Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
30 ANYS D’ESPANYA A LA UNIÓ EUROPEA
  
L’1 de gener de 1986 Espanya va començar a formar part de la Comunitat Econòmica Europea (CEE), l’actual Unió Europea. L'entrada d'Espanya i Portugal va significar la tercera ampliació de la UE i amb els dos nous estats membres el club europeu va passar de 10 a 12 socis.

Durant el 2016 tindran lloc un seguit d’actes entorn el 30è aniversari d’Espanya a la UE, amb l’objectiu d’analitzar, celebrar i fer balanç d’aquestes tres dècades a la UE. Al web de la Comissió Europea es poden trobar informacions sobre les inversions de la UE a Espanya entre 1986 i 2013 (últim any del període anterior de programació pressupostaria europea), així com altres dades d’interès sobre la política de cohesió a Espanya.

Més informació: web de la Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA EUROPA PER ALS CIUTADANS 2016
  
Els objectius generals del programa Europa amb els ciutadans són contribuir a millorar la comprensió de la Unió Europea, la seva història i la seva diversitat, per part dels ciutadans. També preten fomentar la ciutadania europea i millorar les condicions per a la participació ciutadana i democràtica a nivell de la UE.

Aquesta convocatòria està oberta per a dos capítols del programa:

Capítol 1. Memòria històrica europea

Capítol 2. Compromís democràtic i participació ciutadana: inclou agermanament de ciutats; xarxes de ciutats; projectes de la societat civil.

Termini: 31 de març 2016
Més informació: convocatòria Europa amb els ciutadans

  
  
  
PROGRAMA INTERREG EUROPE: PUBLICACIÓ DE LA SEGONA CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES
  
L’objectiu del programa Interreg Europe és la creació de xarxes i projectes per compartir bones pràctiques i per facilitar la transferència d’experiències entre regions en els àmbits de la recerca i la innovació, de la competitivitat de les pimes, de l’economia baixa en carboni i del medi ambient i l’eficiència energètica.

S’ha publicat el calendari per a la segona convocatòria del programa: les bases es publicaran al voltant del 10 de febrer, i el proper 22-23 de març tindrà lloc a Rotterdam un acte per al treball en xarxa i la cerca de socis. La presentació de propostes romandrà oberta des del 5 d’abril fins el 13 de maig de 2016.

Més informació: web del programa Interreg Europa

  
  
  
PROGRAMA MOBILICAT DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS A L'ESTRANGER
  
Programa impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació dins del marc del programa Garantia Juvenil,adreçat a joves d'entre 18 a 30 anys que no treballen ni estudien. Ofereix pràctiques formatives no remunerades a entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea en un període de 2 a 4 mesos (Alemanya, Itàlia i França).

A la província de Lleida aquest programa està gestionat per Enfoc, l’àrea de serveis formatius de l’Associació Alba. És un programa 100% finançat pel Fons Social Europeu. Hi poden participar joves de 18 a 29 anys (ambdós inclusos) inscrits a la Garantia Juvenil‪, que tinguin un CFGM, CFGS o estudis universitaris i que no tinguin experiència laboral en l'àmbit dels estudis cursats (o tenir-ne menys de 3 mesos)

Termini de presentació de sol•licituds: 31 de gener 2016.
Més informació: Enfoc, serveis formatius

  
  
  
3. SOM EUROPA
DIÀLEG “QUINA EUROPA VOLS?”, EL 22 DE GENER A VIELLA
  

La Representació de la Comissió Europea i el Consell General d’Aran organitzen, el proper divendres 22 de gener a Viella, el diàleg ciutadà “Quina Europa vols? La teva opinió és important i la volem conéixer”, amb l’objectiu de parlar i debatre temes com la lluita contra el canvi climàtic i el paper de la UE, què ha de fer la UE per crear treball o com s’ha d’afrontar el repte de la immigració.

Comptarà amb la participació de Luís Carlos Medina, conseller del Consell General d’Aran, i Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Hora i lloc: 19.00h, sala de premsa a la 3a planta del Conselh Generau d’Aran (passeg dera libertat 16, Vielha)

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES A LA COMISSIÓ EUROPEA
  
Pràctiques de 3 a 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissió Europea. Cal tenir tenir bon nivell d’anglès, francès o alemany i no haver gaudit anteriormente d’una beca de pràctiques a qualsevol institució europea per estades superiors a 6 setmanes.
Sol•licituds fins el 21 de gener 2015. Inici de les pràctiques: octubre 2016.
Comissió Europea

  
  
  
PRÀCTIQUES AL BANC MUNDIAL
  
Programa de pràctiques adreçat a titulats universitaris que estiguin matriculats en estudis de postgrau (Màster o Doctorat), i amb bon nivell d’anglès.
Termini de presentació de sol•lictiuds: fins el 31 de gener 2016. Les pràctiques es desenvoluparan entre juny i setembre de 2016.
Banc Mundial

  
  
  
BEQUES DE POSTGRAU - OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
  
- Convocatòria de 65 beques per cursar estudis de Postgrau a universitats europees. Presentació de sol•licituds fins el 8 de febrer de 2016.
- Convocatòria de 55 beques per cursar estudis de Màster o Doctorat a universitats de l'Amèrica del Nord (Estats Units o Canadà) i la zona Àsia-Pacífic (Austràlia, Corea del Sud, Índia, Japó, Singapur i Xina). Presentació de sol•licituds fins el 4 d'abril de 2016.
Obra Social La Caixa

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida