Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSIÓ EUROPEA INVERTIRÀ 16.000 MILIONS D’EUROS EN RECERCA I INNOVACIÓ ELS PROPERS DOS ANYS
  
La Comissió Europea fomentarà la competitivitat invertint prop de 16.000 milions d’euros en recerca i innovació en els propers dos anys en el marc del programa Horitzó 2020, el programa europeu de finançament de la recerca i la innovació.

El nou programa de treball 2016-2017 aprovat per la Comissió Europea ofereix oportunitats de finançament mitjançant una sèrie de convocatòries de propostes, contractacions públiques i altres iniciatives. En total, s’abastaran uns 600 temes. El programa Horitzó 2020 se centra en les prioritats a llarg termini de la UE i en els reptes socials més apressants però també abordarà els nous problemes que estan apareixent com ara els brots de noves malalties o plagues. A més, el nou programa de treball també servirà per finançar una sèrie d’iniciatives transversals, com la modernització de la indústria europea; les tecnologies i normatives relacionades amb la conducció automàtica; les ciutats intel•ligents i sostenibles, entre altres.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROJECTES DEL PROGRAMA INTERREG MED 2014-2020
  
En el marc del programa INTERREG MED de cooperació transnacional s’ha publicat la primera convocatòria de projectes adreçats a:

- la innovació (creixement blau, creixement verd, indústries creatives i culturals i innovació social
- l’economia baixa en carboni (eficiència energètica en edificis públics, fonts d’energia renovable locals, transport urbà sostenible
- els recursos naturals i culturals (turisme sostenible costaner i marítim, gestió i xarxes d’àrees protegides)

Termini: 2 de novembre 2015

Més informació: programa Interreg MED

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROJECTES DEL PROGRAMA INTERREG SUDOE 2014-2020
  
El programa de cooperació territorial transnacional SUDOE ha publicat la primera convocatòria de projectes adreçats a les cinc prioritats temàtiques del programa: recerca i innovació; competitivitat de les PIMES; economia baixa en carboni; lluita contra el canvi climàtic; medi ambient i eficiència de recursos.

Els projectes han de ser presentats per un partenariat transnacional format per entitats procedents d’almenys dues regions elegibles de dos estats diferents que participen en el Programa. Les regions elegibles per aquest programa són: les sis regions del sud-oest de França, totes les comunitats autònomes espanyoles excepte Canàries, les regions continentals de Portugal, Regne Unit (Gibraltar) i el Principat d'Andorra.

Termini: 6 de novembre 2015

Més informació: programa SUDOE

  
  
  
CONVOCATÒRIA EUROPA CREATIVA-MEDIA DE SUPORT ALS FESTIVALS DE CINEMA
  
Les accions elegibles per aquesta convocatòria seran els festivals que ofereixin un mínim d’un 70% de programació europea o bé un mínim de 100 llargmetratges (o 400 curts) de països que pertanyin al subprograma MEDIA. D’aquests, el 50% hauran de ser films no nacionals i amb un mínim de 15 països representats. S’hi poden presentar els organismes europeus registrats en algun país membre del programa MEDIA.

Hi ha dos terminis de presentació de candidatures:
-17/12/2015: per a festivals que comencin entre l’1 de maig i el 31 d’octubre de 2016
-28/04/2016: per a festivals que comencin entre l’1 de novembre de 2016 i el 30 d’abril de 2017

Més informació: oficina Europa Creativa-Media Catalunya

  
  
  
3. SOM EUROPA
VISITA D’ESTUDIANTS LLEIDATANS DE L’IES TORRE VICENS AL PARLAMENT EUROPEU A BRUSSEL•LES
  
Un grup de 18 joves de Lleida, acompanyats pels seus professors, visita avui el Parlament Europeu a Brussel•les. El viatge, organitzat per l’Ajuntament de Lleida i el Parlament Europeu, es produeix amb motiu del premi aconseguit pel grup d’estudiants de l’Institut Torre Vicens de Lleida com a guanyadors de la Gimcana Destí Europa, celebrada el passat 6 de maig dins el programa d’activitats de la Setmana d’Europa a Lleida.

La gimcana va ser organitzada per l’Ajuntament de Lleida, amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, per a tots els centres de secundària de la ciutat, en el marc dels actes de celebració de la setmana d’Europa per commemorar el Dia d’Europa, 9 de maig.

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA JOVES VOLUNTARIS DE NACIONS UNIDES 2015
  
L’AECID convoca 13 places per al programa de Joves Voluntaris de NNUU en països en desenvolupament (Argèlia, Colòmbia, Rep. Dominicana, Ecuador, Guatemala, Hondures, Panamà, Moçambic, Filipines, Cambodja, Gàmbia i Kenya). Per participar-hi cal tenir entre 23 i 29 anys, títol universitari i alt nivell d’anglès parlat i escrit.
Presentació de sol•licituds fins el 23 d’octubre.
AECID

  
  
  
SUBVENCIONS PER AFAVORIR LA INCORPORACIÓ AL MERCAT DE TREBALL DE JOVES INSCRITS AL PROGRAMA EUROPEU DE LA GARANTIA JUVENIL
  
Ajut econòmic per tal de facilitar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys acollits al Programa de Garantia Juvenil, mitjançant l'autoocupació. També va adreçat a les persones treballadores autònomes i a les entitats de l'economia social, que portin a terme activitat econòmica, que hagin contractat un jove acollit al Programa de Garantia juvenil.
El termini per sol•licitar la subvenció és fins el 31 d'octubre de 2016.
Generalitat de Catalunya

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE BEQUES CANIGÓ PER A LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS 2015
  
Aquestes beques pretenen fomentar la realització de pràctiques d’estudi o treball en organitzacions internacionals públiques de caràcter intergovernamental i multilaterals. La durada de la beca serà la de l'estada en l'organització internacional, amb un límit mínim de tres mesos i un límit màxim de nou mesos.
Presentació de sol•licituds fins el 4 de novembre de 2015.
Generalitat de Catalunya

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida