistemes de protecció social que responguin a les necessitats de les persones al llarg de la seva vida; i millora de l'eficàcia i l'eficiència de la despesa per assegurar una protecció social adequada i sostenible.

Els projectes s'han de presentar per un consorci conformat per un mínim de dues entitats encara que el líder ha de ser una autoritat pública estatal, regional o local.

La subvenció sol•licitada ha d'estar entre els 700.000€ i 1.000.000€ (s'aprovaran 4-5 projectes) i el percentatge màxim de cofinançament del 80%.

Termini: 16 desembre 2013.

Més informació: Comissió Europea- Ocupació, Afers Socials i Inclusió

  
  
  
3. SOM EUROPA
JORNADA SOBRE OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT LOCAL EUROPEU 2014-2020, EL 22 D’OCTUBRE A LLEIDA
  
El centre Europe Direct Lleida i el Consell Català del Moviment Europeu organitzen, en el marc de la Fira Municipàlia de Lleida, la jornada “Europa 2014-2020: oportunitats de finançament local”, el proper 22 d’octubre al matí a Fira de Lleida. L’objectiu d’aquesta jornada és presentar les polítiques prioritàries de la UE en el nou període de programació 2014-2020 i les oportunitats que ofereixen al món local els propers fons estructurals i els nous programes europeus en la seva aplicació a Catalunya.

Entrada gratuïta. Cal confirmar assistència a europedirectlleida@paeria.es / Tel. 973 700675

Més informació: Programa de la jornada

  
  
  
4. DESTAQUEM
TREBALL: PRÀCTIQUES REMUNERADES AL BANC MUNDIAL
  
Pràctiques remunerades al Banc Mundial adreçades a joves llicenciats que estiguin cursant un doctorat o estudis post universitaris. Inici de les pràctiques: desembre 2013. Termini de presentació de sol•licituds: 31 d'octubre.
Programa de pràctiques del Banc Mundial

  
  
  
TREBALL: PROCÉS DE SELECCIÓ DE LA XARXA EURES PER A DIFERENTS PAÏSOS
  
La xarxa EURES ha organitzat, conjuntament amb el SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) un procés de selecció per a treballar en diversos països europeus. En aquest marc de col•laboració es convoca un procés de selecció per a professionals de diferents sectors: Sector sanitari (Infermeria i personal cuidador), sector tècnic (enginyeria) i metal•lúrgia (soldadura i operadors de maquinària) i Sector docent (professors en diverses especialitats). Els països de destí són Alemanya, França, Holanda i Regne Unit. Termini de presentació de candidatures: 7 de novembre. Les entrevistes es faran a L’Hospitalet de Llobregat el proper 13 de novembre.
Informació sobre el procés de selecció

  
  
  
TREBALL: PROCÉS DE SELECCIÓ PER VACANTS DEL SECTOR DE L’HOSTALERIA A ALEMANYA
  
La xarxa EURES organitza, conjuntament amb el SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) un procés de selecció de xefs, cuiner/a, cambrer/a i recepcionista. Cal tenir coneixements d’alemany. Inscripció fins el 20 d’octubre. Les entrevistes es faran a Tarragona els 4 i 5 de novembre.
Informació sobre el procés de selecció

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida