Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
160,6 MILIONS D’EUROS A TRAVÉS DEL PROGRAMA LIFE PER A PROJECTES DE MEDI AMBIENT
  
La Comissió Europea ha aprovat un paquet d'inversió en benefici del medi ambient, la natura i el creixement ecològic a Europa. S'invertirà en 96 projectes nous de 21 Estats Membres en el marc del programa LIFE per al medi ambient.

Els projectes inclouen mesures sobre medi ambient i eficiència en l'ús dels recursos, la transició cap a una economia sostenible i més circular, naturalesa i biodiversitat, i governança i informació en l'àmbit del medi ambient. La Unió Europea cofinançarà els projectes amb una aportació de 160.600.000 d'euros.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES ERASMUS + ACCIÓ CLAU 3: SUPORT A PIMES QUE PARTICIPIN EN PROGRAMES DE FORMACIÓ D’APRENENTS
  
L'objectiu d’aquesta convocatòria és convidar a la presentació de propostes de suport a pimes i organitzacions que ofereixin programes de formació d'aprenents, ja sigui la seva primera oferta de llocs de formació d'aprenents o una ampliació substancial dels que ofereixen en l'actualitat. La convocatòria donarà suport a projectes a escala europea que ajudin a les pimes a participar en programes de formació d’aprenents.

La convocatòria té el propòsit d'augmentar l'oferta de formació d'aprenents, que és una de les cinc prioritats europees en relació amb l'Estratègia de Formació d’Aprenents per 2015-2020 i un dels principals objectius d'acord amb l'Aliança Europea per a la Formació d'Aprenents.

Termini: 15 de gener 2015

Més informació: Agència EACEA

  
  
  
NOVA WEB DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER FACILITAR L’ACCÉS ALS FONS EUROPEUS
  
Aquest nou portal reuneix totes les oportunitats de finançament europeu disponible, alerta de les convocatòries en curs per part de les institucions, facilita l’accés a la informació dels Departaments de la Generalitat que intervenen en aquests fons i destaca exemples del que s’ha fet i s’està fent a Catalunya amb finançament europeu.

Les diferents convocatòries que s’actualitzen en el portal es difondran a les xarxes socials, amb l’etiqueta #FonsUECat a través del compte de Twitter de la Delegació del Govern davant la Unió @delgoveu.

Més informació: Secretaria d'Afers Exteriors i de la UE

  
  
  
3. SOM EUROPA
ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA 2015, DIJOUS 3 DE DESEMBRE A LES 19.30H
  
El proper dijous 3 de desembre a les 19.30 hores, tindrà lloc l'acte de lliurament del VII Premi Internacional Ciutat de Lleida 2015 al Saló de Plens del Palau de la Paeria (Pl. de la Paeria 1 de Lleida). El premiat d'aquesta edició és el pianista i director d'orquestra lleidatà Néstor Bayona.

Aquest premi reconeix públicament i institucionalment, la trajectòria de persones, entitats de la societat civil, empreses i/o institucions que hagin destacat per la seva aportació, a través del seu treball acadèmic, científic, econòmic, social o cultural, a la visibilització, coneixement o ressò internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori més proper.

Acte públic. Confirmació d'assistència a projeccioexterior@paeria.es o al telefòn 973 700675

Més informació: web del Premi Internacional Ciutat de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
SELECCIÓ EURES PER ESTUDIAR I TREBALLAR A ALEMANYA
  
La Xarxa Eures, en col•laboració amb els Serveis Públics d’Ocupació d’Alemanya, organitzarà diverses sessions informatives a Catalunya per a la selecció de joves que estiguin interessats en dur a terme una Formació Professional Dual a Alemanya mitjançant el programa del govern alemany MOBIPRO/The Job of My Life. Destinataris: joves d’entre 18 i 27 anys que hagin finalitzat l’ESO o equivalent i que tinguin interès a viure i seguir la seva formació a Alemanya, seguint el sistema de Formació Professional Dual.
Termini per a inscripcions: 9 de desembre de 2015
SOC

  
  
  
OFERTA DE PLACES D'AUXILIARS DE CONVERSA EN CENTRES DOCENTS A L'EXTERIOR
  
Convocatòria de places d'auxiliars de conversa de llengua espanyola pel curs escolar 2016-2017 en centres docents d'Alemanya, Austràlia, Austria, Bèlgica, Canadà, Estats Units, França, Irlanda, Itàlia, Malta, Noruega, Nova Zelanda, Regne Unit i Suècia. La convocatòria s'adreça a persones amb nacionalitat espanyola estudiants d’últim curs o que disposin d’una diplomatura, llicenciatura o grau especificat a la convocatòria.
Termini per presentar sol•licituds: 10 de desembre 2015
INJUVE

  
  
  
PROGRAMA EURODISSEA DE PRÀCTIQUES A L'ESTRANGER
  
Programa de pràctiques a empreses i entitats de determinades regions d’Europa per a joves entre 18 i 32 anys. La durada és de 3 a 7 mesos. Els requisits són estar estar empadronat a Catalunya (o en altres regions del programa), estar aturat (o treballar en precari), tenir coneixement suficient de l’idioma de la regió d’acollida i tenir formació i/o experiència professional en l’àmbit laboral objecte de l’estada.
La convocatòria està oberta tot l’any.
EURODISSEA

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida