Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU APROVA EL CARREGADOR UNIVERSAL PER A TOTS ELS TELÈFONS MÒBILS
  
El ple del Parlament Europeu va donar el 13 de març llum verda al carregador universal per als telèfons mòbils i dispositius similars com els tablets. Després d’aquesta votació al PE, les empreses estaran obligades a adaptar els seus models a un mateix dispositiu. D’aquesta manera es facilita el seu ús i es redueixen despeses i residus.

Amb aquesta decisió es pretén també reduir l’ús dels equips radioelèctrics i evitar els actuals riscos d’interferència entre els diferents productes. Els fabricants tindran 3 anys per adaptar-se, i el 2017 haurà d’estar disponible un carregador de bateria estàndard.

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
PROGRAMA ERASMUS+: CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES EN L’ÀMBIT DE LA JOVENTUT (2014)
  
Convocatòria d'ajuts per a la realització d'activitats finançades per la Comissió Europea en el capítol de Joventut del programa Erasmus+. Les accions previstes en aquesta convocatòria són les següents:

Acció clau 1. Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge:
. Mobilitat dels joves (intercanvis juvenils)
. Mobilitat dels joves (Servei Voluntari Europeu)
. Mobilitat de les persones que treballen en l'àmbit de la joventut
Dates límit de presentació de propostes 24 de març, 30 d'abril i 1 d'octubre de 2014.

Acció clau 2. Cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques (Associacions Estratègiques en l'àmbit de la Joventut): dates límit de presentació de propostes 30 d'abril i 1 d'octubre de 2014.

Acció clau 3. El suport a la reforma de les polítiques Dates límit per a la presentació de propostes 30 d'abril i 1 d'octubre de 2014.

Més informació: Convocatòria BOE

  
  
  
CONVOCATÒRIA 2014 DE LA COOPERACIÓ EUROPEA EN INVESTIGACIÓ CIENTÍFICA I TÈCNICA (COST)
  
COST dóna suport a la posada en xarxa d'activitats com reunions, conferències, missions científiques de curta durada, escoles de formació i activitats de promoció. No finança activitats específiques de recerca.

El programa COST està organitzat en 9 seccions temàtiques generals (biomedicina i biociència molecular; ciències i tecnologies químiques i moleculars, ciències de la Terra i gestió mediambiental; alimentació i agricultura, boscos i els seus productes i serveis; individus, societats, cultures i salut; tecnologies de la informació i la comunicació; materials, física i nanociències, transport i desenvolupament urbà).

Es poden presentar propostes en un tema de les seccions temàtiques o en propostes interdisciplinàries. Hauran d’integrar investigadors procedents d’un mínim de 5 països del programa COST.

Termini: 28 de març de 2014

Més informació: web de COST

  
  
  
3. SOM EUROPA
CICLE DE DIÀLEGS-DEBATS SOBRE EUROPA I LES ELECCIONS EUROPEES ALS CENTRES CÍVICS DE LLEIDA
  
Cicle de diàlegs-debats per parlar sobre l'actualitat de la UE i les eleccions al Parlament Europeu que es celebraran el 25 de maig de 2014, organitzats per l'Europe Direct Lleida i la Regidoria de Participació Ciutadana amb la col•laboració de la FAVLL de Lleida i el Consell Català del Moviment Europeu.

El proper diàleg és dimarts 25 de març, 19.30h: Centre Cívic de Balàfia (C/ de Terrassa, 1). L’últim del cicle serà dilluns 7 d'abril, 19:30h: Local social de Copa d'or i Sot de Fontanet (Institut Castell dels Templers)

A càrrec de Joaquim Millan, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu i director d'Eurolocal. Assistència lliure.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONVOCATÒRIA DE LA SISENA EDICIÓ DEL PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA (2014)
  
L'Ajuntament de Lleida ha convocat la sisena edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida amb l'objectiu de promoure la projecció internacional de Lleida i la seva àrea d'influència.

El guardó reconeix públicament i institucional la trajectòria de persones, entitats de la societat civil, empreses i/o institucions que hagin destacat per la seva aportació, a través del seu treball acadèmic, científic, econòmic, social o cultural, a la visibillització, el coneixement o el ressò internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori més pròxim.

Termini de presentació de candidatures: 25 d'abril de 2014.

Més informació: Web del Premi Internacional

  
  
  
5. ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU
  
Cinc partits polítics europeus ja han seleccionat els seus candidats a la presidència de la Comissió Europea, que el nou Parlament Europeu sorgit de les urnes al maig votarà durant la sessió plenària del 14-17 de juliol a Estrasburg. Són els següents:

- Guy Verhofstadt, exprimer ministre belga, és el candidat del Partit Demòcrata Europeu, que forma part del grup liberal
- Jean-Claude Juncker, exprimer ministre luxemburguès, és el candidat del Partit Popular Europeu
- L’alemanya Ska Keller i el francès José Bové són els candidats del grup dels Verds
- Martin Schulz, actual president del PE, és el candidat del Partit Socialista Europeu
- El grec Alexis Tsipras és el candidat del Partit de l’Esquerra Europea, que agrupa als partits demòcrates de l’esquerra alternativa i progressista.

Per conéixer el procediment d’elecció del president de la Comissió Europea, podeu consultar l’infogràfic del Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida