Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EUROPA CREATIVA, NOU PROGRAMA PER AL SECTOR CULTURAL
  
Europa Creativa és el nou programa de la UE dedicat al sector del cinema, cultural i creatiu per al període financer del 2014 al 2020. Amb un pressupost de 1460 milions d’EUR per aquest període, prestarà suport a milers d’artistes, professionals i organitzacions culturals i audiovisuals de les arts escèniques, les belles arts, l’edició, el cinema, la televisió, la música, les arts interdisciplinars, el patrimoni i la indústria dels videojocs.

La pràctica totalitat dels projectes que rebin ajut hauran de tenir una dimensió transfronterera, i la major part del pressupost s’utilitzarà per concedir subvencions a projectes individuals, tot i que també donarà suport a iniciatives com les Capitals Europees de la Cultura, les Jornades Europees del Patrimoni i premis de la UE.

El programa incorporarà també un nou Instrument de Garantia Financera, que gestionarà el Fons Europeu d’Inversions (operatiu a partir de 2016) i facilitarà l’accés dels petits operadors als préstecs bancaris.

Més informació: Web d’Europa Creativa

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
CONVOCATÒRIA MEDIA 2014-2020 D’AJUTS A LA PROMOCIÓ DE FESTIVALS DE CINEMA
  
La Comissió Europea ha publicat la convocatòria que dóna suport als festivals de cinema.

Les accions elegibles dins d’aquesta convocatòria són els festivals que ofereixin un mínim d’un 70% de programació europea o bé un mínim de 100 llargmetratges (o 400 curts) de països que pertanyin al subprograma MEDIA. D’aquests, el 50% hauran de ser films no nacionals i amb un mínim de 15 països representats. A més, hauran de comptar amb un històric d’un mínim de 3 edicions.

Terminis: hi ha 2 terminis de presentació:
- 28/02/2014 per activitats que comencin entre 01/05/14 i 31/10/14;
- 04/07/2014 per activitats que comencin entre 01/11/14 i 30/04/15.

Més informació: Antena Media Catalunya

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROJECTES DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA D’EFICÀCIA EN L’ÚS ENERGÈTIC
  
L'Euroregió Pirineus Mediterrània ha publicat una nova convocatòria de cooperació sobre l'eficiència i consum responsable en l'ús de recursos (aigua o energia). La dotació financera és de 148.000 € i el percentatge màxim de cofinançament és del 60% del total de despeses elegibles.

Els projectes presentats hauran de contribuir a donar suport a l'eficiència i consum responsable en l'ús dels recursos (energia o aigua) mitjançant accions de comunicació, informació, recerca i formació.

Les regions elegibles són Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées. Els projectes hauran de ser presentats com a mínim, per una associació formada per tres entitats de tres de les quatre regions membres de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

Termini: 14 de març de 2014.

Més informació: web de l’Euroregió

  
  
  
3. SOM EUROPA
EXPOSICIÓ #DRETSCOMPARTITS DELS EUROPEUS I DEBAT AMB CIUTADANS SOBRE LA UE A LA PAERIA
  
Dilluns 13 de gener va tenir lloc a la Paeria la inauguració de l’exposició sobre els drets dels ciutadans europeus #dretscompartits, de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, i el debat-diàleg amb ciutadans sobre el present i futur de la UE.

El debat va comptar amb la participació de Montse Mínguez, regidora de Cooperació Territorial i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Lleida, Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Antoni Blanc, director del Centre d’Excel•lència Jean Monnet de la Universitat de Lleida i Rafa Gimena, periodista i director Dossier Europa.

Ciutadans i ciutadanes de Lleida, representants d’entitats civils, estudiants i professors de batxillerat i representants de la Corporació van assistir a l’acte i van participar al debat formulant preguntes i reflexions sobre la UE.

L’exposició al pati de la Paeria es pot visitar fins el divendres 17 de gener al matí.

Més informació: Fotografies de l'acte

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS EUROSCOLA
  
Euroscola és un concurs online convocat per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya adreçat a joves d’entre 15 i 18 anys que estudiïn ESO, Batxillerat o Cicles de FP de Grau Mig, que vol fer Europa més propera per als joves. L’any 2014 se celebra la vintena edición del concurs, centrat en el Parlament Europeu i les eleccions europees del mes de maig. L’inici del concurs és el 3 de febrer.
Les inscripcions s’han de fer per equips de 10 a través del web d'Euroscola

  
  
  
TREBALL: PRÀCTIQUES A LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Programa de pràctiques de 5 mesos a diversos serveis i Direccions de la Comissió Europea, adreçades a titulats universitaris, amb bon nivell d’anglès, francès o alemany. Inscripcions fins el 3 de febrer.
Web de la Comissió Europea

  
  
  
TREBALL: EURODISNEY OFEREIX PLACES DE PERSONAL D'HOSTALERIA, ANIMACIO I NETEJA PER A TREBALLAR A PARIS
  
El complex turístic Disneyland Paris busca personal a les àrees d'hosteleria, recepció, atenció al client, operadors/animadors d'atraccions, assistència i entreteniment als visitants i personal de neteja del parc. Cal saber anglès i francès.
L'empresa es desplaçarà a Madrid per a fer entrevistes de selecció els propers 6 i 7 de febrer de 2014.
Web d'Eurodisney Paris

  
  
  
5. ELECCIONS EUROPEES 2014
NOU WEB SOBRE LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU
  

El Parlament Europeu ha creat un web específic sobre les eleccions del proper mes de maig. S’hi pot trobar informació sobre els 28 Estats membres de la UE, les eleccions a tota la Unió Europea entre el 22 i el 25 de maig de 2014, una secció de notícies, informació sobre els partits polítics de dimensió europea i un kit de premsa per a periodistes.

Més informació: Web del Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida