Europa en un click
  
  
NOU BUTLLETÍ DE L'EUROPE DIRECT LLEIDA
  
Europe Direct Lleida presenta aquest nou butlletí d'informació europea amb l'objectiu de difondre l'actualitat de la Unió Europea: notícies d’actualitat, convocatòries de programes europeus, iniciatives locals de dimensió europea, així com altres actes i activitats. A la part final del butlletí trobareu les condicions d’ús d’aquest servei.

Per a més informació, us podeu adreçar a la nostra web i també al nostre centre:
Avda. Tortosa, 4. Edifici ÀGORA-Mercolleida. 25005 Lleida

  
  
  
ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
Consulta de la Comissió Europea "Quina Europa volem"
  
La Comissió Europea va llançar el mes de maig la iniciativa "Quina Europa volem", una àmplia consulta popular en què els ciutadans poden participar i dir en quina Europa volen viure el 2020.

En aquest marc, la vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària per a la Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, tindrà una trobada amb ciutadans a Cadis el pròxim 27 de setembre, de 12.30 a 14h, que serà retransmesa via webstreaming, el que permetrà veure en viu el debat a través d'internet al web http://uesp.es/ideas.

També es retransmetrà a través del compte de Twitter de la Representació de la Comissió a Espanya (@uemadrid). Les persones interesades podran participar al debat i plantejar preguntes utilitzant el hashtag #QuéEuropaQueremos.

Totes les contribucions que es rebin utilitzant aquest hashtag es mostraran en una gran pantalla a l’auditori de Cadis, on tindrà lloc el debat ciutadà. Enllaç per partipar al debat

  
  
  
PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
Recerca i Desenvolupament: Convocatòria de propostes dels programes de treball de 2012 i 2013 del Setè Programa Marc de la UE i del Programa Marc de la CEEA
  
La Comissió Europea ha publicat 50 convocatòries per a la recerca i la innovació que es destinaran a donar suport a projectes que impulsin l'ocupació i la competitivitat. La mesura s'inscriu en el 7è Programa Marc de la UE i permetrà cofinançar mesures que tractin qüestions com la salut, les noves tecnologies, l'energia i el medi ambient i altres.

Entre les 50 convocatòries es troba la que permet cofinançar projectes per al desenvolupament de ciutats intel•ligents ‘Smart Cities', a la qual es destinaran 365M€. L'objectiu és que el sector privat participi en aquesta iniciativa destinada a crear ciutats més eficients i respectuoses amb el medi ambient.

Hi ha diferents terminis en funció dels programes i convocatòries específics.

Més informació: 7è Programa Marc de la UE

  
  
  
Turisme: convocatòria per a productes turístics transnacionals basats en el patrimoni cultural o industrial (44G/ENT/PPA/12/6460)
  
L'objectiu de la convocatòria és complementar les polítiques nacionals i regionals de suport a la cooperació transnacional i iniciatives conjuntes encaminades a dissenyar productes transnacionals innovadors en els àmbits del turisme cultural i / o industrial, amb la finalitat de: contribuir a diferenciar l'oferta turística europea per capitalitzar i donar valor al patrimoni cultural comú; contribuir a la regeneració econòmica i creació d'ocupació en declivi (post) a través de les regions industrials en projectes de cooperació interregional i transnacional en l'àmbit del turisme.

El producte turístic transnacional ha de ser concebut i estructurat al voltant d'un tema comú, que ha d'estar relacionat amb el patrimoni cultural europeu o industrial. El producte turístic que es creï tindrà una "dimensió europea", ha d’abastar, com a mínim, 5 països europeus, i ha d’estar format per un consorci d’un mínim de 5 socis, basats en 5 països diferents.

Termini: fins el 28 de setembre.

Més informació: Comissió Europea - Empresa i Indústria

  
  
  
ESTUDIANTS DE L’ANUNCIATA-DOMINIQUES DE LLEIDA VISITEN EL PARLAMENT EUROPEU A BRUSSEL•LES
La visita és el premi concedit per haver guanyat la "Gimcana Destí Europa"
  
El 20 de setembre un grup de 25 joves del Col•legi Anunciata-Dominiques de Lleida Lleida va visitar el Parlament Europeu a Brussel•les, on van ser rebuts pels eurodiputats Maria Badia i Raimon Obiols.

Aquesta visita es produeix amb motiu del premi aconseguit pel grup de joves d’aquest centre escolar com a vencedors de la Gimcana Destí Europa. La gimcana va ser organitzada per l’Ajuntament de Lleida -amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona- per a tots els centres de secundària de la ciutat el passat 7 de maig en el marc dels actes de celebració de la setmana d’Europa per commemorar el Dia d’Europa, 9 de maig.

La visita al Parlament Europeu va permetre als estudiants aprofundir en el coneixement de la Unió Europea, visitar les instal•lacions de la institució a Brussel•les, tenir contacte amb els eurodiputats i treballadors de l’Eurocambra i intercanviar impressions sobre els temes d’actualitat de la política europea.

  
  
  
DESTAQUEM
I Fòrum agrari europeu: la nova PAC, el 29 de setembre de 2012 a Lleida
  
En el marc de la propera edició de la Fira de Sant Miquel de Lleida, el 29 de setembre tindrà lloc la jornada “I Fòrum agrari europeu: la nova PAC”, que té com a objectiu presentar la proposta de reforma de la Política Agrària Comuna de la Comissió Europea, les demandes del Parlament Europeu, el posicionament de la Generalitat de Catalunya, així com les opinions del sector agrari català.

L’Europe Direct Lleida col•labora en l’organització d’aquesta jornada.

Hora i lloc: 10h, Saló de Congressos. Fira de Lleida. Camps Elisis

La inscripció és gratuïta. Enllaç al programa

  
  
  
L’Europe Direct Lleida participarà amb un estand informatiu a la Fira de Sant Miquel
  
El centre Europe Direct Lleida estarà present a la Fira Agrària de Sant Miquel-Eurofruit que tindrà lloc del 27 al 30 de setembre amb un estand informatiu sobre la Unió Europea i els diferents serveis que ofereix el centre i la xarxa Europe Direct, situat a l'estand de la Paeria.

A l'estand informatiu us podreu informar sobre diferents aspectes de la UE així com trobar material divulgatiu sobre programes, iniciatives i institucions europees.

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida