Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOU DISSENY DEL PORTAL DE LA XARXA EURES DE CERCA DE TREBALL A L’ESTRANGER
  
EURES (serveis europeus d’ocupació) és una xarxa de cooperació, coordinada per la Comissió Europea, destinada a facilitar la lliure circulació dels treballadors en el marc de l’Espai Econòmic Europeu (31 països europeus).
La pàgina web d’EURES ha estat completament renovada, de manera que ara, per als sol•licitants de treball, s’ha desenvolupat una nova forma de crear el CV en línia, que permet informar exhaustivament sobre les competències i l’experiència laboral als empresaris, utilitzant paraules claus. Per als empresaris, ara serà més fácil trobar CVs adequats per als seus llocs de treball vacants.
En la nova web d’EURES també hi ha un apartat sobre “Vida i treball” que conté informacions sobre qüestions importants a l’hora de traslladar-se a un altre país a treballar, com eines per trobar allotjament i escola, impostos, cost de vida, la legislación social, etc.

Més informació: EURES

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DE LA XARXA ENTERPRISE EUROPE NETWORK
  
L'objectiu d'aquesta convocatòria és establir la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) per al període 2015-2020, en el marc del programa COSME per a la Competitivitat de les Empreses i les PIMES.
La xarxa EEN contribuirà als objectius del programa COSME, facilitant l'accés als mercats europeus i internacionals de les PIME europees i proporcionant serveis de suport empresarial i la innovació integrats orientats al creixement que ajuden a enfortir la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses europees. La Xarxa abordarà principalment les PIME europees que tracten d'aprofitar les noves oportunitats en el mercat interior, sinó també en tercers països.
Termini: 3 de juny 2014
Més informació: Comissió Europea

  
  
  
CONVOCATÒRIA D’ACCIONS INDIVIDUALS MARIE CURIE
  
L’objectiu de les accions Marie Curie és millorar el potencial creatiu i innovador dels investigadors amb experiència, a través de projectes individuals. Es tracta de fomentar una mobilitat internacional i intersectorial tant en universitats, centres de recerca, infraestructures de recerca, empreses, PIME i altres grups socioeconòmics de tot Europa i de fora d’Europa.

Els investigadors candidats han de tenir o bé el títol de doctorat o comptar amb 4 anys d'experiència en recerca a temps complet.

Termini:: 11 de setembre 2014
Més informació: Horitzó 2020

  
  
  
3. SOM EUROPA - SETMANA D’EUROPA A LLEIDA
ACTES CULTURALS DE TEATRE, MÚSICA I DANSA EN EL MARC DE LA CELEBRACIÓ DEL DIA D’EUROPA DEL 5 AL 9 DE MAIG
  
L’Ajuntament de Lleida, a través del centre Europe Direct de la Regidoria de Projecció Exterior, organitza la Setmana d’Europa, amb l’objectiu de celebrar el Dia d’Europa. Amb aquesta celebració commemorem que el 9 de maig de 1950 el ministre francès d’Exteriors Robert Schuman va proclamar un discurs on va exposar la seva idea d'una nova forma de cooperació política a Europa, que va constituir l’inici de l’actual Unió Europea. Els actes previstos són:

- Gimcana “Destí Europa” i acte institucional, el dia 6 de maig al Turó de la Seu Vella
- Teatre: “La idea d’Europa”, de George Steiner, el dia 6 de maig al Cafè del Teatre Escorxador
- Concert “Música i dansa”, el dia 7 de maig a la Pl. Sant Joan
- Cinema europeu: “Alabama Monroe”, el 8 de maig a l’Espai Funàtic
- Xerrades sobre Voluntariat europeu, els dies 6 i 8 de maig a La Palma-Centre de Recursos Juvenils, organitzades per la Regidoria de Joventut.

Més informació: programa de la Setmana d’Europa

  
  
  
4. DESTAQUEM
LA INICIAVA “JOVENTUT EN MOVIMENT” DE LA COMISSIÓ EUROPEA S’HA PRESENTAT A CATALUNYA DURANT LA FIRA DE LA F&T DEL 24 AL 26 D’ABRIL
  
La campanya informativa “Joventut en moviment” de la Comissió Europea ha estat una de les protagonistes principals de la darrera edició de la Fira de Formació Professional i Treball “F&T, desenvolupada del 24 al 26 a Fira de Lleida. A l’estand de la Comissió Europea s’hi va presentar un gran ventall d’iniciatives que promouen la mobilitat, la formació i l’ocupació dels joves a Europa, com els programes Erasmus+, Servei Voluntari Europeu, la xarxa Eures, programes del Fons Social Europeu, entre altres.

La iniciativa “Joventut en moviment” ha comptat amb la participació de la Comissió Europea, el centre Europe Direct Lleida, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Lleida, el Departament d’Ensenyament, el Servei d’Ocupació de la Generalitat, la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Globalleida i la Universitat de Lleida.

Més informació: “Joventut en Moviment”

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida