Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA UNIÓ EUROPEA CREA UN FONS FIDUCIARI D’EMERGÈNCIA PER A ÀFRICA
  
La Comissió Europea va constituir el passat dijous, a la Cimera de Valetta (Malta), un “Fons fiduciari d’emergència de la UE per a l’estabilitat a Àfrica, que permeti fer front a les causes profundes de la migració irregular i del desplaçament de persones”, amb una aportació de 1.800 milions d’euros. Aquesta aportació prové del pressupost de la UE i del Fons Europeu de Desenvolupament, que es completarà amb contribucions dels estats membres i altres donants.

Aquest fons fiduciari permetrà donar una resposta comú, ràpida, complementària i flexible a les situacions d’emergència, i beneficiarà una sèrie de països d’Àfrica entorn a les grans rutes de migració africana cap a Europa. Els països beneficiaris seran: Burkina Faso, Camerún, Txad, Gàmbia, Mali, Mauritània, Níger, Nigèria, Senegal, Yibuti, Eritrea, Etiopia, Kenya, Somàlia, Sudan del Sud, Sudan, Tanzània, Uganda, Marroc, Argèlia, Tunisia, Líbia i Egipte.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES 2016 DEL PROGRAMA ERASMUS +
  
Convocatòria de propostes per al 2016 del programa europeu d'educació, formació, joventut i esport de la UE. Erasmus + ofereix oportunitats de formació per a individus, dins i fora la UE: estudi i formació, pràctiques, desenvolupament docent i professional i activitats no formals per a joves, com voluntariat, així com projectes en l’àmbit esportiu.

Les accions subvencionables dins de la convocatòria són:
- Acció clau 1: Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge
- Acció clau 2: Cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques
- Acció clau 3: Suport a la reforma de les polítiques
- Activitats Jean Monnet
- Accions en l’àmbit de l’esport

Hi ha diferents terminis de presentació per les diferents accions.

Més informació: Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

  
  
  
AJUTS PER A MESURES D'INFORMACIÓ EN L'ÀMBIT DE LA POLÍTICA AGRÍCOLA COMUNA (PAC) PER AL 2016
  
Les mesures d'informació tenen com a objectius: contribuir a explicar, aplicar i desenvolupar la PAC, sensibilitzar l'opinió pública sobre el seu contingut, informar els agricultors i altres agents del món rural, i també promoure el model d'agricultura europea.

El tema d’aquesta convocatòria de propostes és la política agrícola comuna i els desafiaments vinents. Poden optar a aquesta convocatòria les entitats jurídiques establertes en un Estat membre de la UE.

Termini: 30 de novembre 2015

Més informació: Comissió Europea – Agricultura i Desenvolupament Rural

  
  
  
CONVOCATÒRIA EUROCAMPUS 2015 DE L’EUROPREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA: AJUTS A LA CREACIÓ DE DOBLES TITULACIONS
  
L’Eurocampus Pirineus Mediterrània té com a objectiu afavorir l’intercanvi de coneixements i la mobilitat d’estudiants, professors i investigadors en l’Euroregió Pirineus Mediterrània, així com fer més atractiu l’ensenyament superior al territori euroregional.

Aquesta convocatòria vol potenciar la cooperació universitària en el marc de l’Eurocampus mitjançant la creació de dobles titulacions binacionals. Està oberta a tots els camps del coneixement, però especialment als relacionats amb els àmbits de les TIC al servei de la salut, gestió sostenible de l’aigua, agroalimentari i turisme.

Termini: 20 de novembre de 2015.

Més informació: Euroregió Pirineus Mediterrània

  
  
  
3. SOM EUROPA
“EUROPA A L’ABAST”: XERRADES SOBRE LA UNIÓ EUROPEA EN CENTRES EDUCATIUS DE LLEIDA
  
L’Europe Direct Lleida ofereix sessions informatives sobre la UE i oportunitats per als joves a centres d’ensenyament d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de la ciutat a través del Programa Educació a l’Abast que l’Ajuntament de Lleida posa a disposició dels professionals de l’ensenyament a Lleida.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els alumnes dels centres d’ensenyament de Lleida puguin comprendre la importància de la Unió Europea en l’actualitat i com afecta en el dia a dia.

Les primeres sessions informatives han tingut lloc a l’INS Maria Rúbies, l’IES Ronda i l’INS Manel Lladonosa. Els centres interessats en aquesta iniciativa poden adreçar-se al centre Europe Direct Lleida.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS EUROSCOLA 2016 DEL PARLAMENT EUROPEU
  
Euroscola és un concurs online convocat per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya adreçat a joves d’entre 15 i 18 anys que estudiïn ESO, Batxillerat o Cicles de FP de Grau Mig, que vol fer Europa més propera per als joves.

Aquesta edició del concurs està dedicada als 30 anys de pertinença d’Espanya a la Unió Europea (1986-2016), i vol fer reflexionar els joves sobre el procés de transformació d'Espanya des que s’integra a la Unió Europea el 1986, amb pensament crític i valorant i analitzant els desafiaments i els reptes que es plantegen per al futur.

Els guanyadors obtindran com a premi la participació al Programa Euroscola del Parlament Europeu a la seva seu d'Estrasburg i una ajuda econòmica per sufragar part de les despeses del viatge.
Euroscola

  
  
  
BEQUES PER ESTUDIAR ALEMANY A ALEMANYA: CURSOS D’ESTIU DE 3-4 SETMANES I INTENSIUS DE 2 MESOS
  
Beques adreçades a estudiants universitaris de grau, postgrau o doctorat de totes les especialitats que hagin cursat com a mínim dos anys d’estudis superiors.
Cal haver aprovat un curs d’alemany (mínim nivell A1 i màxim B1) i el període de l’estada serà de 3 setmanes o de 2 mesos.
Sol•licituds fins l’1 de desembre 2015.
Servei d'Intercanvi Acadèmic Alemany

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE PROFESSORS VISITANTS ALS EUA I CANADÀ (2016-2017)
  
Convocatòria adreçada a professors d’educació infantil, primària i secundària, de nacionalitat espanyola. Durada: un curs acadèmic (prorrogable).
Sol•licituds fins el 25 de novembre de 2015.
Ministeri d’Educació, Cultura i Esports

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida