Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PARTICIPA AL DEBAT CIUTADÀ AMB VIVIANE REDING, EL 23 DE FEBRER A BARCELONA
  
El proper 23 de febrer, la vicepresidenta de la Comissió Europea serà a Barcelona per participar en un debat amb ciutadans i ciutadanes sobre el futur d’Europa i recollir les idees que sorgeixen arreu del territori per canviar Europa i per construir la UE que volen els seus ciutadans. El col•loqui amb Viviane Reding arriba a Barcelona quan falten pocs mesos per a les eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran el mes de maig.

Per participar al debat, que tindrà lloc a la Pedrera, cal inscriure’s a través del web www.debatredingbarcelona.eu. També s’hi pot participar a través de les xarxes socials, aportant idees al facebook facebook.com/comissioeuropeabcn o plantejant preguntes a través de Twitter amb l’etiqueta #redingBCN.

Més informació: Debat amb Viviane Reding

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
PROGRAMA CULTURA EUROPA CREATIVA: CONVOCATÒRIA DE PROJECTES DE COOPERACIÓ EUROPEA
  
En el marc del subprograma Cultura d’Europa Creativa, la Comissió Europea ha publicat la convocatòria del capítol “projectes de cooperació europea”. Les prioritats i accions d’aquest tipus de projectes són:
 • Projectes de circulació i mobilitat: activitats culturals internacionals com exposicions, intercanvis, festivals; iniciatives per a l’accés a obres literàries europees i el desenvolupament d’audiències.
 • Projectes amb capacitat operativa transnacional: accions de formació i capacitació; accions per a la cooperació internacional i la internacionalització de carreres i activitats, dins i fora de la UE; altres projectes per a facilitar l’accés a oportunitats professionals (networking, etc.)

  Els projectes de cooperació europea poden ser de menor o major escala, en funció del nombre de socis participants.

  Termini: 5 de març de 2014

  Més informació: programa Europa Creativa

 •   
    
    
  CONVOCATÒRIA COSME “ENTERPRISE EUROPE NETWORK” 2015/2020
    
  Convocatòria de propostes de la Xarxa “Enterprise Europe Network” (EEN) de serveis de suport a les empreses, en el marc del programa COSME (Programa Comunitari per a la Competitivitat de les Empreses i per a les PIME). La Xarxa ENN té com a objectiu contribuir als objectius del programa COSME facilitant l'accés als mercats europeus i internacionals de les PIME europees i proporcionant serveis de suport de creixement empresarial i d’innovació. La Xarxa treballarà principalment amb les PIME europees que tracten d'aprofitar les noves oportunitats en el mercat interior europeu i també en tercers països.

  Les activitats que haurà de prestar la xarxa són: serveis d'assessorament, suport i informació; serveis de col•laboració transfronterers per a la cooperació empresarial, la transferència de tecnologia i la innovació i la recerca; activitats de retroalimentació de les PIME; activitats específiques en el marc de suport a la innovació (programa Horitzó 2020)

  Termini: 15 de maig 2014

  Més informació: Convocatòria del programa COSME

    
    
    
  3. SOM EUROPA
  TALLERS DEL PROJECTE EUROPEU “TOGETHER OLD AND YOUNG” (TOY) DE LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA
    
  La Regidoria d’Educació ha organitzat durant els mesos de gener i febrer dos tallers de Capacitació del Projecte TOY (Together Old and Young), projecte europeu en el marc del programa Grundvic.

  Aquest projecte europeu promou l’apropament entre els nens i les nenes i les persones grans, mitjançant l’intercanvi d’experiències divertides i motivadores. Tant els infants com les persones grans aprenen a desenvolupar i viure experiències significatives. Together Old and Young pretén construir comunitats amigues i properes per als infants i la gent gran.

  Els participants d’aquests tallers han estat persones interessades en la creació d'una iniciativa d'aprenentatge intergeneracional (IGL), que reuneix els nens petits (0-8 anys) i les persones de més edat (55 a 74 anys, 75 anys +), i/o un major desenvolupament d’una iniciativa IGL existent.

  Més informació: Regidoria d'Educació- Ajuntament de Lleida

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  CONCURS EUROSCOLA
    
  Euroscola és un concurs online convocat per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya adreçat a joves d’entre 15 i 18 anys que estudiïn ESO, Batxillerat o Cicles de FP de Grau Mig, que vol fer Europa més propera per als joves. L’any 2014 se celebra la vintena edición del concurs, centrat en el Parlament Europeu i les eleccions europees del mes de maig. El premi consisteix en la participació en el programa “Euroscola” que es durà a terme al Parlament Europeu a Estrasburg amb joves de tota Europa.
  Les inscripcions per equips es poden fer fins el 15 de març de 2014 a través del web d'Euroscola

    
    
    
  TREBALL: PLACES D’AUXLIARS DE CONVERSA EN ESPANYOL PER A CENTRES EDUCATIUS A L'ESTRANGER 2014-2015
    
  El Ministeri d’Educació, Cultura i Esports ha convocat 969 places d'auxiliar de conversa en espanyol per a centres educatius d’Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Canadà, EUA, França, Irlanda, Itàlia, Malta, Nova Zelanda i Regne Unit.
  Enviament de sol•licituds fins el 20 de febrer.
  Convocatòria BOE

    
    
    
  TREBALL: PRÀCTIQUES AL SERVEI EUROPEU D’ACCIÓ EXTERIOR
    
  Programa adreçat postgraduats amb títol de Màster dels Estats membres de la UE per a treballar en les Delegacions de la UE a l’exterior, durant 9 mesos (prorrogables 9 mesos més).
  Enviament de sol•licituds fins el 3 de març.
  Web del programa

    
    
    
  5. ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU
  QUEDEN 100 DIES PERQUÈ OBRIN ELS PRIMERS COL•LEGIS ELECTORALS AL MAIG DE 2014
    
  400 milions de persones podran escollir un nou Parlament Europeu el proper mes de maig. Els 751 eurodiputats que sortiran escollits no només fixaran el curs de les polítiques europees durant els propers cinc anys, sinó que també elegiran el/la líder de l'òrgan executiu de la UE: el/la president/a de la Comissió Europea.

  Més de 5,4 milions de catalans estan cridats a les eleccions europees del 25 de maig, en què s’escolliran els 54 representants espanyols al Parlament Europeu fins al 2019. El Parlament Europeu té actualment 7 grups polítics, que representen més de 160 partits nacionals.

  Més informació: Parlament Europeu

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

  Soc de Lleida