Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSIÓ EUROPEA PRESENTA L’AGENDA EUROPEA SOBRE MIGRACIÓ
  
La Comissió Europea va presentar el 13 de maig una Agenda Europea sobre Migració, on esbossa tant les mesures immediates que s'adoptaran per tal de respondre a la situació de crisi que hi ha a la Mediterrània com els diversos passos que s'han de donar en els propers anys per gestionar millor la migració en tots els seus aspectes.

L'Agenda estableix una resposta europea que combina les polítiques internes i externes fent el millor ús possible de les agències i altres instruments de la UE, i comptant amb la participació de tots els agents: els Estats membres, les institucions de la UE, les organitzacions internacionals, la societat civil, les autoritats locals i els tercers països. El ple del Parlament Europeu debatrà el 20 de maig la nova Agenda Europea sobre Migració.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. CONVOCATÒRIES I PROGRAMES
CONVOCATÒRIA URBACT DE CREACIÓ DE XARXES DE PLANIFICACIÓ D’ACCIÓ EN L’ÀMBIT DEL DESENVOLUPAMENT URBÀ
  
El programa URBACT III ha publicat una convocatòria de propostes per a la creació de 20 xarxes de planificació d'acció (Action-Planning Networks), que tenen per objectiu millorar la capacitat de les ciutats de gestionar les polítiques urbanes sostenibles i reforçar l'habilitat de dissenyar estratègies integrades en aquest àmbit. Els beneficiaris són ciutats i autoritats públiques o entitats equivalents. El pressupost total elegible per una xarxa de planificació d'acció és d'entre 600.000€ i 750.000€.

Formant part d'aquestes xarxes, les ciutats intercanvien sobre reptes polítics específics i comparteixen experiències, problemes i possibles solucions, generant noves idees per afrontar els desafiaments relatius al desenvolupament urbà sostenible.

Termini: 16 de juny de 2015.
Més informació: web URBACT

  
  
  
CONVOCATÒRIA PER ENFORTIR LA COMPETITIVITAT I LA SOSTENIBILITAT DEL SECTOR TURÍSTIC EUROPEU
  
En el marc del programa COSME, s'ha publicat una convocatòria de propostes que té per objectiu promoure l'ampliació del turisme de temporada, la diversificació dels productes turístics i el foment del turisme accessible.

La convocatòria està dividida en tres temes:
1. Incrementar els fluxos turístics en temporada baixa/mitja per a col•lectius de sèniors (majors de 55 anys) i joves (entre 15 i 29 anys)
2. Diversificar l'oferta a la UE i els productes turístics promovent productes transnacionals, en els camps de l'esport i/o el benestar, o en l'àmbit cultural o de l'herència industrial.
3. Promoure l'accessibilitat del turisme millorant les instal•lacions per turistes amb necessitats especials, sota la idea de "turisme per a tothom".
Les propostes han de ser presentades per consorcis constituïts per un mínim de cinc socis d'almenys dos països diferents (pels temes 1 i 2) o d'almenys dos països diferents (pel tema 3).

Termini: 30 de juny de 2015.
Més informació: convocatòria COSME

  
  
  
3. SOM EUROPA
CELEBRACIÓ DE LA SETMANA D’EUROPA A LLEIDA
  
L’Ajuntament de Lleida, a través del centre Europe Direct, va organitzar del 4 al 9 de maig la Setmana d’Europa, amb l’objectiu de celebrar el Dia d’Europa (9 de maig).

Un dels principals actes va ser la Gimcana "Destí Europa", celebrada el dimecres 6 de maig amb 150 estudiants de primer de Batxillerat al Turó de la Seu Vella, que van superar diferents proves i jocs de contingut europeísta. El centre guanyador en l'edició 2015 ha estat l'IES Torrevicens, que com a premi podrà visitar el Parlament Europeu a Brussel·les.

En finalitzar la Gimcana va tenir lloc la hissada de la bandera europea i l'acte institucional de celebració del Dia d'Europa.

Més informació: web de la Paeria

  
  
  
4. DESTAQUEM
TREBALL: CONVOCATÒRIA D'OPOSICIONS PER TREBALLAR A LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Convocatòria EPSO/AD/303/15 per a administradors en l’àmbit de cooperació al desenvolupament i gestió d’ajuda a països de fora de la UE. Termini de presentació de sol•licituds fins el 9 de juny.
Web EPSO

  
  
  
TREBALL: OFERTES EN EL SECTOR SANITARI A SUÏSSA
  
La xarxa Eures publica diverses ofertes per a contractar personal d'infermeria i metges en diferents llocs de treball a Suïssa. Es tracta de posicions en Cardiologia i Angiologia IMC, Medicina interna, Atenció intensiva, Quirúrgica, entre altres. Termini de presentació de sol•licituds fins el 31 de juliol de 2015.
Oferta Eures

  
  
  
BEQUES ICEX D'INTERNACIONALITZACIO (BEQUES EN EMPRESES 2015)
  
El programa té com objectiu completar la formació, durant 9 mesos, i promoure la inserció laboral dels 235 becaris seleccionats mitjançant la possibilitat de realitzar pràctiques durant un any en empreses o entitats públiques espanyoles amb activitat internacional. Els becaris obtenen un Màster Universitari en Gestió Internacional de l'Empresa. Termini de sol•licituds fins el 29 de maig de 2015.
web de l'ICEX

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida