Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ALIANÇA EUROPEA PER A LA FORMACIÓ D’APRENENTS
  
Més de 40 empreses i altres organitzacions europees s’han adherit a l’Aliança Europea per a la Formació d’Aprenents, coordinada per la Comissió Europea, i s’han compromès a oferir als joves més llocs d’aprenentatge professional i de major qualitat. En total, les empreses oferiran als joves 140.000 oportunitats d’aprenentatge professional i formació. Per exemple, alguns dels compromisos adquirits per les empreses en el marc d’aquesta aliança són:

- Adecco proporcionarà formació en el lloc de treball a 5 000 joves fins el 2017;
- AXA oferirà oportunitats laborals a 20.000 joves fins 2018 (entre contractes fixes, de durada determinada i pràctiques)
- BMV ampliarà la formació professional a escala internacional, especialment a través d’un programa de formació dual entre Alemanya i Espanya.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PROGRAMA POCTEFA ESPANYA-FRANÇA-ANDORRA: 10 DE SETEMBRE, PRIMERA CONVOCATÒRIA DE PROJECTES
  
La primera convocatòria del programa de cooperació territorial POCTEFA 2014-2020 (Interreg V-A Espanya, França, Andorra) es publicarà el proper 10 de setembre i els projectes disposaran de dos mesos per presentar les seves candidatures.

Aquest programa inclou les regions espanyoles del País Basc, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya i els departaments francesos dels Pirineus Atlàntics, dels Alts Pirineus, de l'Alta Garona, de l'Arieja i dels Pirineus Orientals; Andorra hi participa com a país tercer.

Incloent-t'hi el finançament nacional, el pressupost total del programa ascendeix a gairebé 289 milions d'euros. S’avaluaran amb especial atenció les iniciatives dirigides a preservar el medi ambient i a enfortir el vincle entre R+D i el sector empresarial.

Més informació: web del programa POCTEFA

  
  
  
PRIMERA CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA TRANSNACIONAL MED (FASE PREPARATÒRIA)
  
Des del 23 de juny està oberta una fase preparatòria dirigida a facilitar la presentació de propostes en el marc del programa de cooperació transnacional MED 2014-2020, que s’ha d’obrir l'1 de setembre i fins el 2 de novembre. Es podran presentar propostes en els següents eixos:

Eix 1: innovació: creixement blau, creixement verd, indústries creatives i culturals, innovació social
Eix 2: economia baixa en carboni: eficiència energètica en edificis públics, fons d'energia local renovables, transport urbà sostenible
Eix 3: recursos naturals i culturals: turisme sostenible marítim i costaner, gestió i xarxa d'àrees protegides

L'import del programa es valora en més de 275M€, dels quals el FEDER aporta 224M€. A més, s'han assignat al programa 9,3M€ a través de l'Instrument d'Ajut de Preadhesió (IAP) de la UE.

Més informació: web del programa MED

  
  
  
APROVAT EL PROGRAMA DE COOPERACIÓ TERRITORIAL SUDOE
  
La Comissió Europa ha aprovat el programa de cooperació territorial pel sud-est d'Europa (programa SUDOE), que es beneficiarà d'una ajuda financera del Fons Europeu de Desenvolupament (FEDER) de més de 100 milions d'euros durant el període 2014-2020.

El programa SUDOE inclou els següents territoris: tot Espanya (excepte les Illes Canàries); tot Portugal (excepte Madeira i Açores); les regions del sud-est de França d’Aquitania, Avernia, Languedoc-Rosselló, Lemosí, Pirineus, Poitou-Charentes; Gibraltar; i Andorra. El programa està estructurat al voltant de cinc eixos prioritaris:
1. Promoure la capacitat d'innovació per a un creixement intel•ligent i sostenible
2. Estimular la competitivitat i la internacionalització de les pimes
3. Millorar les polítiques d'eficiència energètica en los edificis públics i els habitatges
4. Prevenir i gestionar els riscs de manera més eficaç
5. Protegir el medi ambient i promoure d'ús suficient dels recursos

Més informació: web del programa SUDOE

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES ARGO
  
Beques per a la realització de pràctiques a empreses a Europa, Estats Units, Canadà, Àsia i Austràlia finançades pel Ministeri d'Educació.
Cal disposar una titulació universitària i ser menor de 35 anys. Les pràctiques s'inicien l'1 i el 15 de cada mes. Presentació de sol•licituds fins l’1 de setembre de 2016.
Beques Argo

  
  
  
PRÀCTIQUES REMUNERADES AL COMITÈ ECONOMIC I SOCIAL DE LA UNIÓ EUROPEA
  
El Comitè Econòmic i Social de la Unió Europea, amb seu a Brussel•les, convoca les seves pràctiques remunerades de llarga durada que començaran el 16 de febrer de 2016 per un període de 5 mesos. S'adrecen a titulats universitaris nacionals dels Estats membres de la UE. Presentació de candidatures fins el 30 de setembre.
Comitè Econòmic i Social de la UE

  
  
  
CONVOCATÒRIA D’OPOSICIONS DEL PARLAMENT EUROPEU PER A LA CASA DE LA HISTÒRIA EUROPEA
  
El Parlament Europeu treballa per crear una Casa de la Història Europea a Brussel•les que oferirà als visitants l’oportunitat de conèixer la història d’Europa i convoca oposicions per cobrir diferents llocs de treball permanents (categoria AD7): conservadors, mediadors culturals, gestors i conservadors de la col•lecció. Presentació de candidatures fins el 23 de juliol.
Oficina de selecció de personal UE

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida