Europa en un click
  
  
ACTUALITAT DE LA UE
LA UNIÓ EUROPEA REP EL PREMI NOBEL DE LA PAU
  
La UE va rebre el divendres 12 d’octubre el Premi Nobel de la Pau com a reconeixement a les més de sis dècades de contribució al progrés de la pau i la reconciliació, la democràcia i els drets humans a Europa.
El comitè noruec encarregat de concedir el premi Nobel també va destacar que el paper estabilitzador desenvolupat per la UE “ha contribuït a transformar la major part d’Europa d’un continent de guerra a un continent de pau”.

Més informació : Comissió Europea

  
  
  
PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
APRENENTATGE PERMANENT: CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA APRENENTATGE PERMANENT 2013
  
La Comissió Europea ha publicat la convocatòria de propostes 2013 del programa Aprenentatge Permanent, que pretén fomentar l'intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes d'educació i formació de la Unió Europea, perquè es converteixin en una referència de qualitat mundial. En concret, s’han convocat les convocatòries dels següents programes específics:

 • Comenius: mobilitat individual d'alumnes
 • Comenius i Grundtvig: formació en pràctiques
 • Ajudanties Comenius
 • Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci i Grundtvig: projectes multilaterals, xarxes i mesures d'acompanyament
 • Leonardo da Vinci: projectes multilaterals per a la transferència d'innovació
 • Leonardo da Vinci: mobilitat (inclòs el certificat de mobilitat Leonardo da Vinci); Erasmus: cursos intensius d'idiomes (IECL)
 • Programa Jean Monnet
 • Comenius, Leonardo da Vinci i Grundtvig: associacions; Comenius: associacions Comenius Regio; Grundtvig
 • Erasmus: programes intensius, mobilitat d'estudiants per a estudis i períodes de pràctiques (inclòs el certificat cat de pràctiques d'un consorci Erasmus) i mobilitat de personal (tasques docents i formació de personal)
 • Grundtvig: ajudanties i projectes de voluntariat per gent gran
 • Programa transversal: activitat clau 1: visites d'estudi
 • Programa transversal: les altres activitats

  Les dates límit de presentació de propostes varien depenent del sub-programa. Més informació : Programa Aprenentatge Permanent

 •   
    
    
  CULTURA: CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA CULTURA 2012
    
  La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes en el marc del programa Cultura dirigida al finançament de projectes plurianuals de cooperació; accions de cooperació; accions de traducció literària; i subvencions als festivals culturals europeus. El programa Cultura té tres objectius específics: promoure la mobilitat transnacional de les persones que treballen en el sector cultural; fomentar la circulació transnacional d'obres i productes artístics i culturals; i afavorir el diàleg intercultural.

  La convocatòria 2012 abasta els següents capítols:

  1. Suport a accions de cooperació cultural: suport a projectes plurianuals de cooperació (amb una durada d'entre tres i cinc anys), entre com a mínim sis operadors culturals, d'almenys sis països participants. Data límit de presentació de propostes: 7 de novembre de 2012.

  2. Projectes de cooperació (amb una durada màxima de 24 mesos) per com a mínim tres operadors culturals de com a mínim tres països participants. Data límit de presentació de propostes: 7 de novembre de 2012.

  3. Accions de traducció literària (amb una durada màxima de 24 mesos). Data límit de presentació de propostes: 6 de febrer de 2013.

  4. Subvencions als festivals culturals europeus (projectes d'una durada de fins a 12 mesos). Data límit de presentació de propostes el 5 de desembre de 2012.

  Més informació : Programa Cultura

    
    
    
  PREMIS A LA INNOVACIÓ EN L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA
    
  La Comissió Europea convoca aquests premis amb l’objectiu de recompensar l'excel•lència i la innovació i les iniciatives públiques innovadores exitoses que ja estiguin en marxa gestionades per les administracions públiques nacionals, regionals o locals dels estats membres o països associats del Programa Marc de Recerca. Hi ha tres categories de premis:

  1. Iniciatives per als ciutadans
  2. Iniciatives per a les empreses
  3. Iniciatives per a l'educació i la investigació

  Termini de presentació: 15 febrer 2013

  Més informació : Bases del Premi

    
    
    
  EFICIÈNCIA EN LA GESTIÓ DE RECURSOS: CONVOCATÒRIA DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA
    
  L'Euroregió Pirineus Mediterrània ha publicat una convocatòria sobre eficiència en la gestió dels recursos (eficiència energètica o gestió sostenible dels recursos hídrics), oberta a la participació d'ens locals de Migdia-Pirineus, Catalunya, Llenguadoc-Rosselló i les Illes Balears.

  Els projectes presentats hauran de contribuir a un ús eficient dels recursos (energia o aigua), a través d'accions de comunicació, d'informació, de recerca, formació, etc.

  Termini: 20 de novembre de 2012.

  Més informació : Web de l’Euroregió

    
    
    
  DESTAQUEM
  ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA, EDICIÓ 2012, AL DR. FERRERUELA
    
  El 23 d'octubre a les 19h tindrà lloc l'acte de lliurament del guardó del Premi Internacional Ciutat de Lleida, que enguany ha estat concedit al Dr. Rafael Ferreruela, oftalmòleg i promotor de la Fundació Ferreruela Sanfeliu.

  Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Lleida té com a l’objectiu promoure la projecció internacional de Lleida i la seva àrea d’influència. Així, amb aquest premi es reconeix públicament i institucional la trajectòria de persones, entitats de la societat civil, empreses i/o institucions que hagin destacat per la seva aportació, a través del seu treball acadèmic, científic, econòmic, social o cultural, a la visibilització, coneixement o ressò internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori més proper.

  Dia i lloc: 23 d'octubre 2012, 19h, Saló de Plens de la Paeria

  Confirmació d'assistència:
  Tel. 973 700675 / projeccioexterior@paeria.es

  Més informació: Premi Internacional Ciutat de Lleida

    
    
    
  SOLIDÀRIUM 2012: 20 I 21 D'OCTUBRE, LA LLOTJA
    
  Els propers 20 i 21 d'octubre tindrà lloc, a La Llotja de Lleida (Avda. Tortosa), la XI Mostra d'Informació i Documentació per al Desenvolupament i la IX Fira d'Entitats Solidàries de Lleida.

  El centre Europe Direct Lleida participarà en aquesta edició del Solidàrium amb un estand informatiu sobre la Unió Europea on es podran trobar publicacions i documentació sobre les polítiques socials i de cooperació al desenvolupament de la UE.

  Més informació: Solidàrium 2012

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

  Soc de Lleida