Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
2015, ANY EUROPEU DEL DESENVOLUPAMENT
  
El 2015 serà l'Any Europeu del Desenvolupament. Les activitats començaran el 9 de gener, amb una cerimònia d'inauguració a Riga (Letònia). L'objectiu de l'Any Europeu del Desenvolupament és augmentar la conscienciació dels ciutadans europeus sobre el paper que juga la UE en el desenvolupament internacional, en l’eradicació de la pobresa i en la resposta als reptes globals, alhora que animar-los a comprometre's i a participar de forma activa en el desenvolupament internacional i en les accions de l'Any Europeu.

Les activitats que es duran a terme durant el 2015 giraran al voltant del lema "el nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur". El 2015 és l'any fixat per assolir els objectius del Mil•lenni i també és l'any en què es decidirà un nou acord internacional sobre el clima, en la Conferència del Canvi Climàtic de les Nacions Unides al setembre.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
PROGRAMA EUROPA AMB ELS CIUTADANS 2014-2020. CONVOCATÒRIES DE PROPOSTES
  
La Comissió Europea ha publicat diverses convocatòries del programa Europa amb els Ciutadans 2014-2020 del capítol 2 “El compromís democràtic i la participació ciutadana”. L'objectiu del programa Europa amb els ciutadans és contribuir a la comprensió de la UE per part dels ciutadans, promoure la ciutadania europea i millorar les condicions per a la participació; conscienciar sobre la memòria històrica; i encoratjar la participació democràtica. Poden participar-hi els ens públics i les ONG dels 28 Estats membres.

En concret, s’han publicat les següents convocatòries:

  
  
  
2.1. AGERMANAMENTS DE CIUTATS
  
Aquesta convocatòria pretèn donar suport a projectes que acostin ciutadans de pobles agermanats. A través de mobilitzar ciutadans de la Unió a nivell local per tal de debatre temàtiques d’interès que formin part de l’agenda europea. Aquesta mesura persegueix promoure la participació cívica en el procés de construcció i desenvolupament de les polítiques europees.

Termini: 2 de març de 2015

Més informació: Agència Executiva d’Educació, Audivisual i Cultura

  
  
  
2.2. XARXES DE CIUTATS
  
Aquesta convocatòria proporciona finançament als municipis i a les associacions perquè treballin conjuntament en temàtiques concretes amb una perspectiva de llarg termini amb la voluntat de desenvolupar xarxes de ciutats que permetin una cooperació sostenible.

Termini: 2 de març de 2015

Més informació: Agència Executiva d’Educació, Audivisual i Cultura

  
  
  
2.3. PROJECTES DE LA SOCIETAT CIVIL
  
Aquesta convocatòria promou projectes que fomentin la trobada de ciutadans en activitats vinculades directament a les polítiques de la Unió, proporcionant així la participació directa en el procés de disseny de polítiques de la Unió. Les activitats finançades hauran d’incloure; la promoció de la solidaritat i el compromís social, el recull d’opinions, el voluntariat.

Termini: 2 de març de 2015

Més informació: Agència Executiva d’Educació, Audivisual i Cultura

  
  
  
3. SOM EUROPA
RECEPCIÓ DE NADAL ALS AMBAIXADORS DE LLEIDA
  
L’Auditori Municipal Enric Granados va acollir, el passat 24 de desembre, la tradicional recepció nadalenca als ambaixadors de Lleida que des de fa 13 anys organitza la Paeria a través de Turisme de Lleida. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir la trobada amb els ambaixadors que aquests dies han tornat a casa. La trobada s’ha dut a terme en aquest equipament municipal ja que acull l’exposició del científic lleidatà Joan Oró i coincidint amb la celebració l’any 2016 el centenari d’Enric Granados.

El programa dels Ambaixadors de Lleida, que compta actualment amb 620 persones, és una eina de promoció de la ciutat a través de la qual els lleidatans que hi participen fan de “cicerones” allà on es troben. Està adreçat als lleidatans i lleidatanes que resideixen fora de la ciutat i que volen contribuir a la seva projecció. El seu propòsit és formar una xarxa de persones interessades a canalitzar la promoció turística de la ciutat de Lleida en el seu lloc actual de residència, ja sigui a l'Estat espanyol, Europa o arreu del món.

Més informació: programa Ambaixadors de Turisme de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES DE POSTGRAU DE L’OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
  
Convocatòria de beques i ajuts per a estudis de màsters i postgrau:

- 25 beques per a cursar un doctorat a Espanya. Termini: 23 de febrer de 2015.
- 65 beques per a cursar estudis de postgrau a Europa. Termini: 9 de febrer de 2015.
- 48 beques per a cursar estudis de màster o doctorat a Estats Units o Canadà. Termini: 27 d'abril de 2015.
- 7 beques per a cursar estudis de màster o doctorat a Austràlia, Corea del Sud, l’Índia, el Japó, Singapur i la Xina. Termini: 23 de març de 2015

Més informació: Obra Social La Caixa

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida