Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CONVOCATÒRIA DELS PREMIS EUROPEUS A LA PROMOCIÓ EMPRESARIAL 2014
  
La Comissió Europea ha convocat l’edició 2014 d’aquests premis destinats a recompensar les iniciatives més imaginatives i eficaces d’organismes públics i associacions público-prives de la UE que fomenten l’emprenedoria i donen suport, especialment, a les PIMEs. Hi ha sis categories de premis: promoció de l’esperit empresarial; inversió en aptituds; millora de l’entorn empresarial; suport a la internacionalització d’empreses; foment dels mercats ecològics i l’eficiència dels recursos; emprenedoria responsable i inclusiva.

La competició es desenvolupa en dues fases: primer els candidats han de competir a escala nacional per poder optar després a la competició a escala europea.

Més informació: Web dels Premis

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA D'AJUTS PER A LA DIVERSIFICACIÓ ECONÒMICA DE LES ZONES RURALS DEL PROGRAMA LEADER
  
La Comissió Europea ha publicat una convocatòria d'ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader en el marc de l'eix 4 del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2007-2013, mitjançant els grups d'acció local (GAL).

Els ajuts a la diversificació inclouen:

- Millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris. Creació, millora i/o ampliació de microempreses o petites i mitjanes empreses agroalimentàries o agrobotigues (mesura 12301)

- Creació i desenvolupament de microempreses. Creació, millora i/o ampliació de microempreses, per diversificar i potenciar el teixit econòmic en els territoris rurals (mesura 312)

- Foment d'activitats turístiques. Creació, millora i/o amplicació d'establiments turístics de capacitat reduïda o d'empreses d'activitats d'oci (mesura 313)

- Conservació i millora del patrimoni rural. Projectes d'inversió superiors a 300.000€, que generin activitat econòmica i serveixin per a l'embelliment de nuclis antics, recuperació de l'arquitectura tradicional i actuacions no productives que constitueixin elements de dinamització, generin una atracció cap a la zona d'actuació i creïn sinergies amb els projectes productius de l'àmbit territorial Leader (mesura 323)

Termini: 22 de febrer de 2014.

Més informació: DOGC

  
  
  
L’AGÈNCIA EXECUTIVA D’EDUCACIÓ, AUDIOVISUAL I CULTURAL DE LA UE BUSCA EXPERTS PER ASSESSORAR L’AGÈNCIA EN LA GESTIÓ DELS PROGRAMES DE LA UE
  
L’Agència necessita experts externs per a les següents línies del programa: Erasmus+ (educació, juventut, esport), Europe for Citizens, Europa Creativa (MEDIA, Cultura), EU Aid Volunteers.

Les tasques dels experts consistiran en: avaluar les propostes rebudes en les convocatòries; fer una avaluació i seguiment dels projectes; fer estudis específics i anàlisis relatius als camps de l'activitat; traducció i edició de documents en els idiomes requerit; tasques de suport a l'Agència durant els esdeveniments públics; qualssevol altres funcions relacionades amb els programes gestionats per l'Agència.

Més informació: web de l'AECEA

  
  
  
3. SOM EUROPA
JORNADA SOBRE EL PROGRAMA HORIZON 2020 A LA UNIVERSITAT DE LLEIDA, EL 6 DE FEBRER
  
La Universitat de Lleida, conjuntament amb l’AGAUR, organitzen el proper dijous 6 de febrer a les 10h una jornada informativa sobre el programa Horizon 2020 (Programa marc per a la investigació i la recerca de la UE 2014-2020), durant la qual es presentaran els tres pilar del Programa: Reptes Socials, Ciència Excel•lent i Lideratge Industrial.

Dia i lloc: 6 de febrer, de 10.00 a 13.00 h. Sala de Juntes de la Facultat de Ciències de l’Educació. Av. de l’Estudi General, 4 (Universitat de Lleida - Campus de Cappont).

Cal confirmació d’assistència a carolina.subias@udl.cat

  
  
  
4. DESTAQUEM
TREBALL: PROGRAMA DE PRÀCTIQUES A LES OFICINES DE LA XARXA EXTERIOR D'ACCIÓ
  
Pràctiques remunerades de 9 mesos per a menors de 25 anys en investigació de mercats i accions per a la internacionalització empresarial en els àmbits de gestió empresarial, el finançament, la cooperació internacional, la innovació i la internacionalització, als Centres de Promoció de Negocis d’ACCIÓ. Presentació de candidatures fins el 17 de febrer.
Web d'ACCIÓ

  
  
  
FORMACIÓ: BEQUES DE POSTGRAU DE LA FUNDACIÓ LA CAIXA PER A ESTUDIAR ALS ESTATS UNITS O AL CANADÀ
  
La Fundació ”la Caixa” convoca 48 beques per cursar estudis de postgrau, en universitats dels Estats Units o del Canadà, durant el curs 2015-2016. La convocatòria comprèn totes les àrees del coneixement i s’adreça a graduats universitaris, llicenciats i titulats superiors. Els estudis són de màster o doctorat. Presentació de candidatures fins el 28 d’abril de 2014.
Fundació La Caixa

  
  
  
5. ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU
  

En les properes eleccions al Parlament Europeu s’escolliran 751 diputats, dels quals 54 corresponen a Espanya. Al nostre país les eleccions tindran lloc el diumenge 25 de maig.

Com a novetat d’aquestes eleccions, cal destacar que el proper president de la Comissió Europea– actualment José M. Durao Barroso- serà escollit pel Parlament Europeu i no pels Estats membres com fins ara, i els partits polítics europeus hauran de presentar els seus candidats a presidir la Comissió Europea durant la campanya electoral.

Més informació: Web de les eleccions al Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida