Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LLANÇAMENT DE CINC PROGRAMES OPERATIUS ESPANYOLS AQUESTA SETMANA
  
Aquesta setmana es presentaran cinc programes operatius espanyols: Catalunya, Galícia, Castella La Manxa, País Basc i Cantàbria. A Catalunya, el Programa Operatiu està dotat amb 1.6 bilions d’Euros, dels quals 808.4m Euros provenen de la UE. El finançament de la UE es distribuirà d’acord amb l’estratègia d’especialització regional (RIS3CAT), que es concentra bàsicament en R+D+I i en les TIC, amb l’objectiu d’enfortir les institucions de R+D+I i de fomentar les activitats de recerca gestionades per la iniciativa privada.

El programa operatiu de Catalunya se centrarà en tres prioritats:
- Coneixement i innovació (40,9 % dels fons FEDER);
- Millora de la competitivitat de les pimes (37,9 % dels fons FEDER);
- Economia verda (21,2 % dels fons FEDER)

Els cinc Programes Operatius utilitzaran les inversions de la UE per millorar les seves capacitats en recerca i innovació, incloent l'ampliació de les activitats de recerca de les petites i mitjanes empreses del país (PIMES).

Més informació: Direcció General de Política Regional

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA CULTURA EUROREGIÓ 2015 PER A PROJECTES DE COOPERACIÓ
  
L’Euroregió Pirineus Mediterrània ha obert una convocatòria per donar suport a un partenariat que vulgui adquirir una dimensió europea mitjançant el programa Europa Creativa. La dotació de la present convocatòria és de 100.000 EUR, import que serà assignat a un sol projecte que es comprometi a presentar una candidatura a la convocatòria 2015 de la línia “projectes de cooperació a petita escala” del subprograma Cultura d’Europa Creativa.

Encara que el projecte seleccionat no sigui programat per la Comissió Europea, es desplegarà a escala regional (i europea), prèvia adaptació al nou context pressupostari. El partenariat ha de comptar necessàriament amb almenys quatre entitats de les quatre regions membres de l'Euroregió Pirineus Mediterrània i el líder també ha de ser de l’Euroregió.

Termini: 1 de juny 2015
Més informació: Euroregió Pirineus Mediterrània

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DE SOLUCIONS TIC QUE MILLORIN LA QUALITAT DE VIDA DE LA GENT GRAN
  
El programa de recerca i desenvolupament “Active and Assisted Living (AAL)” ha publicat la convocatòria de propostes ‘Living actively and independently at home' per finançar projectes que millorin la qualitat de vida de la gent gran mitjançant solucions TIC innovadores.

Les propostes hauran d'abordar els següents aspectes:
- Major grau d'independència per a l'usuari final, permetent la presa de decisions amb mínima ajuda professional, equipament i/o assistència.
- Solucions que contribueixin a millorar la qualitat de vida de l'usuari final, proporcionant-li més autonomia i participació en la societat.
- Solucions que serveixin de suport als usuaris en la seva llar, mitjançant tecnologies existents, o el desenvolupament de solucions que ajudin a cobrir les necessitats i que tingui un alt potencial de comercialització.

La dotació pressupostària de la convocatòria és de 200.000€.
Termini: 28 de maig 2015
Més informació: programa AAL

  
  
  
3. DESTAQUEM
CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL PARLAMENT EUROPEU
  
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha convocat un concurs de fotografia, relacionat amb l’Any Europeu del Desenvolupament. Cada mes, fins el setembre de 2015, es proposarà un tema diferent relatiu al desenvolupament. El premi del concurs és un viatge a Estrasburg. El tema de març és dones i nenes. Termini de participació: fins el 29 de març.
Oficina del PE a Barcelona

  
  
  
SELECCIÓ DE PROFESSIONALS PER TREBALLAR A BADEN-WÜRTTEMBERG – ALEMANYA
  
Procés de selecció a Barcelona per seleccionar més de 170 professionals qualificats interessats a treballar en aquesta regió d‘Alemanya en els sectors de l'hostaleria, restauració, construcció, sanitat i altres professions tècniques. Enviament de sol•licituds fins el 3 d’abril.
Oficina de Treball de la Generalitat

  
  
  
CONVOCATÒRIA D'OPOSICIONS A LA UNIÓ EUROPEA
  
Les institucions de la UE estan buscant graduats altament motivats, amb estudis universitaris complets; ciutadania de la UE; un coneixement profund d'una llengua oficial de la UE (C1); i un coneixement satisfactori d'anglès, francès o alemany (B2), per ser contractats com a personal permanent. Els llocs de treball oferts seran a Brussel•les o Luxemburg. Termini: fins el 21 d’abril.
Oficina EPSO

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida