Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CAMPANYA “TREBALLANT PER A TU” DE LA UE
  
La Comissió Europea ha endegat una campanya informativa sobre les inversions de la UE i els seus efectes en la creació d’ocupació i en la millora de la vida diària de les persones. A través d’anuncis en mitjans de comunicació i del web www.trabajandoparati.eu podem conéixer 80 projectes finançats i desenvolupats en diversos països europeus, entre ells, a l’estat espanyol.

Com a exemple, podem trobar un projecte a escala europea per ajudar les persones amb asma a respirar millor, que compta amb la participació de 40 organitzacions d’Espanya, Alemanya i Polònia. S’ha fet un estudi clínic a Europa que permet identificar els diferents tipus d’asma i compartir idees i investigacions recents a través d’una plataforma central.

Més informació: web “Trabajando para ti”

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
CONVOCATÒRIA DE LA XARXA ENTERPRISE EUROPE NETWORK (COS-EEN-2014-2-04)
  
La Comissió Europea ha publicat la segona convocatòria de la xarxa Enterprise Europe Network, que ha de contribuir als objectius del programa COSME (Programa per a la Competitivitat de les Empreses i per a les PIME), facilitant l'accés als mercats europeus i internacionals de les PIME europees i proporcionant serveis de negocis i suport a la innovació integrades orientades al creixement que ajudin a enfortir la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses europees.

La xarxa abordarà principalment a les PIME europees que tracten d'aprofitar les noves oportunitats en el mercat únic i en tercers països.

Termini: 29 de gener de 2015

Més informació: convocatòria de propostes

  
  
  
PROGRAMA ERASMUS+: ACCIÓ CLAU 3. SUPORT A LA REFORMA DE POLÍTIQUES – INICIATIVES PROSPECTIVES
  
La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes en el marc del programa Erasmus+ per a projectes de cooperació europea prospectiva en els àmbits de l'educació, la formació i la joventut.

Els projectes de cooperació prospectiva són projectes de cooperació proposats i gestionats per una associació d'actors clau amb l'objectiu d'identificar, provar, desenvolupar i avaluar nous enfocaments innovadors en els àmbits de l'educació, la formació i la joventut que es puguin integrar i permetin obtenir informació per millorar les polítiques d'educació i de joventut. Els projectes s’han de centrar en la innovació en les pràctiques i polítiques dels sectors de l’educació i la joventut.

Les activitats finançables són, entre d'altres: anàlisis de necessitats, estudis, activitats de recerca, tallers, conferències i seminaris, intercanvis, avaluacions i activitats de sensibilització. El requisit mínim per a la formació d’una associació és la presència d’organitzacions que representin a tres països del programa.

Termini: 24 de febrer de 2015.

Més informació: convocatòria de propostes

  
  
  
PROGRAMA ERASMUS + ACCIÓ ESPORTS: PARTENARIATS COL•LABORATIUS
  
La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes en el marc del programa Erasmus+ per a projectes en l’àmbit de l’Esport per finançar partenariats col•laboratius en el camp de l’esport i esdeveniments esportius europeus sense ànim de lucre en el marc de la setmana europea de l’esport 2015.

Aquesta convocatòria finança projectes enfocats a la creació de partenariats esportius per a la realització d’accions col•laboradores en el marc de l’esport a més d’esdeveniments sense ànim de lucre que tinguin l’esport com a base de la seva activitat.

Termini: 22 de gener de 2015

Més informació: convocatòria de propostes

  
  
  
3. SOM EUROPA
RECEPCIÓ ALS GUANYADORS DE LA GIMCANA DESTÍ EUROPA
  
El tinent d’alcalde i regidor de Turisme i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, va rebre a la Paeria, el passat 23 de desembre, els alumnes guanyadors de la Gimcana del Dia d’Europa, del col•legi Lestonnac, que van viatjar a Brusel•les al novembre per conèixer el Parlament Europeu i altres institucions europees. La visita va permetre als estudiants aprofundir en el coneixement de la Unió Europea, visitar les instal•lacions de la institució a Brussel•les, tenir contacte amb els eurodiputats i treballadors de l’Eurocambra i intercanviar impressions sobre els temes d’actualitat de la política comunitària.

El responsable de Projecció Exterior de la Paeria va conversar amb els guanyadors del concurs per conèixer tot allò que els estudiants han après sobre la UE i va escoltar les seves propostes i suggeriments.

La Gimcana forma part dels actes de la Setmana d’Europa, una iniciativa que organitza cada any l’Ajuntament de Lleida per commemorar el Dia d’Europa (9 de maig)

  
  
  
4. DESTAQUEM
GARANTIA JUVENIL A CATALUNYA
  
La Garantia Juvenil és un programa europeu per reduir l’atur juvenil. L'objectiu és garantir que els joves menors de 25 anys puguin rebre una oferta d'ocupació, d'educació contínua o un període de pràctiques després d'acabar l'educació formal o quedar aturats.
Els beneficiaris de la Garantia Juvenil són els joves menors de 25 anys o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, que ni estudien, ni treballen, ni reben formación, ja que constitueixen un dels grups de població amb més dificultats d'accés a l'ocupació en aquest moment.

Per a més informació i inscripció al programa, us podeu adreçar a La Palma- Centre de Recursos Juvenils de Lleida (C. la Palma, 6-10. 25002 Lleida Tel. 973 700 666 joventut@paeria.cat)

La Generalitat de Catalunya ha creat el següent web amb informació detallada del programa Garantia Juvenil

  
  
  
L'EUROPE DIRECT LLEIDA US DESITJA MOLT BONES FESTES I UN FELIÇ ANY 2015!
  

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida